Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ: Γνωρίζετε κάτι για τη συμμορία που έκλεβε καταστήματα;

Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ: Γνωρίζετε κάτι για τη συμμορία που έκλεβε καταστήματα;

Η αστυνομία δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τον τρόπο που δρούσε η συμμορία που έκλεβε καταστήματα – Ζητά από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις Αρχές, εφόσον έχουν κάποια πληροφορία

speira_klopes_eksw
Με κινηματογραφικό τρόπο δρούσε η συμμορία που διέπραττε κλοπές κατ' εξακολούθηση σε καταστήματα της Αττικής, όπως δείχνει το βίντεο που δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι η συμμορία διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα (ειδών κινητής τηλεφωνίας, πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ, φαρμακεία), σε διάφορες περιοχές της Αττικής από τα οποία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και προϊόντα.

Εντυπωσιακός είναι ο τρόπος που εκτελούσαν τις κλοπές, όπως δείχνει και το βίντεο. Χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο αυτοκίνητο, στο οποίο τοποθετούσαν προσωρινά κλεμμένες πινακίδες, οι δράστες προσέγγισαν το αυτοκίνητο και τοποθετούσαν ιμάντα έλξης ανάμεσα στον γάντζο ρυμούλκησης του οχήματος και στα ρολά ασφαλείας του καταστήματος, με αποτέλεσμα να τα αποκολλήσουν. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούσαν ειδικό εργαλείο – σφυρί για τη θραύση των υαλοπυνάκων.

Ο οδηγός παρέμενε στο αυτοκίνητο και εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου, ενώ το έτερο μέλος της συμμορίας, ένας 34χρονος από την Ελλάδα που έχει συλληφθεί, έμπαινε στο κατάστημα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και αφαιρούσε όλα τα προϊόντα, βάζοντάς τα σε ένα σάκο.

Στη συνέχεια, κι ενώ με τον οδηγό βρισκόταν σε επικοινωνία, έμπαινε βιαστικά στο όχημα κρατώντας τον σάκο.

ΒΙΝΤΕΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΚΛΟΠΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Κλείσιμο


Εξιχνιάστηκαν 34 κλοπές

Ο 34χρονος που είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του συνελήφθη από την αστυνομία στις 24 Ιανουαρίου 2019 στην περιοχή του Ταύρου, ενώ εξιχνιάστηκαν 34 κλοπές που φέρεται ότι διέπραξε η συμμορία.

Εμπλεκόμενοι στην ίδια υπόθεση, είναι και 4 αλλοδαποί, ιδιοκτήτες ή υπεύθυνοι λειτουργίας καταστημάτων πώλησης κινητών τηλεφώνων, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς η συμμορία στη συνέχεια διέθετε σε αυτούς τα κλοπιμαία.


Αναζητείται ο συνεργός του 34χρονου

Η εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση του βίντεο «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στη διευκόλυνση της διερεύνησης συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην αξίωση της Πολιτείας για τον ποινικό κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν».

Η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες «να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-2693915-6 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων-Καματερού και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

speira_klopes1

Ο ένας εκ των δύο μελών της συμμορίας τοποθετούσε ιμάντα ανάμεσα στο γάντζο ρυμούλκησης και στα ρολά του καταστήματος

speira_klopes

Ο 34χρονος έβγαζε από τη θέση τους τα προϊόντα και τα έβαζε στον σάκο που είχε πάρει μαζί του

speira_klopes4

Ο δράστης με τον σάκο με τα κλοπιμαία έμπαινε γρήγορα στο αυτοκίνητο που τον περίμενε ο τσιλιαδόρος





Δείτε βίντεο: ΕΛ.ΑΣ: Γνωρίζετε κάτι για τη συμμορία που έκλεβε καταστήματα;
ΕΛ.ΑΣ: Γνωρίζετε κάτι για τη συμμορία που έκλεβε καταστήματα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης