Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά από την Πρέβεζα

Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ δυτικά από την Πρέβεζα

Ανησύχησαν οι κάτοικοι - Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Γιάννενα και Λευκάδα - Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας

seismos_main01
Σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 04:26 στον θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 294 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας, ανακοίνωσε πριν από λίγο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Παρακολουθούμε το φαινόμενο, είπε χαρακτηριστικά στον Σκάι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, σχολιάζοντας τον σεισμό, που ανησύχξησε τους κατοίκους της Πρέβεζας και των γύρω χωριών, αλλά και της Λευκάδας. Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και την παρακολουθούμε, πρόσθεσε, επισημαίνοντας πάντως πως πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και τόνισε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους.


Ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης εξάλλου, δήλωσε πως οι κάτοικοι της πόλης ταρακουνήθηκαν έντονα από τον σεισμό, που τους βρήκε στα κρεβάτια τους. Μάλιστα πρόσθεσε πως έπεσαν αντικείμενα στα σπίτια, χωρίς πάντως, μέχρι στιγμής, να υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές. Σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την Πυροσβεστική, επίσης δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές, αν και με το πρώτο φως της ημέρας όλες οι υπηρεσίες θα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης αλλά και στα γύρω χωριά για έλεγχο. Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, στην ίδια περιοχή πριν λίγες ημέρες είχε καταγραφεί ένας ακόμα σεισμός που επίσης είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους και είχε μετρηθεί 4,4 Ρίχτερ. «Θέλω να πιστεύω πως ο σημερινός ήταν ο κύριος σεισμός», κατέληξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

seismos-preveza-ena
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης