Ρόδος: Η οικογένεια Τοπαλούδη ζητά να «ανοίξουν» τα κινητά των κατηγορουμένων

Ρόδος: Η οικογένεια Τοπαλούδη ζητά να «ανοίξουν» τα κινητά των κατηγορουμένων

Ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αίτημα πραγματογνωμοσύνης για να εξεταστούν τα κινητά και οι υπολογιστές της άτυχης φοιτήτριας και των δύο κατηγορουμένων – Ζητά να δώσουν οι κατηγορούμενοι τους κωδικούς των κινητών τους

topaloudi
Να «ανοίξουν» τα κινητά και οι υπολογιστές, τόσο της Ελένης Τοπαλούδη, όσο και των δύο κατηγορουμένων για τον θάνατό της ζητά ο δικηγόρος – συνήγορος της οικογένειας της άτυχης φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας, με αίτημά του που θα καταθέσει αύριο στην Ανακρίτρια Ρόδου, Μαρία Ευθυμίου.

Ο κ. Κούγιας ζητά τόσο τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στα κινητά και τους υπολογιστές της Ελένης Τοπαλούδη και των δύο φερόμενων ως δραστών, ενώ αιτείται να γνωστοποιήσουν οι κατηγορούμενοι τους κωδικούς των κινητών τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η διαδικασία είναι απαραίτητη «μετά την αδυναμία που διετύπωσε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ να απαντήσει στα αιτήματα περί της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της άρσεως του απορρήτου των αρχείων των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων των 2 δραστών της ανθρωποκτονίας και του βιασμού εις βάρος της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο».

Το αίτημα της οικογένειας Τοπαλούδη έχει το εξής περιεχόμενο:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΡΟΔΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Κλείσιμο
1. Ιωάννη Τοπαλούδη του Πέτρου,
2. Κυριακής Αρμουτίδου του Χρήστου, ενεργούντων ατομικά και ως ασκούντων την γονική μέριμνα του ανηλίκου τέκνου τους Πέτρου Τοπαλούδη, κατοίκων απάντων Διδυμότειχου Θράκης, οδός Χατζημιχαήλ, αρ. 6.


Εκκρεμεί ενώπιον Υμών υπόθεση σε βάρος των κατηγορουμένων Ε.Κ. και Α.Λ., οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα του βιασμού και της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος της κόρης και αδελφής μας, Ελένης Τοπαλούδη.

Για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ως προς τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε η ζωή της συγγενούς μας, και σε συνέχεια των ανακριτικών ενεργειών, στις οποίες έχετε ήδη προβεί, αλλά και λόγω της δηλωθείσας εκ μέρους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας δυσκολίας να εξετάσει για τους λόγους που αναφέρει στην έκθεσή της τα κινητά τηλέφωνα της θανούσης και των κατηγορουμένων, υποβάλλουμε αίτημα, όπως:

1) Κληθούν οι κατηγορούμενοι, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, να Σας γνωστοποιήσουν το passcode (κωδικός για το ξεκλείδωμα της συσκευής αν υπάρχει τέτοια εφαρμογή στις συσκευές των κινητών τους τηλεφώνων), τους αριθμούς Pin και Puk των καρτών sim,

2) Διατάξετε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για τον σκοπό ενδελεχούς και πλήρους, από κάθε τεχνική άποψη, εξέτασης όλων των κατασχεθέντων ηλεκτρονικών – ψηφιακών πειστηρίων, για την ανάκτηση του περιεχομένου όλων των αρχείων και των διαδικτυακών επικοινωνιών όλων των εφαρμογών που περιέχονται σε αυτά, ήτοι των δύο φορητών υπολογιστών που ανευρέθηκαν στην οικία της θανούσης, Ελένης Τοπαλούδη και των σκληρών τους δίσκων, των τριών κινητών τηλεφώνων και των καρτών sim αυτών που βρέθηκαν στην οικία της θανούσης, καθώς και των δύο κινητών τηλεφώνων και των καρτών sim αυτών, που ανήκουν στους κατηγορούμενους, και διορίσετε για τον σκοπό αυτό πραγματογνώμονα από τον κατάλογο πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Ρόδου που να έχει την ιδιότητα του Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, και ήδη με το παρόν Σας γνωστοποιούμε ότι διορίζουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο στο πλαίσιο της εν λόγω αιτούμενης αφ ημών πραγματογνωμοσύνης, τον Γεώργιο Καραθανάση του Αργυρίου, Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων και πειστηρίων βίντεο και φωτογραφιών, κάτοικο Αθηνών, οδός Σόλωνος, αρ. 92, με κινητό τηλέφωνο: 6972836515.

Ρόδος, 1/2/2019
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος»


Αθήνα, 31/1/2019
Με εκτίμηση
Αλέξιος Κούγιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης