Στα μπλόκα οι αγρότες: Ποια είναι τα επόμενα βήματά τους

Στα μπλόκα οι αγρότες: Ποια είναι τα επόμενα βήματά τους

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει σύσκεψη αγροτών για να συζητηθεί η πρόταση για διοργάνωση συλλαλητηρίου με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Λάρισας

agrotes2_copy
Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει με τα αγροτικά μηχανήματά τους την εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης για τρίτη ημέρα. Σήμερα κατέφθασε στο μπλόκο άλλο ένα κομβόι αγροτών από χωριά του νομού Λάρισας, ενώ σύμφωνα με την επιτροπή του μπλόκου αναμένονται στη Νίκαια και άλλοι αγρότες.

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, έχει αποφασιστεί για το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου να πραγματοποιηθεί συνάντηση με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της Λάρισας στο μπλόκο, ώστε οι αγρότες να προβάλλουν το πλαίσιο αιτημάτων του αγροτικού κινήματος, αλλά και να ζητήσουν τη στήριξη στον αγώνα τους.

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική συνάντηση των αγροτών στη Νίκαια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να γίνει σύσκεψη αγροτών για να συζητηθεί η πρόταση για διοργάνωση συλλαλητηρίου με αγροτικά μηχανήματα στο κέντρο της Λάρισας.

Για το θέμα που απασχολεί έντονα την επικαιρότητα μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και το μέλος της Συντονιστικής  των Μπλόκων, Γιάννης Βάγγος, που κατήγγειλε την κυβέρνηση, λέγοντας «Δεν έχει ξαναγίνει να βρεθείς στο σκαμνί πριν καν βγεις στο δρόμο» και υπενθύμισε ότι στο τρακτέρ του αγροτοσυνδικαλιστή  είχε ανέβει ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάποτε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. 

Οι αγρότες έχουν κοψει τη χώρα στα δύο, κλείνοντας επ’ αόριστον -όπως λένε- την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στα δυο ρεύματα στο κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκο στην εθνική Φλώρινας – Θεσσαλονίκης στον κόμβο Αντιγόνου, στον Λευκώνα Σερρών, στην Κουλούρα Ημαθίας, ενώ στην Πελοπόννησο οι αγρότες της Αιγιαλείας έχουν δώσει ραντεβού στα βενζινάδικα της νέας εθνικής οδού, στο ύψος του Αιγίου, στο ρεύμα προς Πάτρα. Ανάλογη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και στα Χανιά.

Από τον πολιτικό κόσμο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης εμφανίζεται ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες, όποια στιγμή κι να το ζητήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης