Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν λειτουργεί αλλά δίνουν 25.000 ευρώ σε 29χρονη για την... διαφήμισή της!

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεν λειτουργεί αλλά δίνουν 25.000 ευρώ σε 29χρονη για την... διαφήμισή της!

Την καμπάνια ανέλαβε η δημοσιογράφος Ζαφειρία Ελβίρα Κρίθαρη - Αντί για τις 239 ΤΟΜΥ που έπρεπε να λειτουργούν μέχρι τέλος του 2018, λειτουργούν μόλις 110

tomi-1
Στους ώμους μιας γυναίκας πέφτει το φορτίο της επικοινωνίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), μετά τη διαπίστωση των επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για το έλλειμμα επικοινωνίας της πολύπαθης «μεταρρύθμισης» της ΠΦΥ που επιχειρείται τα τελευταία δύο χρόνια.

tomi-3
Η 29χρονη δημοσιογράφος Ζαφειρία Ελβίρα Κρίθαρη
Η 29χρονη δημοσιογράφος Ζαφειρία Ελβίρα Κρίθαρη είναι το πρόσωπο στο οποίο ανατέθηκαν από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, κ. Σταμάτη Βαρδαρό, καθήκοντα διαχείρισης επικοινωνίας για την ΠΦΥ και συγκεκριμένα το έργο της προβολής της ΠΦΥ και η οργάνωση δράσεων για τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Βεβαίως, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως δεν είναι σημαντικές ή και απαραίτητες οι «Υπηρεσίες Συμβούλου Διαχείρισης Επικοινωνίας» τις οποίες καλείται να προσφέρει η δημοσιογράφος στο συγκεκριμένο πεδίο, ωστόσο δεν μπορεί να μην διερωτηθεί κάποιος αν πράγματι οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υγείας πιστεύουν πως το πρόβλημα στην ΠΦΥ είναι όντως επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό με τις ελλείψεις των γιατρών και των δομών.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως η πορεία υλοποίησης της ΠΦΥ βρίσκεται εκτός κάθε χρονοδιάγραμματος: αντί για τις 239 ΤΟΜΥ που έπρεπε να λειτουργούν μέχρι τέλος του 2018, λειτουργούν μόλις 110, και αντί για τους 3.800 οικογενειακούς γιατρούς που έπρεπε να είναι διαθέσιμοι στους πολίτες, υπάρχουν μόλις 1.100. Στο σύστημα έχουν γίνει 1,8 εκατομμύρια εγγραφές πολιτών, ωστόσο απομένουν ακόμη εκατομμύρια ασφαλισμένοι και μη, χωρίς οικογενειακό γιατρό. Οι ελλείψεις και τα κενά έχουν οδηγήσει ουσιαστικά σε μια άτυπη μετάθεση επ’ αόριστον το σύστημα των παραπομπών των ασφαλισμένων στους ειδικούς γιατρούς μόνο από τον οικογενειακό γιατρό. Ενώ η καθημερινότητα των πολιτών έχει γίνει πολύ δύσκολη γιατί έχουν δυο επιλογές: είτε να πληρώσουν την επίσκεψη στον ιδιώτη γιατρό, είτε να εγκλωβιστούν στις αναμονές στα Επείγοντα του ΕΣΥ ή στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.

Η κυρία Κρίθαρη για τους επόμενους δέκα μήνες, που θα διαρκέσει η σύμβασή της, θα διαχειρίζεται καθημερινά τις ειδήσεις και τις πληροφορίες για την ΠΦΥ με τελικό στόχο την ενημέρωση τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών σε όλη την επικράτεια.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης