ΠΟΕΔΗΝ: «Βίος και πολιτεία» η θητεία του απερχόμενου διοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας

ΠΟΕΔΗΝ: «Βίος και πολιτεία» η θητεία του απερχόμενου διοικητή του Γενικού Κρατικού Νικαίας

Χείμαρρος η Ομοσπονδία για τον απερχόμενο διοικητή - Κάνει λόγο για πλαστογραφίες για μίσθωση εταιρείας σχετικά με  πρόγραμμα επιμόρφωσης, καθώς και για την παράταση της μίσθωσης του κυλικείου.

geniko-kratiko-nikaias
Τον «λαλίστατο» αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη περιμένει η ΠΟΕΔΗΝ να τοποθετηθεί για τον κ. Δημήτρη Μπούτο, διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας που είχε διοριστεί στο ΕΣΥ (υπάλληλος στο Θριάσιο) αλλά και στη διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας διαθέτοντας τέσσερα πλαστά πτυχία στον φάκελό του.

Η Ομοσπονδία αποκαλύπτει και άλλες πλαστογραφίες του διοικητή και προκαλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξηγήσει για ποιο λόγο «όχι μόνο δεν διώκεται αλλά προστατεύεται από την Κυβέρνηση για μακρύ χρονικό διάστημα».

Μάλιστα, επισημαίνει πως η ομπρέλα προστασίας είχε ανοίξει επάνω από τον διοικητή πολύ πριν από τη διακριτική και αθόρυβη απομάκρυνσή του από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, καθώς «ο Αν. Υπουργός Υγείας ψήφισε διάταξη Νόμου (Ν. 4461/28-3-2017 ΦΕΚ 38/ Τεύχος Α΄ άρθρο 34) για τους Διοικητές όταν παύονται από τα καθήκοντά τους να επιστρέφουν στη Διευθυντική θέση που κατείχαν. Ανήκουστο όλοι γνωρίζουν ότι ήταν φωτογραφία για τον εν λόγω Διοικητή» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Παρελθόν και παρόν στις πλαστογραφίες αποδεικνύεται ότι έχει ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως «ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών».

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία από την Προϊσταμένη ενώ γνωστοποιήθηκε στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκαιας. Κατά την ΠΟΕΔΗΝ όλοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μπούτος αρχικά υποστήριξε προς την προϊσταμένη πως υπέγραψε αντ΄αυτής «για να μην την ενοχλήσει», στη συνέχεια προσπάθησε να τη δωροδοκήσει και τέλος την απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη εάν δεν σωπάσει.

Κλείσιμο
Πλαστογραφία καταλογίζεται όμως στον απερχόμενο διοικητή και σε ό,τι αφορά την υπόθεση της παράτασης της μίσθωσης του κυλικείου. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως η σύμβαση του επιχειρηματία με το νοσοκομείο, για το κυλικείο, λήγει το 2020.Ωστόσο, ο διοικητής – παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η υπόθεση με τον έλεγχο των πλαστών τίτλων του- παρέτεινε τη μίσθωση μέχρι το 2036, και ενώ ο επιχειρηματίας έχει οφειλές ύψους 350.000 ευρώ από μισθώματα στο νοσοκομείο!

Η Ομοσπονδία μάλιστα υποστηρίζει πως ο διοικητής έκανε άτυπα συμφωνία με τον επιχειρηματία, να προχωρήσει ο τελευταίος σε δωρεά 50.000 ευρώ και να κλείσει η οφειλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης