Απολογείται ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων»

Απολογείται ο Κορκονέας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων»

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε ισόβια, υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι έχει περάσει δύσκολες στιγμές

korkoneas_11
«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου συντριβή. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια για τον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων, ανέφερε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ξεκινώντας την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, όπου διεξάγεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος είχε καταδικασθεί σε ισόβια, υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι έχει περάσει δύσκολες στιγμές. Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα, όπως είπε, για να συμπληρώσει πως του έρχονται εικόνες στο μυαλό που του κάνουν την καρδιά κομμάτια.

«Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου», πρόσθεσε.

«Έκανα βήματα προς τα πίσω στην οδό Ναυαρίνου. Είδα η επίθεση να μεγαλώνει, τράβηξα το όπλο από τη θήκη, το σήκωσα προς τα πάνω, κρατώντας το με τα δύο χέρια και πυροβόλησα δύο φορές για εκφοβισμό. Θεώρησα πιο ακίνδυνο για τον κόσμο να πυροβολήσω προς τα πάνω», είπε ο Κορκονέας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr.

Σε εκείνη τη χρονική στιγμή  η πρόεδρος του επισήμανε ότι οι μάρτυρες δεν τον είδαν να πυροβολεί προς τα πάνω, με τον Κορκονέα να επιμένει στη διατύπωση για τις κινήσεις του, πριν βάλει το όπλο πίσω στη θήκη.

Μετά κοιταχτήκαν με τον Σαραλιώτη και έφυγαν από το σημείο, χωρίς όπως ισχυρίζεται, να καταλάβει τι είχε συμβεί. Πίστεψε μάλιστα ότι το περιστατικό είχε εκτονωθεί προς στιγμήν. Απαντώντας στην έδρα, παραδέχτηκε ότι η απόφαση να πυροβολήσει ήταν δική του και στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος γιατί έκανε χρήση του όπλου.

Κλείσιμο
«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω δε θα είχα πάει καθόλου», απάντησε ο Κορκονέας στην ερώτηση της προέδρου αν υπήρχε άλλος τρόπος να εκτονωθεί η κατάσταση. «Δεν πίστευα όταν γύριζα πίσω ότι 30 άτομα θα είχαν τη διάθεση να μας επιτεθούν».  Το περιπολικό οι Κορκονέας - Σαραλιώτης το είχαν αφήσει στη Χαριλάου Τρικούπη στη διμοιρία των ΜΑΤ και γύρισαν πεζοί στην οδό Ναυαρίνου. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, παραδέχτηκε μάλιστα ότι θα έπρεπε να είχε ζητήσει βοήθεια από τη διμοιρία, αλλά επανέλαβε ότι δεν περίμενε τέτοια επιθετικότητα από το πλήθος.

Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή του κατηγορούμενου, έφθασαν στο ΑΤ Εξαρχείων όπου ανέφερε στον Αξιωματικό Υπηρεσίας ότι έκανε χρήση του όπλου του και εκεί έμαθε για το θάνατο ενός παιδιού στην οδό Ναυαρίνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης