Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Πέμπτη έξω από τη Βουλή

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Πέμπτη έξω από τη Βουλή

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - Χωρίς εξέδρες και ομιλητές το νέο συλλαλητήριο

press_co
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών οι φορείς που αποτελούν την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, με νέα συγκέντρωση που ανακοίνωσαν για την Πέμπτη στις 18:00 έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.
 
Το μεσημέρι, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, εκπρόσωποι του φορέα “Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία”, της “Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών” και των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, ζήτησαν ευθέως από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να αναλάβει ευθύνες και πρωτοβουλίες, ώστε να μην επικυρωθεί η Συμφωνία που χαρίζει όνομα, γλώσσα και ταυτότητα στα Σκόπια.

Από τον φορέα “Ανένδοτος Αγώνας για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία”, ο κ. Μιχάλης Πατσίκας ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη μαζική συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Κυριακής, καταγγέλλοντας τη βία της κυβέρνησης, αλλά και τον “προβοκατόρικο” ρόλο των ακραίων ομάδων που αμαύρωσαν την κινητοποίηση. “Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που στάθηκε στο ύψος του και αντέδρασε στην καταστολή και τα χημικά της κυβέρνησης. Θέλουμε να καταγγείλουμε την προβοκάτσια διαφόρων ομάδων είτε ακροδεξιών είτε ακροαριστερών. Όλοι τους είναι προβοκάτορες που στόχο είχαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο” επισήμανε ο κ. Πατσίκας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της “Επιτροπής για διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών”, κ. Γιώργος Καραμπελιάς, έκανε γνωστό πως ήδη έχουν συγκεντρωθεί 60.000 υπογραφές που ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 240.000 που ήδη έχουν συγκεντρώσει οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις -και όχι μόνο- ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Είναι πλέον παλλαϊκό αίτημα. Όλοι μας θεωρούμε ότι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει την Συνταγματική Εκτροπή και τη μειοδοσία είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι ομόφωνη θέση όλων μας ότι θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία ακόμη και με την παραίτησή του. Αυτό θα είναι το κεντρικό μας αίτημα. Να πάρει θέση ή να παραιτηθεί” δήλωσε ο κ. Καραμπελιάς,, επισημαίνοντας πως τα συλλαλητήρια έχουν καθορίσει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, που έλαβαν υπόψη τους τις ανησυχίες του κόσμου, αν και αρχικά “αλληθώριζαν” υπέρ των Πρεσπών.

Κλείσιμο
Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε και η Γενική Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων, κυρία Νίνα Γκατζούλη.

“Δεδομένης της υπάρχουσας συγκυρίας ο ΠτΔ είναι το μόνο πρόσωπο -εντεταλμένο από το Σύνταγμα- για την περιφρούρηση της χώρας από κάθε κομματική αυθαιρεσία. Αποστολή του να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας έχοντας μάλιστα δώσει όρκο στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Ζητούμε να μην αφήσει να περάσει η σχεδιαζόμενη προδοσία και να μην αποτελέσει μέρος αυτής” επισήμανε η κυρία Γκατζούλη, συμπληρώνοντας: “Εκφράζοντας το πανελλήνιο αίτημα που έχει δειχθεί με τα πρόσφατα συλλαλητήρια, απαιτούμε από εσάς να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και αναλογιζόμενος το βάρος των ευθυνών σας να παραιτηθείτε από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτοντας τέρμα στην επερχόμενη καταστροφή η οποία θα πλησιάζει εκείνη της Μικρασιατικής. Η Ελλάς θα σας ευγνωμονεί και η ιστορία θα σας κρίνει θετικά”.

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν και η γνωστή ερμηνεύτρια και δημιουργός Αφροδίτη Μάνου, η οποία δήλωσε: "Βρίσκομαι εδώ και σαν μονάδα, αλλά και εκπροσωπώντας κάποιους φίλους μου, που είναι αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν στο θέμα της Μακεδονίας και στη δημοκρατία μας. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από τον σοβαρότερο στόχο μας, ο οποίος είναι να μην κυρωθεί η συμφωνία. Έχω δώσει το δικαίωμα στην Επιτροπή να με κινητοποιεί ανά πάσα στιγμή να κάνω ό,τι μπορώ από την πλευρά μου. Αγωνιστείτε μαζί μας".

Τέλος, μίλησε και ο Όθωνας Ιακωβίδης, εκ μέρους της “Επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, θέτοντας και την αντιπολίτευση προ των ευθυνών της: "Έφτασε η ώρα της αλήθειας. Τα λόγια τελείωσαν. Μένουν μόνο πράξεις. Περιμένουμε από αυτούς που διατείνονται ότι δεν θέλουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, να κάνουν πράξη τα λόγια τους. Απευθυνόμαστε στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αν το κάνει αυτή, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Να παραιτηθούν όλοι και να αδειάσει η Βουλή. Όμως η ΝΔ φαίνεται ότι κρύβεται και αφήνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα η σημερινή κυβέρνηση. Εμείς σαν πολίτες το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μαζευτούμε απ' έξω και να τους δείξουμε ότι δεν τους πιστεύουμε”.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν πως θα περιμένουν τις σημερινές εξελίξεις στη Βουλή και αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή του προγράμματος θα ανακοινώσουν απόψε το βράδυ την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης για αύριο στις 6 το απόγευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης