Χειρούργησαν τη 13χρονη μαθήτρια για σκωληκοειδίτιδα και πέθανε από ρήξη στομάχου

Χειρούργησαν τη 13χρονη μαθήτρια για σκωληκοειδίτιδα και πέθανε από ρήξη στομάχου

«Η σκωληκοειδής απόφυση δεν νοσούσε», είπε στο protothema.gr η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, που διενήργησε τη νεκροτομή στη 13χρονη μαθήτρια από τη Λαμία

asthenoforo_main01
Ρήξη στομάχου και όχι σκωληκοειδίτιδα είχε η 13χρονη Ιωάννα Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που πέθανε στο νοσοκομείο της Λάρισας, έχοντας χειρουργηθεί για σκωληκοειδίτιδα και χωρίς να διαγνωσθεί και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα του κοριτσιού, που ήταν ρήξη στομάχου, συνεπεία της οποίας, υπέστη περιτονίδα, δηλαδή φλεγμονή στην κοιλιά. Αυτό οδήγησε στον θάνατο το κορίτσι, όπως διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές. 


Η ιατροδικαστική εξέταση της 13χρονης μαθήτριας Ιωάννας Κουτσοπάνου από τη Λαμία, που "έσβησε" στο ΓΝ Λάρισας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, έγινε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ελένης Ζαγγελίδου και παρουσία δυο ιατροδικαστών της οικογένειας. «Η σκωληκοειδής απόφυση που αφαιρέθηκε, δεν νοσούσε», είπε στο protothema.gr η κ.Ζαγγελίδου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, ο θάνατος προήλθε από περιτονίδα (φλεγμονή στην κοιλιά) «η οποία είναι αποτέλεσμα της ρήξεως του στομάχου». Επίσης, ενημέρωσαν οι ιατροδικαστές, έχουν ληφθεί δείγματα προκειμένου να γίνουν ιστολογικές εξετάσεις από το εξειδικευμένο τμήμα του ΑΠΘ.

Ιατροδικαστές: Από περιτονίτιδα πέθανε η 14χρονη μαθήτρια από τη Λαμία


Σε επικοινωνία που είχε το LamiaRerport με τον πατέρα της 13χρονης μαθήτριας είπε: «Αν είχα πάει το παιδί μου στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα θα ζούσε...Πείτε τους να κλείσουν τις Παιδιατρικές στα νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας. Είναι νεκροταφεία».

Κλείσιμο
Ο πόνος των γονιών της 13χρονης Ιωάννας είναι απερίγραπτος. Δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Το 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη...», τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Όπως είναι γνωστό οι γονείς ήδη έχουν καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία της Λάρισας, σε βάρος γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, άλλα και σε βάρος των γιατρών του Νοσοκομείου της Λαμίας, όπου όπως υποστηρίζουν οι γονείς χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού τους.

Η κηδεία της άτυχης 13χρονης Ιωάννας Κουτσοπάνου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Λαμίας. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων, να συγκεντρωθούν χρήματα για το "Χαμόγελο του Παιδιού". Θα υπάρχει κουτί - κουμπαράς στην είσοδο του Ναού.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης