Κρήτη: Διανομείς ίδρυσαν σωματείο για τα εργασιακά τους δικαιώματα
Η ιδέα για την σύσταση σωματείου «γεννήθηκε», μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό δύο διανομέων κατά την ώρα της εργασίας τους μέσα σε διάστημα δεκαεπτά ημερών στα Χανιά
Στη σύσταση σωματείου μέσα από το οποίο θα προωθήσουν εργασιακά θέματα καθώς και ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων του κλάδου προχωρούν οι διανομείς που εργάζονται σε επιχειρήσεις φαγητού και καφέ στα Χανιά.
Η δημιουργία του σωματείου βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων εργαζόμενοι στον τομέα της διανομής με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου.
Η ιδέα για την σύσταση σωματείου «γεννήθηκε», μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό δύο διανομέων κατά την ώρα της εργασίας τους μέσα σε διάστημα δεκαεπτά ημερών στα Χανιά.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Μανωλικάκης, «άμεσα θα προωθήσουμε τις διαδικασίες για τη σύνταξη και έγκριση του καταστατικού για την δημιουργία του σωματείου. Ωστόσο δεν αρκεί αυτό. Απαιτείται και η αλλαγή νοοτροπίας των ίδιων των εργαζομένων στον τομέα της διανομής. Ξέρομε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κλάδο ωστόσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί κυρίως σε ότι αφορά την οδηγική τους συμπεριφορά. Υπάρχει πίεση αλλά πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας