Κρις Σπύρου: «Πρέπει να ''θάψουμε'' την επιθυμία Ζάεφ - Νίμιτς να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία»
Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ είναι ένα από τα πρόσωπα που θα ανεβούν σήμερα στην εξέδρα και θα απευθύνουν χαιρετισμό
Ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου -πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ- είναι από τα πρόσωπα που θα ανεβούν σήμερα στην εξέδρα και θα απευθύνουν χαιρετισμό, στο συλλαλητήριο της Αθήνας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Κρις Σπύρου, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο protothema.gr, είπε: «Εθνική ταυτότητα και Εθνική Κρατική οντότητα σε έναν χώρο που δεν ήταν ποτέ Μακεδονία και δεν κατοικούνταν ποτέ από Μακεδόνες. Τα εσωτερικά θέματα είναι θέματα του ελληνικού λαού.
Εάν ο Μάθιου Νίμιτς φέρει το θέμα στα Ηνωμένα Εθνη θα οργανώσουμε ακόμη μεγαλύτερη αντίσταση. Πρέπει να θάψουμε την επιθυμία του Ζάεφ - Νίμιτς να ονομαστεί η Δημοκρατία των Σκόπιων, Μακεδονία.
Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει σκοπό να δώσει κρατική οντότητα και εθνική ταυτότητα Μακεδόνων σε κράτος που δεν έχει ποτέ σχέση με την Μακεδονία. Να δώσει εθνική ταυτότητα Μακεδόνων στους παρατημένους παρτιζάνους του 1940-1950».
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.