«Τα πουλιά»: Σκηνικό.... Χίτσκοκ στην Αταλάντη

yfyw

Σμήνη από αγριοπούλια «κατέλαβαν» δρόμο στην περιοχή

Σαν πρωταγωνιστές στην περίφημη ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ ένιωσαν οι οδηγοί στην περιοχή της Αταλάντης, αφού σμήνη από αγριοπούλια πετούσαν εξαιρετικά χαμηλά, δημιουργώντας «χαλί» και στο δρόμο.

Τα σμήνη των πουλιών δημιούργησαν ένα παράξενο και συνάμα όμορφο θέαμα. Πάντως, σε αντίθεση με τα «πουλιά» του διάσημου θρίλερ, που επιτίθεντο στους ανθρώπους, κρατώντας την αγωνία στα ύψη σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, τα αγριοπούλια της Αταλάντης πετούσαν κι έφευγαν βιαστικά κάθε φορά που περνούσαν αυτοκίνητα. Δείτε τις φωτογραφίες του Αντώνη Νικολόπουλου του πρακτορείου Eurokinissi: 
poul1
poul4
poul3
poul2
poul5

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Vardaksis

Τα "αγριοπούλια" όπως τα λέτε εσείς , λέγονται ψαρόνια (sturnus vulgaris) κατεβαίνουν απο τη βόρεια Ευρώπη για να ξεχειμωνιάσουν και την άνοιξη φεύγουν ξανά ... επίσης είναι καλό οι οδηγοί να προσέχουν τα συγκεκριμένα πουλιά, γιατί πολλά καταλήγουν νεκρά η τραυματισμένα στην ασφαλτο.

Sturnus ...

πριν 5-6 χρόνια στο κέντρο της Αθηνας πέσαν με πολύ δυναμη και κρότο στη τζαμαρία της βεράντας μου ενα σμηνος 15-20 ψαρόνια. Μετα απο 1-2 λεπτα αφασίας ευτυχως συνήλθαν και εφυγαν

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

carthief

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κλοπών ανταλλακτικών από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εκτός από ζάντες-ελαστικά και μπαταρίες, στο στόχαστρο των ληστών μπαίνουν, πλέον, και άλλα μηχανικά μέρη.