Δολοφονία στις Φυλακές Κορυδαλλού: Τον έσφαξαν οι πρώην συνεργοί του

Δολοφονία στις Φυλακές Κορυδαλλού: Τον έσφαξαν οι πρώην συνεργοί του

Σοκαριστικές λεπτομέρειες αλλά και σοβαρά ερωτήματα για τη δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου - Με μανία τον μαχαίρωναν στο λαιμό και το κεφάλι μπροστά στα μάτια των σωφρoνιστικών

alabanos_ar
Σοκαριστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο Αλβανός κρατούμενος Άλμπερτ Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Το θύμα κατακρεουργήθηκε με αυτοσχέδια μαχαίρια από άλλους κρατουμενους ίδιας εθνικότητας, με τους οποίους ήταν συγκατηγορούμενος για σοβαρές υποθέσεις όπως τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου αλλά και το «τυφλό» πυρ σε μπαρ στο Μικρολίμανο το Νοέμβριο του 2014. Πηγές αναφέρουν ότι σχεδόν όλα τα χτυπήματα ήταν στο λαιμό και το κεφάλι, κάτι που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι στόχος των δραστών ήταν να σκοτώσουν και όχι να τραυματίσουν το θύμα τους.

Αποκαλυπτική εξάλλου είναι και η αναφορά των ίδιων των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που χθες το βράδυ εξέδωσαν ανακοίνωση επιρρίπτοντας ευθύνες για τη δολοφονία στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Θλιβόμαστε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη σαν αρνί από συγκρατουμένους του στο κατάστημα κράτησης 1 του Κορυδαλλού» σημειώνει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ενώ θέτει και σοβαρά ερωτήματα όπως «γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12;».

Το συμβάν σημειώθηκε περίπου 12:45 οπότε και ο Αλβανός κρατούμενος οδηγήθηκε στο κελί της Ε΄ πτέρυγας των φυλακών, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Δέχθηκε την πρώτη επίθεση μέσα στο κελί και έτρεξε στο ισόγειο για να γλιτώσει. Αυτό σημαίνει ότι το κελί ήταν ανοιχτό. Όμως σύμφωνα με τον κανονισμό της φυλακής, ο πρωϊνός προαυλισμός τελειώνει στις 11:30 και στη συνέχεια οι κρατούμενοι μπαίνουν στα κελιά τους όπου τους σερβίρεται το μεσημεριανό φαγητό. Γιατί εκείνη την ώρα τα κελιά ήταν ακόμη ανοιχτά;

Μάλιστα ο δράστης ή οι δράστες - δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πόσα άτομα είχαν φυσική συμμετοχή στο επεισόδιο - συνέχισαν να μαχαιρώνουν τον Άλμπερτ Μπάκο ακόμη και μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων, όταν το θύμα έτρεξε στο ισόγειο για βοήθεια. Έδωσαν μάχη για να πάρουν τον άνδρα από τα χέρια τους αλλά και να αφοπλίσουν τους δολοφόνους του. Το θύμα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο των φυλακών και έπειτα από λίγα λεπτά ξεψύχησε. Πάνω του βρέθηκαν περίπου 300 ευρώ, κάτι που δημιουργεί νέα ερωτήματα για τον έλεγχο στις φυλακές, αφού απαγορεύεται στους κρατουμενους να έχουν μετρητά.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα και είδαν τη δολοφονία του κρατουμενου, έδωσαν κατάθεση, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εφημερεύον ψυχιατρείο όπου τους χορηγήθηκαν ηρεμιστικά, αφού βρίσκονταν σε εμφανή ταραχή λόγω της αγριότητας του εγκλήματος στο οποίο ήταν αυτόπτες μάρτυρες.


Η βεντέτα του θύματος με άλλον Αλβανό

Ο Άλμπερτ Μπάκο κρατούνταν μέχρι πρότινος στις φυλακές Χανίων. Σύμφωνα με τη δικογραφία εμφανίζεται ως ένας εκ των δύο ηθικών αυτουργών που έδωσαν την εντολή σε δύο άλλους Αλβανούς να απειλήσουν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, εκείνοι όμως τον σκότωσαν. Μάλιστα ο ίδιος ήταν, σύμφωνα πάντα με τις κατηγορίες, ένας εκ των δύο φυσικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ενώ το Νοέμβριο του 2014 είχε ανοίξει πυρ σε μπαρ στο Μικρολίμανο, επειδή μια χορεύτρια δεν ενέδωσε στο φλερτ του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 14 θαμώνων.

Κλείσιμο
Στις φυλακές Χανιών ο Αλμπερτ Μπακο συνεπλάκη με έναν εκ των φερομενων δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου, με αποτέλεσμα να γίνει μεταγωγή του στο Δομοκό για τη δική του ασφάλεια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπάκο μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, καθώς την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον έβαλαν στο ίδιο κελί με άλλους Αλβανούς, μεταξύ των οποίων ο ένας εκ των φερόμενων δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου και ο συνεργός του στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου, καθώς φαίνεται να διατηρούσε καλές σχέσεις μαζί τους. Όμως οι συγκρατούμενοί του μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν και του έκλεισαν το στόμα για πάντα.


Δείτε βίντεο: Δολοφονία στις Φυλακές Κορυδαλλού: Τον έσφαξαν οι πρώην συνεργοί του
Δολοφονία στις Φυλακές Κορυδαλλού: Τον έσφαξαν οι πρώην συνεργοί του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης