Νέα 24ωρη απεργία εκπαιδευτικών μετά το ξύλο και τα χημικά

Νέα 24ωρη απεργία εκπαιδευτικών μετά το ξύλο και τα χημικά

Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη Βουλή στις 15:00

ekpaideutikoi-poreia-ena
Με νέα 24ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα «απάντησαν» οι εκπαιδευτικοί στο ξύλο και τα χημικά από τα ΜΑΤ, που «έπνιξαν» την προηγούμενη συγκέντρωσή τους την περασμένη Παρασκευή.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κατεβαίνουν σε νέα 24ωρη απεργία και έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων καθώς σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών.

Κλειστά αναμένεται να μείνουν πολλά σχολεία, καθώς σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία, ενώ οι εκπαιδευτικοί της μέσης εκπαίδευσης θα έχουν τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00, με τη δυνατότητα κήρυξης επιπλέον τρίωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ «για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων».



Η ανακοίνωση των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη Δ.Ο.Ε. και 3ωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης από τις ΕΛΜΕ για την Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 15:00 με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης