Γρεβενά: Ολονύχτια επιχείρηση για τη μεταφορά ασθενούς από τη Σαμαρίνα στο νοσοκομείο

Γρεβενά: Ολονύχτια επιχείρηση για τη μεταφορά ασθενούς από τη Σαμαρίνα στο νοσοκομείο

Στην επιχείρηση συμμετείχαν εκχιονιστικά και ένα ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής

ekxionistiko
Αίσιο τέλος είχε η ολονύχτια επιχείρηση της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό ενός εργαζόμενου στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Ο άντρας, που εργάζεται σε εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην περιοχή, αργά χθες τη νύχτα ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ότι αισθάνεται έντονη αδιαθεσία. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας και δύο μπουλντόζες κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, για να ανοίξουν το δρόμο, αφού το χιόνι στην περιοχή ξεπερνούσε το ένα μέτρο.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και το ερπυστριοφόρο της πυροσβεστικής από την Κοζάνη, με προορισμό το σημείο, το οποίο βρίσκεται 3 χιλιόμετρα έξω από την Σαμαρίνα, στον δρόμο προς το Δίστρατο. Γύρω στις 6 τα ξημερώματα το ειδικό όχημα της πυροσβεστικής έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον εργαζόμενο, για να τον μεταφέρει σε χαμηλότερο υψόμετρο.

Στη συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Ευάγγελος Σημανδράκος, που συντόνισε το έργο της Πολιτικής Προστασίας δήλωσε την ικανοποίηση του για τη θετική έκβαση της επιχείρησης, για την οποία «συνεργάστηκαν με αποτελεσματικότητα τρεις διαφορετικές υπηρεσίες για τη διάσωση και τον απεγκλωβισμό του εργαζομένου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης