Δείτε βίντεο: Εριξαν μπογιές και έφυγαν... πετώντας τα μέλη του Ρουβίκωνα από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Δείτε βίντεο: Εριξαν μπογιές και έφυγαν... πετώντας τα μέλη του Ρουβίκωνα από την πρεσβεία των ΗΠΑ

Περίπου 10 κουκουλοφόροι σε πέντε μηχανάκια, έριχναν μπογιές και βιντεοσκοπούσαν - Επανεμφανίστηκε και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζεφ Πάιατ ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά και δεσμεύτηκε ότι θα παρεμβαίνει... λιγότερο

rouvikonas01-mesa
rouvikwnas_amerikaniki_presveia
Πήγαν, έριξαν μπογιές και απήλθαν μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα τα μέλη του Ρουβίκωνα που πραγματοποίησαν επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία τα ξημερώματα της Δευτέρας, 7 Ιανουαρίου.

Όπως δείχνει και το βίντεο που δημοσιοποίησε η αναρχική συλλογικότητα και που τραβούσε αναβάτης μίας εκ των πέντε μηχανών με τις οποίες πήγαν τα μέλη του Ρουβίκωνα στο σημείο, περίπου 10 κουκουλοφόροι έριξαν μπογιές, ενώ πέταξαν και κάποιου είδους καπνογόνο για να καλύψουν την ταυτότητά τους και να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό.

Η όλη ενέργεια διήρκησε μέσες-άκρες 30 δευτερόλεπτα.

«Και τα καλύτερα φρούρια του εχθρού μπορούν να πέσουν, φτάνει να μαζευτούμε όλοι και όλες και να αποφασίσουμε ότι δεν θέλουμε να υπάρχουν», αναγράφει ο Ρουβίκωνας στο τέλος του βίντεο.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Ρουβίκωνας αναφέρει:

Ακόμα και σήμερα στις μνήμες των καταπιεσμένων η «Αμερική» διατηρεί κάτι από την λάμψη των παλιών καιρών τότε που στα μυαλά και την φαντασία των μαζών ήταν ο τόπος της ελευθερίας, το καταφύγιο από πρίγκιπες, στρατηγούς και παπάδες που αιματοκυλούσαν την Ευρώπη. Ο τόπος μιας νέας αρχής, εκεί που μπορείς να μιλήσεις ελεύθερα, να δουλέψεις ελεύθερα, να πιστέψεις ελεύθερα. Τι και αν πάντα όταν ο μετανάστης έφτανε εκεί έβρισκε κάτι τελείως διαφορετικό, έβρισκε και πάλι τον μπάτσο, τον μπράβο των αφεντικών, τον μαφιόζο και οπωσδήποτε τα όπλα της κυβέρνησης όταν σήκωνε κεφάλι. Η ελπίδα πολλές φορές «είναι για τον εαυτό της»...


Κλείσιμο
Rouviconas : Attack at the American embassy in Athens
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης