Χιόνια: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της κακοκαιρίας

ytrfw

Συνεχής ενημέρωση - Δεν θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι του έτους για τα περισσότερα σχολεία της Ανατολικής Αττικής  - Στο σπίτι οι μαθητές σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας - Κλειστά τα σχολεία και σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ηλεία

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Τρίτης, κάποιες σχολικές μονάδες ωστόσο, αναμένεται να μην ανοίξουν, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη χώρα.

Ο «Τηλέμαχος» ήρθε για να μείνει και μαζί του φέρνει χιόνια και κρύο. Σε πολλές περιοχές στην Αττική, αναμένεται να το «στρώσει» ακόμη και στην Αθήνα, στο κέντρο. Το μεγάλο ερώτημα για τους γονείς είναι ήδη από τώρα αν να υπάρξουν αύριο Τρίτη 08/01/2019 κλειστά σχολεία στην Αττική και ποια θα είναι αυτά.

Συγκεκριμένα, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές αναμένεται μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας να λάβουν τις αποφάσεις τους για το αν θα ανοίξουν ή όχι τα σχολεία της αρμοδιότητάς τους, λαμβάνοντας υπόψη τους τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το χιόνι και τον παγετό που υπάρχει στους δρόμους, αλλά και πιθανές ελλείψεις σε πετρέλαιο για τη λειτουργία των καλοριφέρ.

Μέσα στην ημέρα θα υπάρχει στο protothema συνεχής ενημέρωση για το ποιοι δήμοι θα αποφασίσουν να  μην λειτουργήσουν την Τρίτη οι σχολικές τους μονάδες, λόγω της κακοκαιρίας.  Σημειώνεται ότι η πληροφόρηση αυτή θα επικαιροποιείται ανάλογα με την νεότερη ενημέρωση από τους Δήμους στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής, όπου έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα. Σημειώνεται πάντως, ότι λόγω πληθώρας  επισκέψεων η σελίδα δεν είναι εύκολα προσβάσιμη. 

Στην Αττική  οι Δήμοι και η Περιφέρεια βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν, ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει πρόγνωση με απόλυτη ακρίβεια. Οι αποφάσεις θα ληφθούν την τελευταία στιγμή, είτε προς το βράδυ της Δευτέρας (7/1) είτε νωρίς το πρωί της Τρίτης (8/1).

Μέχρι και αυτή την ώρα, λοιπόν, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, αύριο Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Ωρωπού, θα παραμείνουν κλειστοί. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στο δήμο Μαραθώνα (Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέας Μάκρη), στη Ραφήνα και το Πικέρμι και τον δήμο Ασπροπύργου.

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08/01/2019 σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παλλήνης, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Παλλήνης, αποφάσισε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσας.

Κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία  σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Φυλής, ενώ κανονικά θα  λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.  Κλειστό θα είναι επίσης και το Δημοτικό Ωδείο.

Κλειστά θα μείνουν και τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και το ΚΔΑΠ.

Στην Παλλήνη και τον Γέρακα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, σχεδόν όλοι οι δήμοι της Ανατολικής Αττικής παίρνουν αποφάσεις. Για αύριο -και πιθανόν και μεθαύριο λόγω παγετού- κλειστά θα είναι τα σχολεία: Ωρωπού, Αχαρνών, Διονύσου, Μαραθώνα, Παιανίας, Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής.

Στη Δυτικής Αττικής κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία των Δήμων: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, Σπετσών.

Οι δήμοι στα βόρεια της Αττικής είναι σε ετοιμότητα επίσης, καθώς αναμένεται να το στρώσει στα περισσότερα σημεία, ενώ ταυτόχρονα θα επικρατεί παγετός.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη και όλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Ιωάννινα: Κλειστά τα σχολεία αύριο σε δήμους των νομών Άρτας και Ιωαννίνων, λόγω παγετού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από σύσκεψη των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και των φορέων της εκπαίδευσης στα Γιάννενα. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, λόγω παγετού.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών αναφέρεται πως σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, η θερμοκρασία αύριο το πρωί θα πέσει στους -11 βαθμούς Κελσίου, κάτι που από μόνο του καθιστά απαγορευτικό το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, λόγω του παγετού, τα σχολεία στους Δήμους Ζαγορίου, Ζίτσας και Κεντρικών Τζουμέρκων δεν θα ανοίξουν αύριο και θα εξεταστούν οι καιρικές συνθήκες για την επόμενη ημέρα. Λόγω ψύχους στον Δήμο Κόνιτσας τα σχολεία θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αύριο και μεθαύριο, Τρίτη και Τετάρτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, του παγετού και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των οχημάτων, με απόφαση του δήμου.

Στη Λευκάδα δεν θα λειτουργήσουν: 
Νηπιαγωγείο Σφακιωτών.
Νηπιαγωγείο Καρυάς.
Νηπιαγωγείο Αγίου Πέτρου.
Δημοτικό Σχολείο Σφακιωτών.
Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Καρυάς.

Η εικόνα στη βόρεια Ελλάδα

Ο δήμαρχος Φλώρινας  έχει ανακοινώσει πως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά στις 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Κλειστά όλα τα σχολεία του νομού Καστοριάς στις 8 Ιανουαρίου. 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη και όλα τα σχολεία στο δήμο Λαγκαδά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού, όπως ανακοίνωσε ο δήμος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Κλειστά αύριο, Τρίτη 8/1,τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

Ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα, οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους. 

Με απόφαση του δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω των υφισταμένων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων δεν θα γίνουν μαθήματα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, λόγω του παγετού και των αναμενόμενων χαμηλών θερμοκρασιών. 

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς δε θα λειτουργήσουν αύριο οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς.

Κλειστά αύριο τα σχολεία στους δήμους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου

Όπως ανακοινώθηκε από τους δυο δήμους, με απόφαση των δημάρχων Βασίλη Μαυρίδη και Παρασκευά Πατσουρίδη, τα σχολεία που μετά τις διακοπές για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς επρόκειτο να ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά. 

Διακοπή λειτουργίας για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Δομοκού, Ξυνιάδος και Θεσσαλιώτιδας του Δήμου Δομοκού, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 από τις 7:00 π.μ. και μέχρι τη λήξη της ημέρας, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού, του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Στη Λάρισα

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο ορισμένα σχολεία σε περιοχές του νομού Λάρισας, όπου η χιονόπτωση είναι πιο έντονη. Συγκεκριμένα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στους Δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο, ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Απόφαση για να διακοπούν τα μαθήματα όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Φαρσάλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την 8η και 9η Ιανουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και Τετάρτη αντίστοιχα, εξέδωσε ο δήμαρχος Φαρσάλων, Αρ. Καραχάλιος. Η απόφαση ελήφθη λόγω παγετού και αδυναμίας μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες λόγω παγετού και πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Νομός Ηλείας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε πέντε δημοτικές ενότητες των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές ενότητες Φολόης, Λασιώνος και Λαμπείας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και στις δημοτικές ενότητες Ανδρίτσαινας και Αλιφείρας του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν πραγματοποιηθεί η μεταφορά μαθητών που διαμένουν στις παραπάνω δημοτικές ενότητες και φοιτούν σε σχολεία, όπως Ειδικά, ΕΠΑΛ κ.α., εκτός των προαναφερόμενων περιοχών.


ΣΧΟΛΙΑ (15)

Waldorf

Τα σχολεία στον Άλιμο θα παραμείνουν κλειστά όχι λόγω χιονόπτωσης αλλά από τον κίνδυνο πρόσκρουσης παγόβουνων στις ακτές. Κράτος οπερέτα χειρίστης ποιότητος.

Β

Τα κλείνουν γιατί κάποια ίσως να μην έχουν και πετρέλαιο για θέρμανση, οπότε λόγω χιονιού όλα κλειστά για να μην πάρει χαμπάρι κανένας τι μπάχαλο επικρατεί.

κατακαημένο

Εμείς στις Κυκλάδες δεν υπαρχουμε ; Εδώ στην Άνδρο στα ορεινά χωριά γυρω στο 1 μ. το χιονι. Δεν προσεγγίζουμε τη Χώρα αυριο κλειστά τα σχολεία κ σήμερα κλειστές δημ . υπηρεσίες. Και μεσα σε ολα ο Καπακης βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος Ανδρου!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΥΠΑΡΧΕΤΕ... ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΝΕΑ HOT SPOTS THS VIVA LA REVOLUTION ΚΑΙ ΤΗΣ NEΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ....

LOL!

Στην Αθήνα που αναμένονταν χιόνια από τις 4μμ, κοντεύει 7 και ακόμα έχει ξαστεριά!!! Έχει 2 βαθμούς βέβαια και αν υπάρξει υετός μέσα στη νύχτα, θα πέσει κατευθείαν χιόνι...

θαφτηκαμε στο χιονι αθηνα

κεντρο και τριγυρω προαστια. οχι αλλο χιονι ελεος!

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΩ...

ΑΣ

Να δούμε Ποτε θα αξιωθεί ο Δήμος Αθηναίων να βγάλει ανακοίνωση για τα σχολεία του να ξέρουμε τι θα κάνουμε με τα παιδιά μας

Michalis

Μόνο σε αυτή τη χώρα συμβαίνουν αυτά. Πραγματικά τραγικό.

Ευκαιρία

για τους ξύστες ΔΥ να λουφάρουν και εμείς ο παραγωγικός ιστός να πληρώνει ακόμη....Να δώ όμως μέχρι πότε θα κρατήσει το παρτάκι.

Ας γινοσουν δασκαλος

Μαγκα μου ..τρεχα για δουλεια αυριο

ΚΑΙ

Τι ακριβώς παράγετε αν επιτρέπεται αγαπητέ ιστέ;;

Nikolas

Θα προλάβουν να βγάλουν ανακοίνωση ότι τελικά θα ανοιξουν; γτ από ότι φαινεται, θα έχει μια απλή χειμωνιάτικη δροσούλα

PETROS

Κλειστά και στην Πιερία τα σχολεία

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kuklwma_ar

Το κύκλωμα έφερνε γυναίκες από το εξωτερικό, τις «έριχνε» σε οίκους ανοχής και ξέπλενε το μαύρο χρήμα αγοράζοντας τυχερά δελτία και επενδύοντας σε επιχειρήσεις εστίασης στη Μήλο, ακίνητα στην Αθήνα και πολυτελή οχήματα

1
kedro_dromoi

Κίνηση στους δρόμους: Κινητοποιήσεις για το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο και τις αλλαγές στα Εργασιακά - Δείτε LIVE εικόνα από τους δρόμους, επιλέγοντας την πιο «έξυπνη» διαδρομή  - Κυκλοφοριακό «χάος» στους δρόμους λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς

Sergei_Tsernitsin_aytow_me_to_mple_poykamiso_aristera

Εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ συναντήθηκε με τοπικούς άρχοντες της περιοχής - Σκοπός των συναντήσεων ήταν να τους γνωρίσει και να τους ενημερώσει για το μεγάλο project της οικογένειας στο Σκορπιό

poreia-pame-deka

Με.... «Γιάννη Βρούτση» και «Έφη Αχτσιόγλου» το συλλαλήτήριο του ΠΑΜΕ, καθώς οι συνδικαλιστές ξεκίνησαν την διαμαρτυρία τους με θεατρικό δρώμενο - Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ οργανώνουν συλλαλητήριο στις 11πμ στην πλατεία Κλαθμώνος