Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ νέος πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ νέος πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας

Δείτε αναλυτικά τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

dimopoulos
Nέος Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ), εξελέγη, για τα έτη 2019 και 2020, ο Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης του ΕΚΠΑ  Μελέτιος Α. Δημόπουλος.

Αντιπρόεδροι της Εταιρείας είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος (Αιματολογική Κλινική, ΓΝΑ «Λαϊκό») και η Διευθύντρια του ΕΣΥ Ιωάννα Σακελλάρη, Αιματολόγος από την Αιματολογική Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του ΓΝ «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Τη θέση της Γενικής Γραμματέως πήρε η Διευθύντρια του ΕΣΥ Μαρία Παγώνη και τη θέση του Ταμία ο Διευθυντής του ΕΣΥ Ιωάννης Μπαλταδάκης, και οι δύο Αιματολόγοι της Αιματολογικής Κλινικής, Κλινικής Λεμφωμάτων & Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».

Ειδικός Γραμματέας επιλέχθηκε ο Διευθυντής του ΕΣΥ Ιωάννης Κάκκας, Αιματολόγος του Τμήματος Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατότητας του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός».

Τέλος μέλη του ΔΣ της ΕΑΕ εκλέχθηκαν οι παρακάτω Αιματολόγοι: α) Ευαγγελία Γιαννάκη, Διευθύντρια ΕΣΥ από τη Μονάδα Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων του ΓΝ «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, β) Ειρήνη Κατωδρύτου, Διευθύντρια ΕΣΥ από την Αιματολογική Κλινική του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» της Θεσσαλονίκης, γ) Χάρις Ματσούκα, Συντονίστρια Διευθύντρια ΕΣΥ του Αιματολογικού Τμήματος του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» και Πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και δ) Βασιλική Παππά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αιματολογίας στην Αιματολογική Μονάδα της Β' Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝ «Αττικόν» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1961 και αποτελεί νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η ΕΑΕ είναι μία από τις παλαιότερες και δυναμικότερες ιατρικές εταιρείες στην Ελλάδα. Σήμερα μετράει 57 χρόνια παρουσίας και έχει 1.177 μέλη. Στο πλαίσιο της λειτουργούν 9 Επιστημονικά Τμήματα που καλύπτουν όλο το φάσμα της Αιματολογίας. Ένας από τους σκοπούς της εταιρείας είναι η καλύτερη ενημέρωση των ασθενών με αιματολογικά νοσήματα καθώς και η ενίσχυση της ιατρικής έρευνας και του έργου νέων αιματολόγων.

Κλείσιμο
Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία είναι μέλος της European Ηematology Association (EHA) και του European Leukemia Net (ELN) και συμμετέχει ενεργά σε όλα τα Ευρωπαϊκά Αιματολογικά Συνέδρια που διοργανώνει η EHA. Επίσης, συμμετέχει κάθε χρόνο στην Βαλκανική Ημέρα Αιματολογίας, στο πλαίσιο του Αιματολογικού Συνεδρίου της βαλκανικής χώρας που το διοργανώνει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης