Καλλιάνος για χιόνια: Ήρθε η ώρα της Αθήνας!

Καλλιάνος για χιόνια: Ήρθε η ώρα της Αθήνας!

Και από Τετάρτη νέες σφοδρότερες χιονοπτώσεις

4014027
Και τώρα η σειρά της Αττικής για κακοκαιρία. Οπως μας ενημερώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η Αθήνα δεν θα αποφύγει το κύμα χιονιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του κ. Καλλιάνου:

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά με υγεία για όλους όσοι γιορτάζετε! Εδώ και ημέρες σας έχω ανακοινώσει ότι η Δευτέρα θα είναι μια μέρα με χιονόκαιρο για την Αττική. Μάλιστα μάθατε πρώτοι απ'όλους για αυτή την εξέλιξη! Όλα θα γίνουν όπως ακριβώς τα είχαμε πει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου!

Θα χιονίσει χαμηλά στην Αττική

Όλα τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι αύριο Δευτέρα έρχεται και η ώρα της Αττικής! Θα χιονίσει από το μεσημέρι (ενδεικτικά) και έπειτα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Και μάλιστα αργά το βράδυ της Δευτέρας (προς το ξημέρωμα της Τρίτης) ίσως έχουμε και κάποιες εκπλήξεις! Στα βόρεια προάστια ειδικά το χιόνι θα είναι κατά διαστήματα πυκνό και ενδέχεται να έχουμε και αξιόλογες χιονοστρώσεις!

Αξιόλογες χιονοπτώσεις και σε άλλες περιοχές

Θα χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και στην Εύβοια, στο Πήλιο, στις Σποράδες, στη Βοιωτία και την ανατολική Φθιώτιδα, στην Πελοπόννησο αλλά και αργότερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Ψύχος το πρωί της Τρίτης

Πρώτοι επίσης μάθατε ότι θα είχαμε θερμοκρασίες κοντά στους - 18°C στα πιο ορεινά της χώρας. Το πρωί σήμερα στην Πτολεμαΐδα ο υδράργυρος κατρακύλησε στους - 19°C. Το πρωινό της Τρίτης θα είναι ακόμη πιο δύσκολο μιας και αναμένεται τοπικά να δούμε ακόμη και λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες ειδικά στα βορειοδυτικά της χώρας.

Από την Τετάρτη νέες σφοδρότερες χιονοπτώσεις

Την Τετάρτη έρχονται νοτιάδες στα δυτικά που θα φέρουν πολύ υγρασία. Επειδή ήδη είναι εγκλωβισμένο ψύχος σε όλη τη χώρα, θα ξεκινήσει να χιονίζει πολύ πυκνά στα δυτικά ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα (όπως και στα βόρεια) και σταδιακά θα το "γυρίσει" σε βροχή. Προσοχή όμως διότι τα χιόνια στην έναρξη της κακοκαιρίας της Τετάρτης θα είναι πολύ πολύ πυκνά!

Κλείσιμο
Καλή Κυριακή, φίλοι μου!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης