Έπιασαν τους παραχαράκτες που «τα έτσουζαν» με πλαστά χαρτονομίσματα στην Κοζάνη

Έπιασαν τους παραχαράκτες που «τα έτσουζαν» με πλαστά χαρτονομίσματα στην Κοζάνη

Οι δύο νεαροί κερνούσαν αφειδώς «σφηνάκια» τον κόσμο στα νυχτερινά κέντρα, αλλά με... ψεύτικο χρήμα

bar-drinks
Λιγότερο από ένα 24ωρο κράτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο νεαρών που τα «έτσουζαν» κερνώντας αφειδώς «σφηνάκια» τον κόσμο στα νυχτερινά κέντρα της Κοζάνης, το ξημέρωμα της πρώτης ημέρας του 2019, αλλά πλήρωναν με... πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ!

Όπως είχαν εκτιμήσει εξ αρχής οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι δύο 25χρονοι δράστες ήταν από τα Γρεβενά και εντοπίστηκαν στην Κοζάνη, όπου είχαν σκοπό να συνεχίσουν να πλημμυρίζουν την αγορά με «πέτσινο» χρήμα!

Ήδη, είχαν πληρώσει σε τρία μπαρ με συνολικά έξι πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Στα σπίτια τους στα Γρεβενά, βρέθηκαν άλλα έξι πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και όλα τα σύνεργα με τα οποία αναπαρήγαγαν τα κίβδηλα χαρτονομίσματα φωτοτυπώντας γνήσια.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, ένας εκτυπωτής – scanner, δέκα φύλλα χαρτιού Α4, δυο φορητοί εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τέσσερις ασημόχρωμες ταινίες που χρησιμοποιούσαν ως ταινίες ασφαλείας χαρτονομισμάτων και 802,5 ευρώ που φέρονται ότι προέρχονταν από αγορές προϊόντων με πλαστά ευρώ και ερευνάται σε ποια καταστήματα έγιναν.

Οι δυο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων σε βαθμό κακουργήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης