Καιρός-Ο Καλλιάνος για πολικό ψύχος «Σοφία»: Να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

xarti98

Δείτε για ποιες περιοχές κρούει των κώδωνα του κινδύνου ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

«Να είναι σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός», προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος ενόψει του πολικού ψύχους «Σοφία» που έρχεται από αύριο Πέμπτη.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνονται οι περιοχές που θα επικρατήσουν χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια του διημέρου Πέμπτης και Παρασκευής.

kalia09


Σύμφωνα με τον χάρτη και τον γνωστό μετεωρολόγο, θα χιονίζει από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα (έως και τη Θράκη), ενώ χιόνια θα εμφανιστούν ακόμη και σε πεδινά τμήματα.

«Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος από απόψε τα μεσάνυχτα (και στη συνέχεια) και αρχικά στη βόρεια Ελλάδα που θα εισέλθουν οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες», τονίζει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Περιοχές SOS

Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα (ακόμη και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα) στις μετακινήσεις των οδηγών αναμένονται στους εξής παρακάτω νομούς:

- Φωκίδας
- Ευρυτανίας
- Φθιώτιδας
- Τρικάλων
- Καρδίτσας
- Λάρισας
- Μαγνησίας
- Βοιωτίας (κυρίως στις βόρειες περιοχές)
- Πιερίας
- Ημαθίας
- Σερρών
- Δράμας
- Ροδόπης
- Έβρου

Με την έλευση της κακοκαιρίας (από σήμερα τα μεσάνυχτα) θα εκδηλώνονται ισχυρές χιονοπτώσεις και στη Δυτική Μακεδονία, όμως, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση στους παραπάνω νομούς.

Στα ορεινά μόνο με αλυσίδες

«Αφού ακόμη και σε πεδινές περιοχές θα είναι πολύ πυκνές οι χιονοπτώσεις και επομένως πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα, φανταστείτε στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκεί προφανώς οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με αλυσίδες, τουλάχιστον στις περισσότερες περιοχές», προειδοποιεί ο γνωστός μετεωρολόγος.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Οκ

Ακόμα να καταλάβετε ότι αν δεν το στρώσει στην Αθηνα ο Τσιόδρας όπως και κάθε Τσίπρα δεν θα πάρει χαμπάρι τίποτα?

Αλλά

Παρ όλα αυτά το πετρέλαιο παραμένει πάνω από 1 ευρώ και η μισή Ελλάδα παγώνει. Τεταρτοκοσμικές συνθήκες και ο κόσμος καίγεται από τις σομπίτσες, τις "κουμτελίτσες" και τα αυτοσχέδια θερμαντικά. Φτού σας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης