Πιερία: Επικίνδυνος κακοποιός λήστευε και πυροβολούσε - Νέα στοιχεία για τη δράση του

Πιερία: Επικίνδυνος κακοποιός λήστευε και πυροβολούσε - Νέα στοιχεία για τη δράση του

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν στις 14 Νοεμβρίου, όταν οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός ιδιοκτήτη βενζινάδικου

astinomia-deftero
Μπορεί να βρίσκεται ήδη στη φυλακή για ένοπλες ληστείες και απόπειρες δολοφονίας επιχειρηματιών και αστυνομικών, όμως ακόμη αποκαλύπτονται νέες πτυχές της εγκληματικής δράσης ενός 39χρονου Έλληνα κακοποιού που κρατείται στις φυλακές. Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν στις 14 Νοεμβρίου, όταν οι αστυνομικοί εξιχνίασαν την απόπειρας ανθρωποκτονίας ενός ιδιοκτήτη βενζινάδικου στην Πιερία.

Ήταν απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου, όταν ο 39χρονος έφτασε μαζί με έναν 26χρονο συνεργό του σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Καλλιθέα Κατερίνης. Ο 26χρονος παρέμεινε στο όχημα, ενώ ο 39χρονος πλησίασε πεζός και πυροβόλησε δυο φορές με υποπολυβόλο τύπου SCORPION προς το μέρος του 47χρονου ιδιοκτήτη που βρισκόταν στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιά.

Από την βαλλιστική εξέταση στους δύο κάλυκες που βρέθηκαν στον χώρο, τα εγκληματολογικά εργαστήρια διαπίστωσαν ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά από ληστεία σε κατάστημα στην Πεύκη Αττικής με λεία 5.000 ευρώ το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου 2016. Τότε, μάλιστα, ένας αστυνομικός είχε σωθεί από θαύμα, καθώς η βολίδα σφηνώθηκε στο κράνος της μηχανής του! Το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία σε βάρος μιας 56χρονης έξω από μια τράπεζα στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, στις 30 Μαΐου 2016, όταν οι δράστες πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και της άρπαξαν 50.000 ευρώ.

Ο 26χρονος εντοπίστηκε στις 13 Νοεμβρίου στην Κατερίνη και συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή Κατερίνης, ενώ κατασχέθηκε το όχημά του χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Καλλιθέα. Σε ένα σπίτι που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, είχε βρεθεί τότε ένα ασφαλισμένο χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο υπήρχαν ένα πιστόλι με 14 φυσίγγια στον γεμιστήρα, 17 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών για υποπολυβόλα τύπου SCORPION και διάφορα κοσμήματα.

Αρχικά, ο 39χρονος είχε διαφύγει, αλλά συνελήφθη κατά την εκδίκαση άλλης υπόθεσης σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα. Από τη έρευνα που συνεχίζεται προέκυψε ότι, μαζί με έναν 36χρονο Έλληνα συνεργό του που αναζητείται, είχαν ληστέψει τον Σεπτέμβριο του 2016 μια 46χρονη αλλοδαπή έξω από το κατάστημά της στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και της είχαν αρπάξει μία τσάντα με 1.400 ευρώ. Τις πληροφορίες για τα χρήματα τις είχε δώσει μια 22χρονη Ελληνίδα υπάλληλος του καταστήματος, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία. Ακόμη, το Μάρτιο του 2017, ο 39χρονος είχε διαρρήξει το Ι.Χ. αυτοκίνητο ενός αστυνομικού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και είχε κλέψει 700 ευρώ και την υπηρεσιακή του ταυτότητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης