Η «συμμορία της ΑΣΟΕΕ»: Αλλοδαποί με βαρύ ποινικό μητρώο, διασυνδέσεις με καρτέλ ναρκωτικών

asoee-elas

36 συλληφθέντες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν - Η αστυνομία χρειάστηκε έρευνες τεσσάρων μηνών για να αποκωδικοποιήσει τις επαγγελματικές τους κινήσεις

Αλλοδαποί με βαρύ ποινικό μητρώο, διασυνδέσεις με καρτέλ ναρκωτικών, λαθρεμπόρους τσιγάρων και χονδρέμπορους μαϊμού επώνυμων προϊόντων, κρύβονται πίσω από τη «συμμορία της ΑΣΟΕΕ».

Της οργάνωσης που με αρχηγούς δυο αλλοδαπούς από το Μπαγκλαντές και τη Σενεγάλη είχαν μετατρέψει σε σούπερ μάρκετ της παρανομίας το πεζοδρόμιο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου στην οδό Πατησίων. Σήμερα οι 36 συλληφθέντες θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι έρευνες της Ασφάλειας συνεχίζονται για τον εντοπισμό περισσότερων από τεσσάρων αλλοδαπών.

Η Αστυνομία χρειάστηκε έρευνες τεσσάρων μηνών για να αποκωδικοποιήσει τις επαγγελματικές κινήσεις της συμμορίας που έσπρωχνε από ναρκωτικά και λαθραία τσιγάρα μέχρι επώνυμα μαϊμού προϊόντα.

Μάλιστα ερευνάται και η εμπλοκή επίορκων αστυνομικών.

Όπως διαπιστώθηκε η οργανωμένη και συντονισμένη δράση ομάδας αποτελούμενης κυρίως από αλλοδαπούς, η οποία δραστηριοποιούνταν σε καθημερινή βάση, περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων επωνύμων εταιρειών, λαθραίων τσιγάρων, ναρκωτικών ουσιών, ψηφιακών δίσκων εικόνας και ήχου καθώς και καρτών sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν 36 μέλη της εν λόγω οργάνωσης, από τους οποίους τέσσερις ημεδαποί και 32 αλλοδαποί.

Για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, ενώ συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω για τα ίδια αδικήματα είναι και τουλάχιστον είκοσι πέντε άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, τα οποία αναζητούνται.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας

Πρωινές ώρες της 20 προς 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συντονισμένη επιχείρηση, ύστερα από την οποία διαπιστώθηκε πως περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ δραστηριοποιούνταν ομάδα τουλάχιστον 70 ατόμων (σχεδόν αποκλειστικά αλλοδαπών), σε καθημερινή βάση από την 08:30 ώρα περίπου έως την 17:30 περίπου, διακινώντας έναντι χρηματικής αμοιβής ή άλλων ανταλλαγμάτων, σε διερχόμενους πολίτες, απομιμητικά προϊόντα (τσάντες-παπούτσια κ.τ.λ.), λαθραία τσιγάρα και καπνού κ.τ.λ., ενώ σε συγκεντρωθέντα τοξικοεξαρτημένα άτομα ναρκωτικές ουσίες. Η όλη δραστηριότητα αφορούσε δομημένη ομάδα, με διακριτούς ρόλους και σε ορισμένες περιπτώσεις εναλλασσόμενους, ως ακολούθως:

Τουλάχιστον έξι άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση απασχολούνταν σε ρόλο τσιλιαδόρων, στις συμβολές των οδών Πατησίων και Χέυδεν, Πατησίων και Δεριγνί και Πατησίων και Αντωνιάδου, εναλλασσόμενοι στον τόπο επιτήρησης.

Τουλάχιστον 20 άτομα, κυρίως άντρες, σε καθημερινή βάση δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση απομιμητικών προϊόντων (τσάντες, πορτοφόλια, υποδήματα κ.τ.λ.), καρτών SIM και λοιπών προϊόντων, η πλειονότητα των οποίων κατά μήκος της οδού Πατησίων, μπροστά από την Πανεπιστημιακή Σχολή.

Τουλάχιστον 8 άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση λαθραίων τσιγάρων η πλειονότητα των οποίων ακριβώς μπροστά από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιακής Σχολής, επί της οδού Πατησίων.

Τουλάχιστον 4 άτομα, αποκλειστικά άντρες, σε καθημερινή βάση, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, ηρωίνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη κτλ) τις περισσότερες φορές στην συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και λαθραίων τσιγάρων είναι ότι πραγματοποιούνταν και τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή με αμείωτη ένταση.

Κατασχέθηκαν

Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 26 συνολικά οικίες και καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

Περισσότερα από (5.000) είδη απομιμητικών προϊόντων διαφόρων επώνυμων εταιρειών όπως ρολόγια, τσάντες, ρουχισμός, γυαλιά ηλίου, υποδήματα κτλ,

περισσότερα από (5.500) είδη προϊόντων παρεμπορίου, φορτιστές κινητών τηλεφώνων, handsfree , θήκες κινητών τηλεφώνων, ψηφιακοί δίσκοι ήχου και εικόνας και κάρτες sim εταιρειών κινητής τηλεφωνίας,

το χρηματικό ποσό των (40.000) ευρώ

τέσσερα ( 4) Ι.Χ.Ε. αυτ/τα,

περισσότερα από (100) «σήματα», επώνυμων εταιρειών,

μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και ιδιόχειρων σημειώσεων,

μικροποσότητες ναρκωτικές ουσιών, κυρίως ηρωίνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

ΣΧΟΛΙΑ (102)

ΑΛΕΚΟΣ

Το 2018 έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβετε τα μάτια σας Φλαμπουράρης

Ε.Π

Ελάτε τώρα. Σήμερα πάλι είδα λαθροπωλητές, κι αύριο θα πολλαπλασιαστούν. Σιγά μη πιστέψω κομμουνιστικές προεκλογικές πρακτικές.

Teo

Απελαστε τους ρε δε θέλουμε εισαγωμενους εγκληματίες, ανθρώπους θελουμε

εθνολαμογιο

δεν ηταν λαθρο αλλα συναγωνιστες βορειοηπειρωτες που κουναγαν την 28η σημαιακια. ηρωεεςςςςςς

?

Παιδιά να οργανωθούμε, που έλεγε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Συνέχεια πιάνετε και βαπτίζετε κάθε λαθρομετανάστη ως "πρόσφυγα". Έχετε μεγάλη αγάπη σε αυτή την λέξη. Ε δεν γίνετε τώρα ξαφνικά να προδίδετε αυτή σας την αγάπη.... ή θα το κάνετε κάθε φορά ή ποτέ, όχι όποτε σας συμφέρει! Σωστός τίτλος λοιπόν: "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ με βαρύ ποινικό μητρώο, διασυνδέσεις με καρτέλ ναρκωτικών".

αεργος εθνικιστης

αυτους εστω και μετα απο τοσα χρονια ο συριζα τους επιασε και καλως εκανε. τη ναζιστικη συμμορια που εχει το μισο ποινικο κωδικα στην πλατη της γιατι την αφηνουν εξω? ποια συμφεροντα εξυπηρετει?

Χρίστος 2

Αυτό είναι το πραγματικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

ZZ

Χώρα πόρνη κατάντησε η ΕΛΛΑΔΑ μετά την μεταπολίτευση , με ψηφοφόρους τσατσάδες , αυτοί είμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ που δημιούργησε η μεταπολιτευτική ΕΛΛΑΔΑ , προδότες , φιλοχρήματη , ζαμανφουτίστες ,υμνητές του ξένου που δεν έχει σχέση με την κουλτούρα μας , κωλογλύφτες , Yes Man με σκύψιμο μέχρι το ύψος του σοβατεπί , με αντίκρισμα ένα μεγάλο (Ο) , και για όλα αυτά κάποιοι είναι υπερήφανη .

Χαριλαος

Αν δεν υπηρχαν μεταναστες και γυφτοι, η παρανομια θα ηταν πανω απο 70% μικροτερη.

Λεω εγω

Αυτα κανει ο ΣΥΡΙΖΑ και χτυπαει την επιχειρηματικοτητα. Αντε να ελθουν μετα επενδυσεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης