Στο «ψυγείο» η χώρα: Στους -13,2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον Παρνασσό

Στο «ψυγείο» η χώρα: Στους -13,2 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στον Παρνασσό

Κολλημένος κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος - Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας και της ημέρας - Παγωμένη και η Αθήνα

re
Πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία το πρωί της Τετάρτης. Αρκετοί ορεινοί μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) κατέγραψαν ελάχιστη θερμοκρασία χαμηλότερη των μείον δέκα βαθμών Κελσίου, όπως ο Παρνασσός με ελάχιστη τιμή -13,2°C, το Καϊμακτσαλάν -12,6°C, το Σέλι -11,9°C, η Βασιλίτσα -11,3°C και ο Λαϊλιάς Σερρών με -10,7°C.

Αλλά και σε αρκετές κατοικημένες περιοχές ο υδράργυρος υποχώρησε στους μείον οκτώ έως μείον εννέα βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo/EAA, ρεκόρ σημειώθηκε στον 'Αγιο Παύλο Ημαθίας με -9,1 βαθμούς και ακολούθησαν Περτούλι Τρικάλων -8,8, Μαυρολιθάρι Φωκίδας -8,7, Νευροκόπι -8,3, 'Αγιος Δημήτριος Ολύμπου -8,1 και Γρεβενά βαθμοί.

Ο ολικός παγετός στα ορεινά θα διατηρηθεί και αύριο Πέμπτη, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές τις νυχτερινές ώρες και νωρίς το πρωί, η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν.

meteo_temp

Η πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοιας στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, περιμένουμε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο και ενδεχομένως νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός και χαμηλές θερμοκρασίες. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί τοπικά ισχυρός παγετός.

Κλείσιμο
H θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 7, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 7 βαθμούς, στην Ήπειρο από -2 έως 9, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 6, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 10 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 6 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

meteo_pin

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με προοδευτική μικρή εξασθένιση, ενώ στα νότια πελάγη οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι στα ανοικτά θα στραφούν σε βόρειους μέτριους.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, στα ημιορεινά και στα βόρεια τμήματα του νομού. Πρόσκαιρη χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί και σε βόρεια και δυτικά προάστια με χαμηλό υψόμετρο. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και δυτικά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και αρκετό κρύο, ενώ τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

meteo_pin2

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης