Φιλοσοφική κατά ΑΣΕΠ: «Εξαφάνισαν» 139 πτυχιούχους μας από πίνακα προσληφθέντων

filosofiki_1

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει προβληματισμό για τους χειρισμούς του ΑΣΕΠ στον διαγωνισμό για την πρόσληψη γραμματέων σε διακστήρια – Κάνει λόγο για «παράλογη διευθέτηση» και «αυθαίρετο τρόπο» κρίσης

Σε σίριαλ εξελίσσεται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 404 γραμματέων στα δικαστήρια της χώρας καθώς η τελική τύχη του αναμένεται να κριθεί στις δικαστικές αίθουσες το προσεχές διάστημα ύστερα από την προσφυγή δεκάδων υποψηφίων.

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε ο αποκλεισμός 139 κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, οι οποίοι είχαν αρχικά κριθεί ως διοριστέοι και ένα χρόνο μετά διαγράφηκαν από τον τελικό πίνακα διοριστέων, έρχεται να προστεθεί και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με ανακοίνωσή της, που εκδόθηκε ομόφωνα και υπογράφει η Κοσμήτωρ καθηγήτρια Ελένη Καραμολέγκου, οι 12 πρόεδροι των τμημάτων της Φιλοσοφικής σχολής και οι εκπρόσωποι του διδακτικού προσωπικού της εκφράζουν το βαθύτατο προβληματισμό τους για τους χειρισμούς του ΑΣΕΠ στο συγκεκριμένο διαγωνισμό κάνοντας λόγο για «παράλογη διευθέτηση» αλλά και «αυθαίρετο τρόπο» κρίσης.

«Αυτή η πραγματικά παράλογη διευθέτηση ανέκυψε στην πρόσφατη προκήρυξη περί ΠΕ Δικαστικών Υπαλλήλων των κλάδων Γραμματέων, στην οποία πτυχιούχοι μας επιλέχθηκαν προς διορισμό, αλλά αφαιρέθηκαν από τον οριστικό πίνακα επιτυχόντων με το επιχείρημα της “μη συνάφειας” των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τους, ενώ άλλοι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, όμοιοι ως προς τη θεματολογία τους, άλλων πανεπιστημιακών τμημάτων κρίθηκαν, με τρόπο εμφανώς αυθαίρετο, ως συναφείς».

Ένας στους τρεις διοριστέους «εξαφανίστηκε» από τον πίνακα προσληφθέντων

Η εξέλιξη του διαγωνισμού για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 404 θέσεων δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου ΠΕ Γραμματέων, που προκηρύχτηκε τον Ιανουάριο του 2017, έχει δημιουργήσει γενικότερο προβληματισμό αφού ένας στους τρεις διοριστέους «εξαφανίστηκε»” από τον πίνακα προσληφθέντων 12 μήνες μετά την αρχική επιλογή του.

Για τις θέσεις αυτές είχαν υποβληθεί συνολικά 31.221 αιτήσεις με τις πιθανότητες επιτυχίας να είναι της τάξης του 1/77. Τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης εκδόθηκαν στις 20 Οκτωβρίου 2017 με τον σχετικό πίνακα των 404 διοριστέων να αποτελείται από υποψήφιους πολύ υψηλής κατάρτισης ενώ στις 4 Οκτωβρίου του 2018 το ΑΣΕΠ εξέδωσε τον οριστικό πίνακα με 139 διαφορετικούς διοριστέους να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν.

Ακολούθησε το προσωρινό «πάγωμα» του διαγωνισμού ύστερα από προσφυγή 3 υποψηφίων στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ενώ δεύτερη προσφυγή κατέθεσαν ακόμα 50 αποκλεισθέντες υποψήφιοι με τη Δικαιοσύνη να καλείται τώρα να δώσει τη λύση.

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση της Κοσμητείας της ΦιλοσοφικήςΑκολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης