Διεθνές Συνέδριο για τις τεχνολογίες ομιλίας στην Αθήνα

Διεθνές Συνέδριο για τις τεχνολογίες ομιλίας στην Αθήνα

Οι τεχνολογίες ομιλίας κάνουν πιο εύκολη την επικοινωνία με τις ευφυείς συσκευές και τους υπολογιστές, ωστόσο επιφέρουν στους ερευνητές μία σειρά από προκλήσεις

texnologia-1
Δύο Έλληνες ερευνητές, οι Δρ. Γιάννης Στυλιανού, Apple και Δρ. Βαγγέλης Καρκαλέτσης, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Chairs του συνεδρίου, φέρνουν στην Ευρώπη για πρώτη φορά το Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογιών Ομιλίας (SLT-Spoken Language Technology) και κάνουν την Αθήνα σημείο συνάντησης για τους κορυφαίους ειδικούς των τεχνολογιών ομιλίας παγκοσμίως.

Το συνέδριο που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την IEEE, τον μεγαλύτερο οργανισμό επαγγελματιών τεχνολογίας, μεταφέρει για πρώτη φορά τις εργασίες του σε Ευρωπαϊκό έδαφος σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών.

Στο συνέδριο με θέμα “Οι Τεχνολογίες Ομιλίας στην εποχή της Βαθιάς Μάθησης: Προκλήσεις και Ευκαιρίες”, που ξεκίνησε στις 18 Δεκέμβρη, φέρνει κοντά ερευνητές και κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας απ’ όλο τον κόσμο. Στους κεντρικούς ομιλητές του Συνεδρίου συγκαταλέγονται ο Alex Acero, διευθυντής της ομάδας της Siri στην Apple, ο Σπύρος Ράπτης, συνιδρυτής και επικεφαλής της εταιρείας INNOETICS που εξειδικεύεται σε text-to-speech τεχνολογίες και η Δήμητρα Βεργύρη, διευθύντρια του εργαστηρίου STAR (Speech Technology and Research Laboratory) στο Ερευνητικό Κέντρο SRI στις ΗΠΑ. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι επίσης ο Πέτρος Μαραγκός, Καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και η Karen Livescu, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Toyota στο Chicago. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εταιρείες κολοσσοί του χώρου όπως οι: Oben, Google, Apple, Uber, Microsoft, Amazon, Toshiba, Mitsubishi, Innoetics, Omilia και πολλές άλλες.

Στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του συνεδρίου, 18-21 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστούν περισσότερες από 140 εργασίες από ερευνητές από όλο τον κόσμο.

Τι είναι οι τεχνολογίες ομιλίας και γιατί μας αφορούν;

Στις μέρες μας η ομιλία αποτελεί βασικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και μηχανής. Σκεφτείτε τις εντολές που δίνετε στο κινητό σας τηλέφωνο, το GPS και την επικοινωνία με συσκευές home assistants. Οι τεχνολογίες ομιλίας κάνουν πιο εύκολη την επικοινωνία με τις ευφυείς συσκευές και τους υπολογιστές, ωστόσο επιφέρουν στους ερευνητές μία σειρά από προκλήσεις. Η ανάλυση και σύνθεση της φωνής αλλά και η μοντελοποίηση του διαλόγου είναι οι κατευθύνσεις στις οποίες εργάζονται οι ερευνητές προκειμένου να κάνουν την ομιλία των μηχανών όσο πιο φυσική -και κοντά στην ανθρώπινη- γίνεται.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στο Ξενοδοχείο Royal Olympic, από τις 18 έως τις 21 Δεκεμβρίου, με κεντρικό θέμα “Τεχνολογίες Ομιλίας στην εποχή της Βαθιάς Μάθησης: Προκλήσεις και Ευκαιρίες” (Spoken Language Technology in the Era of Deep Learning: Challenges and Opportunities). Στο πλαίσιο του συνεδρίου εταιρείες-κολοσσοί και ερευνητές θα επιδείξουν μία σειρά από εφαρμογές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αιχμή της τεχνολογίας.

Χορηγοί του Συνεδρίου
Platinum Sponsor: Oben,
Gold Sponsors: Google, Uber, Apple
Κλείσιμο
Silver Sponsors: Microsoft Research, Amazon Alexa, Innoetics, Omilia, VoiceWeb, Tencent AI Lab,
Bronze Sponsors: Mitsubishi Electric Research Labs (MERL), Toshiba’s Cambridge Research Laboratory, Tricorn (Beijing) Technology Co. Ltd., Datatang, MMODAL, Behavioral Signals
Media sponsor: ΑΠΕ, Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

texnologia-2
texnologia-3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης