Λέσβος: Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν νέες κατολισθήσεις βράχων στο Πλωμάρι

Λέσβος: Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν νέες κατολισθήσεις βράχων στο Πλωμάρι

Κλειστός ο δρόμος προς Μελίντα

katolisthisis
Νέες κατολισθήσεις βράχων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών στην περιοχή του Πλωμαρίου της Λέσβου.

Ιδιαίτερα στο οδικό δίκτυο Πλωμαρίου – Μελίντας, όπου από το σεισμό της 12ης Ιουνίου είχαν αποκολληθεί πολλοί βράχοι, οι κατολισθήσεις δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα αφού ο δρόμος είναι κλειστός από την πτώση τεράστιων βράχων.

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και πριν από λίγο δήλωσε στο Lesvosnews.gr:

«Μετά το μεγάλο σεισμό του Ιουνίου του 2017 ειπώθηκε από τους γεωλόγους που επισκέφτηκαν την περιοχή ότι το Πλωμάρι θα το απασχολούσε έντονα το φαινόμενο των κατολισθήσεων. Πριν ένα μήνα ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα από την κατάπτωση βράχων που προξένησε καταστροφές σε πολλές κατοικίες. Την Παρασκευή είχαμε μια έντονη κατολίσθηση στην συνοικία Άγιος Ιωάννης. Σήμερα η έντονη βροχόπτωση προξένησε την κατάπτωση βράχων σε όλο το δρόμο Πλωμαρίου Μελιντας με αποτέλεσμα αυτός να κλείσει, καθιστάμενος επικίνδυνος για τους πολίτες. Θεωρώ ότι το κράτος πρέπει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με το Πλωμάρι πριν θρηνήσουμε θύματα.»

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων, σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από νωρίς το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού των δρόμων, οι οποίες εκτελούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στα χωριά.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία της περιοχής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση που ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017 προκάλεσε.

Πηγή: lesvosnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης