Οι αγρότες ξεκινούν κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα σε Πλατύκαμπο, Φάρσαλα και Καρδίτσα
Μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες προχωρούν σε κινητοποιήσεις με τρακτέρ στη Θεσσαλία – Ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής
Κινητοποιήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι αγρότες, που θα κατεβούν με τρακτέρ σε σημεία της Θεσσαλίας, και ειδικότερα στον Πλατύκαμπο Λάρισας, τα Φάρσαλα και την Καρδίτσα.
Η απόφαση για κινητοποιήσεις ελήφθη μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Αραχωβίτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν το ζήτημα της μείωσης του κόστους παραγωγής και τη μείωση του κόστους για το πετρέλαιο κίνησης. Ωστόσο, οι αγρότες θεωρούν ότι δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν και καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μην στηρίξει τον πρωτογενή τομέα.
Οι κινητοποιήσεις αναμένεται ότι θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα, μετά και τις συσκέψεις και τις συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι επιμέρους επιτροπές και ομοσπονδίες. Ανάμεσα σε άλλους οι αγρότες Στερεάς Ελλάδας θα συνεδριάσουν την Δευτέρα.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.