«Πόλεμος» Αστυνομίας - Πρυτανείας για τις καταστροφές στο ΑΠΘ

«Πόλεμος» Αστυνομίας - Πρυτανείας για τις καταστροφές στο ΑΠΘ

Διαψεύσεις επί διαψεύσεων για την «έγκαιρη» ενημέρωση της ΕΛΑΣ σχετικά με τις καταστροφές στη Θεολογική Σχολή - Το έγραφο του ΑΠΘ ενημέρωνε για την κατάληψη, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κακουργηματική πράξη για να παρέμβει η αστυνομία αναφέρει τώρα το Αρχηγείο - 

4645350
«Πόλεμο» μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Πρυτανείας έχει προκαλέσει η ... επόμενη ημέρα των καταστροφών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με τις δύο πλευρές να επιρρίπτει η μία στην άλλη την ευθύνη για την ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων και τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΠΘ για τα επεισόδια στη Θεολογική Σχολή έδωσαν νωρίτερα πηγές από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, αφενός το έγραφο του ΑΠΘ ενημέρωνε για την κατάληψη, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κακουργηματική πράξη για να παρέμβει η αστυνομία και όταν το βράδυ διαπιστώθηκε από τους ίδιους τους αστυνομικούς ότι τελούνται κακουργηματικές πράξεις, για τις οποίες η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε από την Πρυτανεία, επενέβησαν τα ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ με την ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο σε χθεσινή ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «δεν είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από τις αρμόδιες Πρυτανικές Αρχές, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι πορείες στην πόλη, για τα αδικήματα που διαπράττονταν εντός του χώρου του Α.Π.Θ.».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση το Αριστοτέλειο τονίζει πως «πέραν των σχετικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με αρμόδιους Εισαγγελικούς και Αστυνομικούς λειτουργούς, στάλθηκε έγκαιρα και έγγραφη ενημέρωση για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και πρόσκληση για παρέμβαση για την προστασία της».

Χθες το βράδυ η αστυνομία σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει σημείωνε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο χώρο του Α.Π.Θ. αμέσως μόλις διαπίστωσαν να διαπράττονται αδικήματα που δικαιολογούν τέτοια παρέμβαση και ότι παρέμειναν στον χώρο πέραν της μίας ώρας, συνεπικουρώντας παράλληλα το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κλείσιμο
Από το ΑΠΘ επισημάνθηκε όμως ότι με το υπ. Αριθμ. Πρωτ. 11333/6-12-18 έγγραφο, που στάλθηκε ηλεκτρονικά στις 11:16 το πρωί της 6/12/2018, ενημερώθηκαν η Εισαγγελία Πρωτοδικών και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την κατάληψη του κτιρίου της Θεολογικής από αναρχικούς, την αδυναμία εισόδου μελών του ΑΠΘ, και την αδυναμία λειτουργίας της Σχολής. Το έγγραφο καταλήγει με πρόσκληση για ενέργειες, αναφέροντας επί λέξει: «Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας για την προστασία των δημοσίων κτιρίων του ΑΠΘ».

«Είναι πράγματι σοβαρό θέμα όταν θεσμικοί φορείς της Ελληνικής κοινωνίας, όπως το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδίδουν ανακοινώσεις ενημέρωσης της κοινής γνώμης, που διαψεύδονται με αδιαμφισβήτητο τρόπο από τα γεγονότα που έχουν συμβεί» ανέφερε χαρακτηριστικά το ΑΠΘ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης