Εκτός ύλης ο Παύλος Μελάς «για να μην κουραστούν οι μαθητές»

Το υπουργείο Παιδείας «κόβει« την ύλη για τους μαθητές της Γ΄λυκείου από την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα «για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις»

«Για να μην κουραστούν οι μαθητές από τις επαναλήψεις» είναι η απάντηση κύκλων του υπουργείου Παιδείας στο «κόψιμο» της ύλης που περιλαμβάνει για τους μαθητές της Γ΄λυκείου την Ιστορία του Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη αλλά και του Μακεδονικού Αγώνα.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει οτι η συγκεκριμένη μείωση «έγινε προκειμένου αν ελαφρυνθεί η τσάντα του μαθητή και στο πλαίσιο της εκμάθησης των συγκεκριμένων κεφαλαίων στην τρίτη γυμασίου». Έτσι κρίνουν ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί στη Γ' Λυκείου.

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στα social media από την πληροφορία πως ο Μακεδονικός Αγώνας και εμβληματικές μορφές του όπως ο Παύλος Μελάς τίθενται εκτός διδακτέας ύλης από την Ιστορία Γενικής Παιδείας Δ' εσπερινού Λυκείου

Το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφό του παραθέτει αναλυτικό οδηγό σχετικά με τα κεφάλαια της Ιστορίας που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές της Γ Λυκείου και κατ επέκταση ποια είναι αυτά που μένουν εκτός ύλης! Έτσι, εμβληματικές προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς ο Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά και ολόκληρος ο Μακεδονικός Αγώνας μένουν εκτός διδακτέας ύλης! Και όλα αυτά την ώρα που ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με τις περιβόητες επιτροπές που θα αφαιρέσουν τυχόν αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία της Ιστορίας στα Σκόπια (και ίσως και στην Ελλάδα). Όλα ξεκινούν από έγγραφο που Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προς Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Δ.Ε. (μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης), Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Γενικά Λύκεια (μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

Στο έγγραφο με θέμα «Οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Φυσικής Αγωγής ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018-2019» και ημερομηνία 18-10-2018 σημειώνεται: «σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών ημερησίου και εσπερινού Γενικού Λυκείου (Ιστορία, Θρησκευτικά, Πολιτική Παιδεία, Σύγχρονος κόσμος: Πολίτης και Δημοκρατία, Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορία Κοινωνικών Επιστημών, Κοινωνιολογία, Φυσική Αγωγή) για το σχολικό έτος 2018-2019».

Δείτε βίντεο: Εκτός ύλης ο Παύλος Μελάς «για να μην κουραστούν οι μαθητές»
Εκτός ύλης ο Παύλος Μελάς «για να μην κουραστούν οι μαθητές»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (201)

Συριζαιος μπαγλαμάς

τα παρτάλια οι Συριζαιοι δείχνουν στην κοινωνία ότι είναι απλά ιδεοληπτικοι. ΝΤΡΟΠΗ σε όσους τους ψηφίζουν

Μ.Γ.

Φτου σας αλητες !!...Διαγραφετε τη θυσια των Μακεδονομαχων και ηρωοποιητε τον καθε Κουφοντινα !!...Αφεριμ να διαγραψουμε και τον Κολοκοτρωνη και τον Καραϊσκακη αν το ζητησει ο Σουλτανος Ερντογαν !!...Και τον Λεωνιδα αν το ζητησουν οι μουλαδες !!...

Λούλης

Εγώ και η παρέα μου, είχαμε κάτι σκασίλες για την ιστορία. Αν γράφει αυτό ή αν γράφει το άλλο.

Γεώργιος Βλάχος

'Ολους αυτούς τους ΗΡΩΕΣ και πολλούς άλλους και το σύνολο των Μακεδονομάχων τους οποίους ένας Μπουμπουνοκέφαλος υπουργίσκος προσπαθεί να τους εξαφανίσει απο το Πάνθεο των ΗΡΩΩΝ της Ιστορίας της πατρίδας μας. Ματαιοπόνει Αυτούς τίμησε, τιμάει και θα τους τιμάει ο ζωντανός Ελληνισμός. Ο υπουργίσκος ακολούθησε την πορεία του Ηρόστρατου που πυρπόλησε τον ναό της Αρτέμιδας στην 'Εφεσο για να γίνει απο το τίποτα γνωστός έστω και διαπράτοντας κάτι το καταστροφικό.Τέλος με τον υπουργίσκο και έχω μία ερώτηση. Αποτελείται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον σύνολο των βουλευτών της αποκλειστικά και μόνο απο Μπουμπουνοκέφαλους; Είναι όλοι μέσα στην στρούγγα στο μαντρί διότι γνωρίζουν ότι όποιος φεύγει από την μάντρα τον τρώει ο λύκος,δλδ θα χάσουν τη βουλευτική καρέκλα πάνω στην οποία κόλλησε ο πισινός τους και δέχονται τα πάντα αδιαμαρτύρητα αρκεί να μην χάσουν, που θα την χάσουν, την καρέκλα τους του πισινού τους. Ό,τι και να κάνετε το Πάνθεο των Ηρώων δεν θα το καταστρέψετε, διότι άνοιξαν οι πόρτες τους για τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ

21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Πέφτει χοντρό δούλεμα. Αλλά το κακό δεν είναι ότι μας δουλεύουνε, το κακό είναι ότι τα πρόβατα συνεχίζουν να τους πιστεύουν και να τους ψηφίζουν......

Λούλης

Εγώ τους ψηφίζω αλλά θα τους ψήφιζα ακόμη κι αν δεν με δουλεύανε.

Koursaros

Ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που καταφέρνει είναι να διχάζει επανηλειμμένα το ελληνικό λαό!!!! Λενε πολλοί «ο λαός δεν ξεχνά την δεξιά αλλά όπως πάει δεν θα ξεχάσει ποτέ την αριστερά!!!»

Λούλης

Αν εσένα σε ενδιαφέρει η ελληνική ιστορία, να κάτσεις και να την μάθεις εσύ. Μην υποχρεώνεις όμως και σε άλλους να την μάθουν. Αυτό λέγεται φασισμός! Δεν μπορούν όλοι να πηγαίνουν σύμφωνα με τα γούστα σου.

Κοραης

Ανεξάρτητα από την ιστορική ουσία, το να αποκλείεις ένα σημαντικό και ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής ιστοριας με την παιδαριωδη έως βλακώδη δικαιολογία ταυτη, αρχίζει να σηματοδοτεί το τέλος της αστικής ευγενειας και της ανοχής της μεσαίας τάξης. Αν καταλαβαίνετε τι θα επακόλουθσει λάβετε τα μέτρα σας..

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ <<..ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ..>> ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΗ ΚΟΜΝΗΝΟ .?? ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Λούλης

Και είχα μια φαγούρα όλη νύχτα, για το ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς.

Μια ερώτηση

Τι ακριβώς έκανε ο Παύλος Μελάς, που πολέμησε και να μας πουν οι μουρλοί που βρίζουν τον Γιαβρόγλου αν ο "ήρωας" έριξε έστω και μια σφαίρα στην ζωή του. Επίσης να μας πουν αν έχουν ιδέα από ιστορία και αν ξέρουν τον ηλίθιο ρόλο του "ήρωα" στον καταστροφικό πόλεμο του 1897. Γιατί η ιστορία πρέπει να τα αναφέρει όλα και όχι να ωραιοποιείται με μύθους και ψέμματα.

Αριστερή Μυθιστορία

Αν είχες διαβάσει, έστω και για λίγο, κάποιο σοβαρό ιστορικό έργο, θα γνὠριζες γιατί ο Π. Μελάς είναι ήρωας. Προφανώς όμως εντρυφείς αποκλειστικά σε αριστερές φυλλάδες.... Όποιος πάντως παρατάει μια βολεμένη οικογενειακή ζωή και πάει να υπερασπιστεί ανήμπορους ανθρώπους εναντίον της τρομοκρατίας των Βουλγάρων κομιτατζήδων (αν θυμάσαι, πώς άρχισε το όλο θέμα...) είναι ήρωας ακόμη και αν δεν σκότωσε κανένα εχθρό (σφαίρες έριξε πάντως). Όσο για το ρόλο του το 1897, όταν ήταν πολύ νεαρός αξιωματικός, αυτός θα ήταν προφανώς πενιχρός και ανάλογος με αυτόν του υπόλοιπου ελληνικού στρατού (πλην φωτεινών εξαιρέσεων τύπου Σμολένσκι). Να σου θυμίσω εδώ τα τραγικά λάθη του Τσόρτσιλ (π.χ. Καλλίπολη στον Α΄ Παγκόσμιο, εντολές για απέλπιδες επιθέσεις στη Μ. Ανατολή πριν από το Ελ Αλαμέιν στον Β΄Παγκόσμιο κτλ), οι οποίες δεν αναίρεσαν τη θετική ιστορική του συμβολή (θα έλεγα κάτι και για όσα έκανε στα Δεκεμβριανά, αλλά ξέρω, θυμίζω έτσι 'οικεία κακά' της Αριστεράς, τα οποία συνδέονται και με τις 'ευαισθησίες' της για τη Μακεδονία μέσω του Εμφυλίου μετά....).

anamenontas apantisi

Έχεις δίκιο, φώτισε μας λοιπόν με την γνώση σου μια και ήσουν εκεί, ενημέρωσε μας επίσης για τους νεκρούς εντός του Πολυτεχνείου, για το ότι οι αριστεροί στον εμφύλιο αγωνίστηκαν... για να προσαρτηθούμε στο άρμα της Ρωσίας, ενημέρωσε μας για το ποιοι ιστορικά θέλανε την Μεγάλη Μακεδονία εντός και εκτός των τειχών, για ποιανού συμφέροντα ξεπουλιέται αυτή την περίοδο.. αναμένω πεφωτισμένε νέε μου ..

ανικανος, αχρηστος, γλοιωδης, ρουφιανος με ηθικο πλεονεκτημα

πολιτικα ορθη η ερωτηση σου συντροφε @10:58, και δειχνει να ειναι αποτελεσμα συγκεκριμμενης αναλυσης της συγκεκριμμενης καταταστασης. πραγματι, τι διαφορα με τους δικους μας ηρωες, τους καταξιωμενους συντροφους μας που επισης δεν ερριξαν εστω και μια σφαιρα στην ζωη τους ομως χειριζονταν με ταξικη αυταπαρνηση το κονσερβοκουτι και την φαλτσετα. κατα τα αλλα συντρoφε δεν μας καταλαβαινουν, ποσοι ειναι σε θεση να εκτιμησουν τον προοδευτικο χαρακτηρα της εθνικης μειοδοσιας στην αναγνωριση «μακεδονικης εθνοτητας» και «μακεδονικης γλωσσας» απο την αντιμνημονιακη μας κυβερνηση; το ιδιο δεν συμβαινει και με την λαθρομεταναστευση; ποσοι μπορουν να καταλαβουν την διαλεκτικη της συμμαχιας αριστερας-ισλαμ, που θα μας φερει κοινωνικη ειρηνη, αναπτυξη, βαθεμα και πλατεμα της δημοκρατιας, πιο κοντα σε Ασια-Αφρικη.... ευτυχως η ντοπια αριστερη διανοηση παει κοντρα στον ετεροκλητο οχλο ακροδεξιων, νεοναζι, βαστασοιμπλεδων, μενουμεευρωπηδων, καθε λογης αντιδραστικων, διατηρει πλερια την παραδοση ανθελληνισμου της αριστερας. θα

Άγγελος Α.

Ο 'σοφος' λαος που νοιαζεται για το ατομικο του συμφερον, επιβραβευει λαικιστες, ψευτες, ειναι η αιτια για οτι συμβαινει.

καράτσος

στον ΜΑΚΕΔΟΝΟΦΩΝΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ: οταν αγωνιστηκαν οι ΜΙΑΟΥΛΗΣ, ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ κ.λ.π., δεν υπηρχε αλβανικο κρατος, ουτε αλβανικη εθνικη συνειδηση. Υπηρχαν απο τη μια μερια οι μουσουλμανοι ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ και απο την άλλοι οι ορθοδοξοι, με ελληνικη συνειδηση ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ οι ΔΩΡΙΕΙΣ αυτοι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ δεινοι εχθροι των ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ. Οσο για τον σλαβοφωνο καπεταν ΚΟΤΤΑ, λετε ηθελημενα μισες αληθειες. Οταν του περνουσαν το σχοινι του μαρτυριου του στην κρεμαλλα φωναξε: ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ στα σλαβικα!!! κ. ΜΑΚΕΔΟΝΟΦΩΝΕ περιμενω να μας δειξετε πως γραφεται το ιδιο συνθημα στην ...αρχαία γλωσσα των ''μακεδονικών'' που ειναι στην ουσια ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ... ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΦΩΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...

Έχεις πλάκα "πατριώτη"

Όλοι οι αγωνιστές του 21 ήταν αρβανίτες, δηλ. αλβανοί. Δεν είχαν καμία απολύτως εθνική συνείδηση. Ούτε αλβανική ,ούτε ελληνική. Μετά τους παραμύθιασαν ότι είναι δωριείς και άλλα τέτοια τραγελαφικά. Οι άνθρωποι ήταν καθυστερημένοι και απολίτιστοι και συμορφώθηκαν σε ότι τους είπαν οι κοτζαμπάσηδες τους. Μετά τα παιδιά τους έμαθαν την τεχνητή γλώσσα που λέγεται "ελληνικά" στα σχολεία του νεοσύστατου κράτους. Οι αρβανίτες είναι μοναδική περίπτωση στα ιστορικά χρονικά. Άνθρωποι που περιφρόνησαν γλώσσα και παραδόσεις στην ουσία για το τίποτα. Όσο για τον καπετάν Κόττα γιατί ονομάστηκε έτσι;Επειδή είχε πολλές κότες;Αυτός τι ακριβώς μισούσε και γιατί αγωνιζόταν;Μήπως για τα. ..μπικικίνια;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης