Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κατάληψη της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ η οποία αποτέλεσε το ορμητήριο των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στα χθεσινά επεισόδια που έγιναν τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τη συμπλήρωση των 10 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε στο χώρο, από τις υποδομές μέχρι και τον εξοπλισμό της Σχολής.
Παραβίασαν πόρτες και παράθυρα και μπήκαν στα γραφεία των καθηγητών και για το λόγο αυτό η σχολή θα παραμείνει κλειστή σήμερα, Παρασκευή, και τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κοσμήτοαρ της Θεολογικής Σχολής Συμεών Πασχαλίδη που μίλησε στo voria.gr «έχουν καταστρέψει όλη τη Σχολή. Ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι οι ζημιές άγγιζαν τις 50.000 ευρώ, λεπτό με το λεπτό ανακαλύπτουμε περισσότερες και πλέον είμαστε σε θέση να πούμε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ».
Κλείσιμο
Ο ίδιος είπε ότι οι κουκουλοφόροι βεβήλωσαν εικόνες και τοιχογραφίες, έσπασαν θρανία, τζάμια και καρέκλες. Επιπλέον, βρήκαν τα κλειδιά από τις καθαρίστριες και απέκτησαν πρόσβαση στις γραμματείες.
Η αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής έχει καταστραφεί και δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει.
Οι υποψήφιοι μπορούν να εξετάσουν προγράμματα αναγνωρισμένων μη κρατικών πανεπιστημίων, τα οποία λειτουργούν με θεσμικά καθορισμένες προϋποθέσεις εισαγωγής και προσφέρουν σπουδές στην Ελλάδα με διεθνή ακαδημαϊκό προσανατολισμό.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.