Έγκλημα στη Ρόδο: Συνεχίζεται η ανάκριση του Έλληνα και του αλλοδαπού για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Έγκλημα στη Ρόδο: Συνεχίζεται η ανάκριση του Έλληνα και του αλλοδαπού για τη δολοφονία της φοιτήτριας

Οι κάμερες ασφαλείας οδήγησαν τις αρχές στα ίχνη τους - Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε DNA στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του ενός εκ των δύο

foititria-rodos_main01
Ένας Έλληνας και ένας Αλβανός είναι τα δυο άτομα που μέχρι αργά χθες τη νύχτα ανακρίνονταν από τις αρχές για την υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλουδη στη Ρόδο.

Στο ανακριτικό γραφείο του Λιμενικού Σώματος που ερευνά την υπόθεση έχοντας και τη συνδρομή κλιμακίου από την Αθήνα, τα δυο άτομα, που φαίνεται πως γνώριζαν την άτυχη Ελένη έχουν πέσει σε αντιφάσεις κατά τις καταθέσεις τους ωστόσο μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχαν ομολογήσει.

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους όταν διαπίστωσαν από το υλικό των καμερών που βρίσκονται σε καταστήματα κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας πως η 21χρονη επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βανάκι ιδιοκτησίας του ενός ατόμου, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν και έπαψε να δίνει σημεία ζωής. Ίχνη DNA της φοιτήτριας εντοπίστηκαν τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων. Η τελευταία φορά που βγήκε από το σπίτι της ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ προηγουμένως μιλούσε με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.

Τότε έκλεισε το τηλέφωνο με την φίλη της άνοιξε την πόρτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται, σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να επιβιβάζεται σε ένα λευκό βανάκι όπου εκτός από τον οδηγό δεν γνωρίζει κανείς εάν μέσα υπήρχαν και άλλα άτομα.

Από αυτό το βίντεο οι αρχές έφθασαν γρήγορα στα ίχνη των δυο ατόμων που μέχρι αργά χθες τη νύχτα ανακρίνονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές βρίσκονται μια ανάσα από την εξιχνίαση του εγκλήματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αφού είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του ανθρώπου εκείνου που στραγγάλισε και στη συνέχεια πέταξε στη θάλασσα την άτυχη φοιτήτρια από το Διδυμότειχο.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας δείχνουν ότι ο θάνατος της Ελένης Τοπαλούδη προήλθε από πνιγμό ενώ έφερε και σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της. Το παραπάνω είχε επιβεβαιώσει και στο protothema.gr ο πατέρας της άτυχης κοπέλας. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι στο σώμα της 21χρονης υπήρχαν πολλά χτυπήματα τα οποία δεν προήλθαν μονάχα από την πτώση της στα βράχια και από τη θάλασσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει χτύπημα με αμβλύ όργανο γεγονός που μαρτυρά πως ο δράστης πριν την πετάξει στη θάλασσα και αφού είχε προσπαθήσει να την στραγγαλίσει την χτύπησε με το παραπάνω φονικό «όπλο».
Η άτυχη 21χρονη φοιτήτρια, σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και η αναγνώρισή της έγινε από το τατουάζ που έφερε στο δεξί της πόδι, ενώ συγγενείς της ήρθαν στο νησί και επιβεβαίωσαν την ταυτότητά της και επίσημα. Το πτώμα της βρέθηκε το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018, από κλιμάκιο του Λιμενικού στη Λίνδο, στην περιοχή «Φώκια» στους Πεύκους.

 Η μυστηριώδης μαρτυρία

Την ίδια στιγμή η μαρτυρία ενός συμφοιτητή της 21χρονης προκαλεί ερωτήματα. Όπως δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δυο μέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας, τον πλησίασε κάποιος στο πανεπιστήμιο και τον ρώτησε αν έχει δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα με την οποία έκαναν αρκετή παρέα τον τελευταίο καιρό. 

Κλείσιμο
Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη.

Συγκλονίζουν οι γονείς της φοιτήτριας

Λίγα αποτσίγαρα, ένα μισοφαγωμένο μήλο, λίγες τρίχες στο μαξιλάρι και χιλιάδες αναμνήσεις είναι ό,τι απέμεινε στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη που βρέθηκε νεκρή στη Ρόδο, για να τη θυμούνται. Ο πατέρας και η μητέρας της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας ξεσπούν για τον αδόκητο θάνατο της κόρης τους και περιμένουν να μάθουν τον δολοφόνο του παιδιού τους.

«Γκρεμιστήκαν τα πάντα, ούτε μισή ζωή δεν έχω, είμαι πεθαμένη, έχω θυμό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας έκανε το παιδί μου; Τι μένος ήταν αυτό, γιατί τι σας έκανε και την πετάξατε ζωντανή στη θάλασσα; Είχε όνειρα το παιδί μου. ήθελε να κάνει τη ζωή της καλύτερη και έκανε πράγματα γι αυτό, τα είχε όλα προγραμματισμένα» είπε η μητέρα της Ελένης, ενώ ο πατέρας της που εκείνος που την αναγνώρισε σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η τελευταία φορά που μίλησε με το παιδί του ήταν την περασμένη Δευτέρα το βράδυ για λίγα λεπτά, έκτοτε έχασε τα ίχνη της. « Την Τετάρτη το πρωί παίρναμε τηλέφωνο κάποιες φιλενάδες της, αλλά δεν γνώριζαν τίποτα. Μετά ανέλαβε η αστυνομία και το Λιμεναρχείο ώσπου τη βρήκαμε νεκρή. . Ό,τι στοιχεία είχα εγώ και η σύζυγός μου, τα δώσαμε στην αστυνομία για να συνεχίσουν τις έρευνες. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτός που δολοφόνησε την κόρη μου, ήταν γνωστός της ή άγνωστος. Μακάρι να γνώριζα και να προλάβαινα το κακό. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει για να μπορέσω να βρω το δολοφόνο του παιδιού μου». Σύμφωνα με τον κ. Τοπαλούδη η Ελένη ήταν ένα κοινωνικό παιδί που δεν υποψιαζόταν πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν ήταν άτομο που θα δημιουργούσε εντάσεις. Ενώ όπως είπε τον ενημέρωσαν προφορικά από την ιατροδικαστική υπηρεσία ότι: «ο θάνατος προήλθε από πνιγμό αλλά είχε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της το κοριτσάκι μου!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης