Αυτοκτόνησε για το «κόκκινο» δάνειο και η τράπεζα απαιτεί €590.000 από την οικογένειά του

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
autoktonia_main01

Τρία χρόνια μετά η τράπεζα αρνείται να πάρει τα σπίτια και τα ακίνητα που προσφέρει (εκτός από ένα διαμέρισμα) η οικογένεια του νεκρού και απαιτεί μετρητά -  Εξευτελιστικές τραπεζικές πιέσεις είχαν οδηγήσει τον 47χρονο εργολάβο από τη Θεσσαλονίκη στην αυτοχειρία

Εβαλε την κάννη της καραμπίνας στο στόμα του αφού την έδεσε σφικτά με μονωτική ταινία στο πόδι και στα χέρια του έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση αστοχίας όταν αυτή κλωτσήσει κατά την εκπυρσοκρότηση και το αποτέλεσμα να είναι βέβαιο όταν θα τραβήξει τη σκανδάλη...

Δεν είναι σκηνές από αστυνομική ταινία, αλλά το τραγικό αποτέλεσμα των απάνθρωπων, συνεχών και εξευτελιστικών πιέσεων και τηλεφωνημάτων τράπεζας και εισπρακτικών εταιρειών που οδήγησαν πριν από τρία χρόνια στην αυτοκτονία έναν απελπισμένο δανειολήπτη. Ο 47χρονος εργολάβος δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο κόκκινο δάνειό του παρά το γεγονός ότι έδινε στην τράπεζα όλα τα ακίνητα που είχε για να εξοφλήσει το χρέος του. Το θλιβερό σίριαλ όμως συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με την τράπεζα να σφίγγει τον κλοιό στον λαιμό της χήρας και των δύο παιδιών του...

Ο Θεσσαλονικιός κατασκευαστής-εργολάβος, πατέρας δυο παιδιών, είχε πάρει δάνειο το 2002 από τράπεζα η οποία το 2013 απορροφήθηκε από άλλη.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις μετά το μεγάλο κραχ που δέχτηκε ο κατασκευαστικός τομέας, με αποτέλεσμα το δάνειο να προσαυξάνεται με τους τόκους και οι απαιτήσεις της τράπεζας να φτάσουν τελικά στις 750.000 ευρώ.

Επί σειρά ετών δεχόταν αφόρητες πιέσεις και εκβιασμούς τόσο από υπαλλήλους της τράπεζας όσο και από εισπρακτικές εταιρείες που είχαν μετατρέψει τη ζωή του σε μια καθημερινή κόλαση, σε σημείο ώστε να τον οδηγήσουν στην αυτοχειρία.

Την 26η Ιουνίου 2015 είχε προγραμματίσει μια ακόμη συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας για τη διευθέτηση του δανείου.

Την ημέρα όμως που είχε το ραντεβού, αντί να πάει στην τράπεζα, πήγε στο εξοχικό του, κλείδωσε την πόρτα από μέσα και αυτοπυροβολήθηκε εξ επαφής.

Το προηγούμενο βράδυ είχε πει στη σύζυγό του: «Ολα αυτά που μου ζητάνε δεν υπάρχει περίπτωση να τα μαζέψω, ούτε υπάρχει περίπτωση να ξεπληρώσουμε όλα αυτά που μας ζητάνε. Μας κατέστρεψε η τράπεζα αλλά, πίστεψέ με, δεν φταίω».

Πέραν του κόκκινου τραπεζικού δανείου δεν είχε καμία άλλη οικονομική εκκρεμότητα, ενώ την Εφορία την είχε ρυθμίσει σε δόσεις τις οποίες και κατέβαλε.

Ο αυτόχειρας άφησε πίσω μια σύζυγο 47 ετών και δίδυμα παιδιά -έναν γιο και μια κόρη 21 ετών- που φοιτούν στο πανεπιστήμιο. Η γυναίκα του λαμβάνει σύνταξη χηρείας 210 ευρώ, ενώ εισπράττει και δύο ενοίκια με τα οποία πληρώνει τις δόσεις του φόρου κληρονομίας.

Παράνομη υπερχρηματοδότηση

Η σύζυγος αναζητώντας τις οικονομικές υποχρεώσεις που κληρονόμησε ανακάλυψε ότι ο άνδρας της είχε παράνομα υπερχρηματοδοτηθεί από την τράπεζα, ενώ είχε υποχρεωθεί να υποθηκεύσει όλη την περιουσία του.
Η τράπεζα αν και γνώριζε την οικονομική του κατάσταση συνέχισε να τον χρηματοδοτεί με σκοπό να «γυρίζει» παλαιότερα δάνεια που είχε. Δηλαδή του έδινε όλο και περισσότερα χρήματα προκειμένου να αποπληρώνει παλαιότερες δανειακές του συμβάσεις, παρότι δεν είχε τις απαιτούμενες εγγυήσεις.

Προ του αδιεξόδου και λόγω των νέων πιέσεων της τράπεζας, η σύζυγος, προκειμένου να αποπληρωθεί το δάνειο, πρότεινε να της δώσει (σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας και τις οδηγίες της Τραπέζης της Ελλάδος) ό,τι περιουσιακό στοιχείο είχε κληρονομήσει από τον άνδρα της, εκτός από ένα διαμέρισμα 85 τ.μ. στην Καλαμαριά για να μπορεί να μένει.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να διαγραφεί το δάνειο παραχωρούσε ένα κατάστημα στην Αγχίαλο 1.250 τ.μ., ένα εξοχικό σπίτι στην Επανωμή 80 τ.μ. επί οικοπέδου 1.900 τ.μ. και μία μεζονέτα ημιτελή 140 τ.μ. στο Πλαγιάρι της Θεσσαλονίκης.
Η αντίδραση της τράπεζας ήταν παρελκυστική, καθώς επί δύο χρόνια κωλυσιεργούσε ζητώντας συνεχώς την προσκόμιση διαφόρων εγγράφων ώστε δήθεν να προβεί στη ζητούμενη ρύθμιση.

Ωστόσο στην ουσία δεν την ενδιέφερε να πάρει τα ακίνητα του αυτόχειρα και να διαγράψει το δάνειο, αλλά πρωταρχικό μέλημά της ήταν να αποτρέψει την οικογένεια του 47χρόνου από το να στραφεί δικαστικά εναντίον της για την αυτοκτονία.

Ενώ η σύζυγος του αυτόχειρα περίμενε την τράπεζα να προχωρήσει στον διακανονισμό έτσι ώστε να διαγραφεί πλέον το δάνειο, συνέβη το αντίθετο: στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου της επιδόθηκαν δύο διαταγές πληρωμής, αξιώνοντας άμεσα να καταβάλει 590.000 ευρώ. Δηλαδή να εξοφλήσει ολοσχερώς το δάνειο, αφού αφαιρέθηκαν κάποιοι τόκοι.

Την παράνομη και καταχρηστική μεθόδευση της εν λόγω τράπεζας καθώς και την πρωτοφανή αναλγησία από μέρους της στηλιτεύει ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Αλεξόπουλος, ο οποίος δηλώνει: «Η υπόθεση πλέον έχει πάρει τη δικαστική οδό και εδώ μεταφέρω την απόλυτη πίστη της οικογένειας ότι στη Δικαιοσύνη θα βρει τη δικαίωση για την παράνομη, καταχρηστική και ανάλγητη μεθόδευση από μέρους του πιστωτικού ιδρύματος», ενώ συμπληρώνει πως «παρόμοια συμπεριφορά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στη μακρόχρονη ενασχόλησή μου με υποθέσεις δανείων και προστασίας καταναλωτή από καμία τράπεζα».

ΣΧΟΛΙΑ (169)

Έλληνας εξωτερικου

Αναλαμβάνω την 47αρα...εναλλακτικά αγοραζω κάποια από τα ακίνητα που κληρονόμησε. Θα τα βρούμε. Έτσι επειδή μπορώ!

Είναι πολύ απλο

Βολεμένοι, βύσματα και Έλληνες ψωλαδες, θα πάτε να δουλέψετε δίπλα στον Αλβανό για να ξεχρεώσετε. Αλλιώς θα αυτοκτονειτε μαζικά μέχρι οι Αλβανοί και οι υπόλοιποι λαθρο να σας πάρουν όλες τις δουλειες και τα δημόσια αξιώματα.

Κωστας

Απλά να μην πληρώνουμε τίποτα στο κράτος όπως και ο αλβανος και να περνούμε και επιδόματα non stop.

Ανωνυμος

Τα 28 δις που πηραν οι τραπεζες για ενισχυση (χρηματα του ελληνα φορολογουμενου) να επιστραφουν κι αυτα με τις ιδιες διαδικασιες που απααιτησαν τα χρηματα απο το μακαριτη τον ανθρωπο

Να χαριστουν όλα τα κοκκινα δανεια τωρα

Οι τραπεζικοί μας πίνουν το αίμα και χαίρονται όταν βλέπουν αυτοκτονίες γιατί κάνουν κατάσχεση ευκολότερα. Πιέστε τους πολιτικούς να προχωρήσουν άμεσα στη διαγραφή όλων των κόκκινων δανείων. Κανείς δεν είναι μπαταχτσής, ότι τη κρίση όλοι πλήρωναν τα δάνεια τους

Τι μας λες ρε βλακα

Εμένα η οικογένεια μου δε πήρε κανένα δάνειο. Θα τα πληρώσεις όλα π...Στη μέχρι κεραίας. Και εσύ και τα παιδια σου.

το άλλο με τον Τοτό

το ξέρεις; Ποιός θα τα πληρώσει ρε τυπε large; ο φορολογούμενος; θα πληρώσουν όλοι για να κρατήσουν κάποιοι τις περιουσίες τους; Είναι αυτό δίκαιο; Επίσης, μην ξεχνάς, ότι τσάμπα δεν υπάρχει, έχει πεθάνει... Ο λογαριασμός θα πληρωθεί έτσι και αλλιώς; Μήπως προτιμάς να πληρώσουν οι καταθέτες; μεταφορά πλούτου δηλαδή;

ΓΙΑΤΊ??????

Η Χηρα έκανε αποδοχή κληρονομιάς αφού ήξερε ότι είχε χρέη δυσθεώρητα????? Κόψτε λοιπόν όλοι τις ΜΛΚΣ για τις κακές τράπεζες. Η γυναίκα έχει όλη την ευθύνη. Αποδέχτηκε την κληρονομιά, δηλαδή τα χρέη, ΌΠΕΡ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΌΤΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ. -

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

Σωστά,στην ανάγκη ας ξεκινήσει τις βίζιτες.Εμεις τα λεφτά μας δεν πρόκειται να τα χάσουμε.Νεφρα δεν έχει?να πουλήσει το ένα.Εμεις θέλουμε τα λεφτά μας.Στο κάτω κάτω ας παρανομησει για να βγάλει χρήματα.Αν δεν πληρώσει πάντως θα εξηγηθουμε αναλόγως.Τερμα η ανοχή.Δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

maria

Να το πιασεις φιλε μαλακασιωτη οτι δεν επρεπε να υπαρχουν τραπεζες.Επρεπε να ηταν μαγαζια που φαληρησαν και εκλεισαν.Μην μου πεις οτι ο κοσμος θα εχανε τα λεφτα του,γιατι το 90 % δεν εχι πανω απο 1000 ευρω στην τραπεζα.Για να μην μιλησω για τα αλλα δανεια και τις αλλες μπιζνες.Παντως οι δικαστες εχουν την μεγαλυτερη ευθυνη..........

Μπορει

καποιοι να χρωστανε και μονο στις τραπεζες ή να εχουν 1,000 ευρω! Συνολικα παντως εχουν 128 δις καταθεσεις! Αν κουρευτουν θα λειψουν και απο αυτους που δεν φανταζεσαι

Ρε Μαλακασιωτη

Διαβασε λιγο προσεκτικοτερα τι λεει το αρθρο: ο ανθρωπος αυτοκτονησε, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. Φιλησε τα παιδια του και διελυσε το κρανιο του, τι αλλο θες για να καταλαβεις; και αν εσυ στερηθεις τον μισθουλακο σου απο την τραπεζα επειδη σας χρωσταγε, αυτος στερηθηκε τη ζωη του. Αστοδιαολο ζωα, ολα ισιωμα τα εχετε κανει, μην παθει τιποτα ο εαυτουλης σας μονο

Μαλακασιώτης

Υπάρχει κανένας σχολιαστής άνω των 18 που να μην έχει την παιδική ασθένεια "Οι κακές τράπεζες"; Που κλασσικά πίνουν το αίμα του ανθρώπου με το μπουρί της σόμπας; Και που θέλουν τα σπίτια των ανθρώπων; Λοιπόν ακούστε και έναν τραπεζικό και ταραχτείτε. Οι τράπεζες δεν είναι real estate να θέλουν τα σπίτια σας. Χρήμα πουλάνε και αγοράζουνε και να γίνουν κτηματομεσίτες δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Όταν μία τράπεζα πάιρνει ένα σπίτι σταματάει να έχει αξιώσεις για την οφειλή και πρέπει να κάνει διαγραφή. Η διαγραφή εντυπώνεται κατευθείαν στα βιβλία της Τράπεζας ως ΖΗΜΙΑ. Οτι χειρότερο δηλαδή. Αααα, και οι τράπεζες έχουν πρόβλημα γιατί "εσκασε" το κράτος. Από που να το πιάσουμε όμως, θέλει βασική οικονομική παιδεία και όχι ξεκατίνιασμα στα σχόλια ενός click bait αρθρου.

agoos

Να γραφεις ολη την αληθεια .. Πουλατε χρημα που δεν εχετε (fiat money) και ζητατε να παρετε πισω χρηματα που ειναι προιον εργου.! Οι τραπεζες ειναι τα μονα παρασιτικα ιδρυματα που υπαρχουν επειδη βολευει "το συστημα", το οποιον συστημα δημιουργει κερδη εκ του μηδενος.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

Ασυναρτησίες γράφεις σύντροφε.Μηπως καθαρίζεις τίποτα τουαλέτες σε καμία τράπεζα και δηλώνεις τραπεζικός?Τα μισά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας από τη δεκαετία του 50-60 στη τράπεζα της Ελλάδος και τα άλλα μισά στην εκκλησία.Τι ακριβώς δεν τους ενδιαφέρει να βγάζουν εκατομμύρια κάθε μήνα από τα ενοίκια? Αν δεν τα θέλει να τα δώσει σε μένα και ας ασχολείται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ.Τι διαβάζουμε εδώ μέσα από ορισμένους.Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.

Κώστας πατρα

Πολύ σωστό σχόλιο η τράπεζα δεν θέλει το σπίτι σε καμία περίπτωση πχ στην πατρα κοντά είναι η αχαγια εκεί οι τσιγγάνοι έχουν πάρει πολλά εκατομμύρια και έχουν βίλες από την εθνική τράπεζα ... Τώρα η τράπεζα να πάρει τα σπίτια να τα κάνει τι? Ποιος μπαίνει μέσα στους τσιγγάνους... Σταματήστε την καραμέλα της κακής τραπεζας ....... Λογικό είναι να βγάλει κέρδος μαγαζί είναι

Cyberdyne

Όλοι στον τάκο έκτος απο τα συριζοπουλα που είναι βολεμενα και την τσουλανε

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ?

From the three the longer.Όποιος είναι "γάτα" μπορεί να ακυρώσει τη δανειακή σύμβαση αν βρεί έναν καλό συμβολαιογράφο-δικηγόρο και άσε τους τοκογλύφους να σκούζουν.Μάλλον τα ψιλά γράμματα εκτός απο τους δανειολήπτες δεν τα διαβάζουν και αυτοί που δίνουν τα δάνεια.ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Εσείς που καίγεστε για τους τραπεζίτες μαζευτείτε όλοι μαζί τσοντάρετε και δώστε τα.Πάντα θα υπάρχουν λαμόγια που θα δαγκωσουν άλλα λαμόγια.

???

Με ποιος δικαίωμα δικαστήριο θα ακυρώσει δανειακή σύμβαση, με ποια δικαιολογία; Αφού δεν πρόκειται για κάποιο λάθος ή αμέλεια αποπ πλευράς τράπεζας. Ρε πάρτε το χαμπάρι ότι τα δικαστήρια δεν είναι για να σας κάνουν τα χατήρια. Επίσης οι κενές τράπεζες που τισό μισείτε θρέφουν τόσους εργαζόμενους και κυριότερα εκατοντάδες χιλιάδες μικρομετόχους παγκοσμίως... Αυτών τα λεφτά γιατί να τα φάει ο πονηρός έλληνας μπαταχτσής;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

molotov_ar

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο το υπ. Δικαιοσύνης - Αυξάνοντα τα χρόνια για αποφυλάκιση με «βραχιολάκι» - Ποινή κάθειρξης έως και 10 έτη για μολότοφ - Τι προβλέπεται για όποιους διαταράσσουν την ασφάλεια της συγκοινωνίας στους δρόμους