Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Ο Ριχάρδος οδηγείται σήμερα στη φυλακή - Πώς έβγαλαν χρυσό αξίας μισού δισ. στην Τουρκία

Μετά την απολογία του την Κυριακή - Οι κινήσεις των αρχών και η στενή παρακολούθηση ξεδιαλύνουν τον ιστό που είχε πλέξει ο αρχηγός της οργάνωσης και οι συνεργάτες του

Στη φυλακή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Δημήτρης Ριχάρδος Μυλωνάς για την υπόθεση του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού μετά την απόφαση της ανακρίτριας διαφθοράς και του εισαγγελέα να τον κρίνουν προφυλακιστέο για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο ίδιος ο ενεχυροδανειστής στην απολογία, τόσο την προφορική όσο και με το υπόμνημα που κατέθεσε, δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται οι οποίες είναι συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Ριχάρδου Μυλωνά, Αλέξης Κούγιας δήλωσε μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης του πελάτη του: «Παρά τις προσπάθειες μας και παρά το ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ανακριτή και εισαγγελέα να αντιληφθούν υποδομή υποθέσεως αυτό δεν κατέστη δυνατό και αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση» και πρόσθεσε ότι πεποίθηση του είναι ότι κυριάρχησε η ηχηρότητα της υποθέσεως και η δήλωση του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά προκατέλαβε την κατάληξη της υπόθεσης.

Εντωμεταξύ προφυλακιστέα κρίθηκε και η φερόμενη ως υπαρχηγός του κυκλώματος που εργαζόταν ως γραμματέας στο κεντρικό κατάστημα της οδού Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη και μητέρα δύο παιδιών, η οποία εμφανίζεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με παράνομες συναλλαγές και πως εργαζόταν νόμιμα στο κατάστημα.

«Υπαρχηγός με 1.200 μισθό τον μήνα, είναι αστείο» σχολίασαν οι συνήγοροι της για τα στοιχεία της δικογραφίας εις βάρος της εντολέως τους.

Για την υπόθεση έχουν απολογηθεί μέχρι στιγμής 40 κατηγορούμενοι και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οκτώ κατηγορούμενοι.


Έβγαλαν χρυσό αξίας μισού δις. ευρώ στην Τουρκία

των Δημήτρη Πώποτα, Αριας Καλύβα 

Οι κινήσεις των Αρχών και η στενή παρακολούθηση ξεδιαλύνουν τον ιστό που είχε πλέξει ο αρχηγός της οργάνωσης και οι συνεργάτες του. Στην Τουρκία μέσω Κινέζων εμπόρων ρούχων γινόταν το ξέπλυμα, το οποίο έκλεψε από το Δημόσιο και τους πολίτες εκατοντάδες εκατομμύρια

Εβγαλαν στην Τουρκία, την εποχή της οικονομικής κρίσης, με παράνομες και νομιμοφανείς διαδικασίες χρυσό αξίας μισού δισεκατομμυρίου ευρώ! Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώθηκε ότι εξήγαγαν πλάκες χρυσού αξίας πάνω από 65 εκατ. ευρώ με ζημία για το δημόσιο 10 εκατ. ευρώ, ενώ εισέπρατταν και ΦΠΑ που φυσικά δεν απέδιδαν στο κράτος. Βέβαια οι εταιρείες ενός από τους αρχηγούς, του Ριχάρδου Μυλωνά, δήλωναν στην εφορία ζημίες 2,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο ίδιος μέσω «μπροστινών» πραγματοποιούσε επενδύσεις και αγορές επιπέδου μεγιστάνα!

Δεν είναι τυχαίο αυτό που γράφεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ότι δηλαδή «οι αρχηγοί μέσω της αφθονίας των οικονομικών μέσων που διέθεταν, χρηματοδοτούσαν καθημερινά μέλη τους, με σκοπό την αγορά σχεδόν του συνόλου του χρυσού που οι οικονομικά εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας, ένεκα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, ενεχυρίαζαν ή πουλούσαν...» καθώς «και την αγορά χρυσού από κάθε πηγή αδιάφορου προέλευσης», υπονοώντας φυσικά ότι έλιωναν και κλεμμένα κοσμήματα.

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, η μαφία του χρυσού δηλαδή, με την πρωτοφανή ρευστότητα που διέθεταν μπορούσαν να κάνουν τα πάντα. Από το να αγοράζουν σε χαμηλές τιμές ακίνητα, οικόπεδα και ξενοδοχεία μέχρι να επενδύουν σε σκάφη, αυτοκίνητα κάνοντας σε πολλές περιπτώσεις και τοκογλυφία. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στα μυστικά χρηματοκιβώτια που είχαν χτίσει ακόμη και σε μπαλκόνια βρέθηκε πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε ρευστό, ενώ καταχώνιαζαν χρυσάφι σε κούφια σκαλοπάτια, αυτοκίνητα, παράνομα χυτήρια κ.λπ.

Στο κόλπο ήταν πολλοί. Εκτός από τους 63 συλληφθέντες, ανάμεσά τους διαχειριστής πανάκριβου κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας από όπου παρελαύνουν πολλοί celebrities και μέλη της αθηναϊκής ελίτ, αναζητούνται άλλα 22 άτομα, ενώ διερευνώνται προκειμένου να διαπιστωθεί τι σχέσεις είχαν με το κύκλωμα ένας άλλος μεγάλος κοσμηματοπώλης των Αθηνών, ένας παρουσιαστής, αστυνομικοί, ακόμη και στελέχη κρατικών υπηρεσιών που είχαν διαβρωθεί από το μαύρο χρήμα του χρυσού.

Αυτός έδωσε την πληροφορία

Αρχές Ιουνίου, στα γραφεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αμαρουσίου φτάνει μια πληροφορία για τον Ριχάρδο Μυλωνά, αλλά και για έναν συνταξιούχο κοσμηματοπώλη, που πίσω από νομιμοφανείς επιχειρήσεις έβγαζαν λαθραία χρυσό και πανάκριβα ρολόγια στο εξωτερικό. Καθημερινά στη συγκεκριμένη υπηρεσία φτάνουν περίπου δέκα πληροφορίες για παράνομη δραστηριότητα εκ των οποίων οι περισσότερες δεν είναι αξιοποιήσιμες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη περιείχε κάτι που κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των αστυνομικών. Ηταν το όνομα ενός ατόμου που στο παρελθόν είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών για κλεπταποδοχή, όταν πριν από δύο χρόνια η ομάδα της Ασφάλειας του Αμαρουσίου ξεδόντιασε τη μαφία των Ρομά. Ετσι, ξεκίνησαν να δουλεύουν την υπόθεση.

Κλιμάκιο καμουφλαρισμένων αστυνομικών με Smart παρακολουθούσαν τον Ριχάρδο καταγράφοντας την καθημερινότητά του. Από την ώρα που πήγαινε στο κατάστημα-διευθυντήριο της Πατησίων μέχρι τις ημέρες και τα έργα της χλιδής στη Μύκονο, όπου προκλητικά αγόραζε κοσμήματα της πάμπλουτης κληρονόμου Πάρις Χίλτον για να τα διαθέσει σε φιλανθρωπίες που θα «θωράκιζαν» το προφίλ του. Παράλληλα, ένα δεύτερο κλιμάκιο που το έπαιζαν λογιστές, νοίκιασαν γραφείο απέναντι από το αρχηγείο της δεύτερης οργάνωσης παρακολουθώντας τις κινήσεις του 60χρονου συνταξιούχου κοσμηματοπώλη και των δύο γιων του που κινούσαν τα νήματα.
Δύο εγκληματικές οργανώσεις με κύκλο εργασιών καθημερινά πάνω από 400.000 ευρώ, από τις οποίες το μεγαλύτερο κομμάτι (250.000) έπαιρνε η ομάδα Ριχάρδου και τις 150.000 η ομάδα του συνταξιούχου κοσμηματοπώλη. Ο Ριχάρδος χρησιμοποιούσε τα 88 δικά του καταστήματα και 42 άλλα ενεχυροδανειστήρια σε όλη τη χώρα, ενώ η φαμίλια του συνταξιούχου, που δεν είχε δικά της μαγαζιά, είχε στήσει ένα δίκτυο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο αρπάζοντας κοσμήματα σε τιμές εξευτελιστικές. Ηταν, δε, τέτοια η δίψα τους για κέρδος που «έριχναν» ακόμα και τους δύστυχους πελάτες που ενεχυρίαζαν τα χρυσαφικά τους για λίγα ευρώ, καθώς ο φασματογράφος που διέθεταν για να μετρούν την καθαρότητα του χρυσού έκλεβε 20 γραμμάρια ανά κιλό.

Οι αστυνομικοί καταγράφουν κάθε περίεργη σκηνή. Οι καθημερινές επισκέψεις στα δύο χυτήρια των οργανώσεων στη Στουρνάρη και την Πραξιτέλους, όπου έλιωναν δεκάδες κιλά χρυσού μέχρι τα μυστικά ραντεβού των μεγάλων αφεντικών στα οποία κανόνιζαν να μη χτυπάει η μία ομάδα την άλλη, να συνεταιρίζονται εκεί που μπορούν και να αγοράζουν χρυσό καθημερινά 1.000 ευρώ κάτω από την τιμή του ταμπλό, αποτυπώνονται καρέ-καρέ σε βίντεο. Ομως εκείνο που πραγματικά τους εντυπωσίαζε ήταν η χλιδάτη ζωή με τις πανάκριβες Mercedes, τα θηριώδη τζιπ, τα σκάφη και η βίλα με την πισίνα στην Ανάβυσσο.

Τα ξενοδοχεία, οι Κινέζοι και τα capital controls

Οι βαλίτσες με τα μετρητά που έφταναν κάθε μέρα στα γραφεία των δύο οργανώσεων έδειχναν ότι οι δουλειές πάνε πολύ καλά. Αφθονο μαύρο χρήμα που έπρεπε με κάποιον τρόπο να ξεπλυθεί προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για νόμιμες επενδύσεις.

Ο Ριχάρδος είχε βρει ένα μοναδικής σύλληψης τέχνασμα, όπως το χαρακτηρίζουν στη δικογραφία οι αστυνομικοί, που του επέτρεπε να εισπράττει στην Αθήνα τα λεφτά από το λαθρεμπόριο στην Τουρκία χωρίς μεταφορά χρημάτων και εμπλοκή τραπεζών. «Το τέχνασμα αυτό βασιζόταν στη χρησιμοποίηση Κινέζων εμπόρων ρούχων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας έχοντας εταιρείες στο κέντρο της Αθήνας και οι οποίοι πραγματοποιούσαν αγορές στο εξωτερικό. Τα χρήματα μετατρέπονταν στο σύνολό τους στην Τουρκία σε κινέζικο νόμισμα και με αυτά Κινέζοι που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην Ελλάδα, ως χονδρέμποροι ρούχων, αγόραζαν στο εξωτερικό είδη ένδυσης τα οποία εισάγονταν στην Ελλάδα μέσω μεταφορικής και παραδίδονταν σε αυτούς. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παρέδιδαν χαρτονομίσματα 10 και 20 ευρώ στην εγκληματική οργάνωση (Ε.Ο). Η εν λόγω μέθοδος εξασφάλιζε και τις δύο πλευρές συναλλασσομένων.

Για την Ε.Ο μείωνε ή εξανέμιζε τα ρίσκα μεταφοράς χρημάτων, για δε τους Κινέζους χονδρέμπορους έσπαγε τα capital controls, βοηθούσε στην αγορά και πώληση φορολογικά μαύρων προϊόντων. Η εν λόγω διαδικασία λάμβανε χώρα σε καθημερινή βάση και αφορούσε κατά μέσο όρο ποσά της τάξεως των 100.000 ευρώ ημερησίως». Φυσικά, για να νομιμοποιούν το μαύρο χρήμα αγόραζαν σωρηδόν κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ από δύο πρακτορεία. Ενα στην Πειραιώς και ένα στη Νέα Ιωνία, ενώ οι αστυνομικοί ανοίγοντας τα χρηματοκιβώτιά τους βρήκαν μέσα χρυσό και κοσμήματα τα οποία δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την προέλευσή τους.

Την ίδια ώρα, οι αρχηγοί επένδυαν σε αγορές-μαμούθ όπως για παράδειγμα ενός ξενοδοχείου στην Καραγεώργη Σερβίας, βίλας στη Μύκονο, ενώ τελευταία «επένδυση» ήταν η αγορά μιας Porsche αξίας 70.000 ευρώ. Από την άλλη, ο Ριχάρδος αγόρασε και επισκεύασε αντί 360.000 ευρώ ένα πανάκριβο γιοτ και στη συνέχεια το ναύλωνε, ενώ κυκλοφορούσε με μια πανάκριβη Mercedes λιμουζίνα και ένα θηριώδες τζιπ.

Οι «ιπτάμενες» πλάκες και ο απόστρατος ΚΥΠατζής

Στις οργανώσεις, εκτός από τους δύο οδηγούς των λεωφορείων που έκαναν το δρομολόγιο Αθήνα -Κωνσταντινούπολη και μετέφεραν τον λαθραίο χρυσό, τους ντελιβεράδες με τα κιβώτια, υπήρχε και εν ενεργεία αστυνομικός που είχε στρατολογηθεί για να δίνει πληροφορίες... Στο διαβιβαστικό αναφέρεται το εξής: «Ο εν λόγω τυγχάνει εν ενεργεία αστυνομικός στην υπηρεσία Προστασίας Επισήμων και είχε απευθείας τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Ριχάρδο, από την απομαγνητοφώνηση των οποίων προκύπτει ότι τον εξυπηρετεί ιδιωτικά με τη χρήση της αστυνομικής του ιδιότητας, ενώ περαιτέρω τον ενημέρωνε για τυχόν έρευνες της Αστυνομίας που αφορούν στον ίδιο. Ως προς το δεύτερο, στις 25 Οκτωβρίου είχε προγραμματιστεί από την υπηρεσία μας επιχείρηση για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όμως αναβλήθηκε για επιχειρησιακούς λόγους. Από τις συνομιλίες προέκυψε ενημέρωση του Ριχάρδου από τον αστυνομικό για αυτά σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν της προγραμματισμένης επιχείρησης, ότι θα μάθαινε περαιτέρω λεπτομέρειες και θα τον ενημέρωνε επ’ ακριβώς εκ νέου».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις νομιμοφανείς αεροπορικές μεταφορές αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, η δικογραφία αναφέρει: «Τον τηγμένο χρυσό που μπορούσε νομιμοφανώς να καλύψει η Ε.Ο., με την επιχείρηση “μανδύα”, τον εξήγαγε αεροπορικώς στην Τουρκία μέσω του τελωνείου του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών. Ολο το 2017 πραγματοποιήθηκαν βάσει των τιμολογίων 156 εξαγωγές κράματος χρυσού και ασημιού σε σκραπ, συνολικού βάρους 3.537,92 κιλών αξίας 13.153.760 ευρώ. Από 1η Αυγούστου του 2018 μέχρι 13 Σεπτεμβρίου του 2018 πραγματοποιήθηκαν 142 εξαγωγές συνολικού βάρους 2.647,51 κιλών, αξίας 17.453.806 ευρώ».

Οι αστυνομικοί που για μήνες παρακολουθούσαν το κύκλωμα για τον τρόπο λειτουργίας του επισημαίνουν ότι το χαρακτήριζε στρατιωτική πειθαρχία: «Την καθημερινή επιχειρησιακή δράση της Ε.Ο. την έκανε με μαεστρία κατά τα πρότυπα νόμιμης επιχείρησης με παρεμφερές αντικείμενο, λειτουργώντας μάλιστα αυτή με στρατιωτική πειθαρχία». Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέλη της οργάνωσης, καθένας είχε τον ρόλο του και την... εκπαίδευσή του. Οπως για παράδειγμα εκτός από τον αστυνομικό, υπάρχει και η περίπτωση ενός «απόστρατου αστυνομικού με προϋπηρεσία στην ΕΥΠ και ένεκα αυτού και προς κάλυψη της δράσης του, οι συνομιλίες πραγματοποιούνταν κατά βάση με διαδικτυακή εφαρμογή, ενώ κατά τη φυσική επιτήρηση ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο συγκεκριμένος συγκέντρωνε χρυσό από άγνωστες πηγές, τον μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του και τον παρέδιδε προσωπικά ο ίδιος στο γραφείο-καβάντζα, κινήσεις που έχουν καταγραφεί και με βιντεοληπτικό υλικό».

Δείτε βίντεο: Στη φυλακή σήμερα ο Ριχάρδος - Πώς έβγαλαν χρυσό αξίας μισού δισ. στην Τουρκία

Στη φυλακή σήμερα ο Ριχάρδος - Πώς έβγαλαν χρυσό αξίας μισού δισ. στην Τουρκία

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Κατω τα χερια απο

τον Μενιο μαςςςςςςςςς!!!!

Βάγγος

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε, για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις ότι δεν στηρίζω κανέναν και είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη αγορά είναι καρτέλ και είναι γεμάτη λαθρέμπορους και μαφιόζους. Αλλά επί του συγκεκριμένου, μπορεί κάποιος πιο εύστροφος από μένα να μου εξηγήσει, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο άρθρο, πού ακριβώς είναι η παρανομία; (1) Είναι παράνομο να εξάγεις χρυσό στην Τουρκία; (2) Είναι παράνομο με τα χρήματα από την πώληση του χρυσού να αγοράζεις ρούχα στην Κίνα; (3) είναι παράνομο να πουλάς κινεζικά ρούχα στην Ελλάδα (πληρώνοντας ΦΠΑ υποθέτω, πώς αλλιώς); (4) είναι παράνομο να αγοράζεις λοττο για τα οποία έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ; Το άρθρο μιλάει για "νομιμοφάνεια". Για να είναι κάτι νομιμοφανές και όχι νόμιμο πρέπει κάπου σε κάποια κρυμμένη γωνίτσα να υπάρχει κάτι παράνομο. Πού στο συγκεκριμένο άρθρο περιγράφεται αυτή η παρανομία; Εγώ δεν ξέρω κάτι, το άρθρο διάβασα. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι εάν όντως (υποθετικά μιλώντας) υπάρχει τρύπα στο νομικό πλαίσιο που επιτρέπει φοροαποφυγή μέσω εξαγωγής στην Τουρκία, αυτό είναι ηλιθιότητα (εσκεμμένη;) του κράτους. Η φοροαποφυγή είναι νόμιμη εξ ορισμού και θεμιτή. Ο κάθε άνθρωπος έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ελαχιστοποιεί νόμιμα τους φόρους που πληρώνει. Άλλο φοροαποφυγή (νόμιμη) και άλλο φοροδιαφυγή (παράνομη). Θεωρώ όλη αυτή την υπόθεση πολύ παράξενη. Υπάρχει όντως τρύπα στο νόμο; Επίσης γιατί η επιτροπή ανταγωνισμού όλα αυτά τα χρόνια δεν επενέβει για να σπάσει το καρτελ και να επιβάλλει τον ανταγωνισμό που θα βελτίωνε τις τιμές των ενεχείρων; Τόσο μεγάλη αγορά, τόσα χρόνια, γιατί πέρασε κάτω από τη μύτη της επιτροπής ανταγωνισμού; Αφού αυτή η διαδικασία πώλησης χρυσού προκαλούσε ανεπιθύμητη φοροαποφυγή στο κράτος, γιατί δεν έκλεισε τη νομική τρύπα; Θα την κλείσει τώρα; Μήπως όλη αυτή η υπόθεση είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για να φύγει η παλιά μαφία και να έρθει η νέα; Βλέπει κανείς ένα άρθρο γεμάτο με συγκηνισιακους όρους "ΕΟ", "λαθρέμποροι"," κοράκια" κλπ αλλά δεν βλέπει κανείς την ουσία. Άντε να δούμε θα περιμένω μπας και βγάλω άκρη.

dhmos

Πάντως καλύτερος ήταν με το γκρίζο μαλλί. Δεν του πάει το κορακί.

Άντε να δούμε τη ΧΡΥΣΗ αυγή πόσο θα κρατάνε έξω...

Έχουν την εγκληματική οργάνωση μέσα στα πόδια τους (σκυμμένη) και δεν την βλέπουν...

Hung Like a Donkey

Η κοινωνική προσφορά των ενεχυροδανειστηρίων είναι τεράστια, βοηθάνε να την βγάλει ο κοσμάκης όταν τα επίσημα πιστωτικά ιδρύματα δεν δίνουν μία. Και ποτέ να μην ξεχνάμε οτι τίποτα δεν πάει χαμένο, απλώς οι περιουσίες αλλάζουνε χέρια - για τον έναν είναι κρίση, για τον άλλο τεράστια ευκαιρία.

Βαγγος

Ακόμα δεν έχω καταλάβει που είναι η παρανομία. Το άρθρο λέει για νομιμοφανεις διαδικασίες αλλά δεν λέει σε ποιο σημείο ακριβώς γίνεται η παρανομία. Προφανώς για να είναι κάτι " νομιμοφανες" και όχι νόμιμο πρέπει κάπου σε κάποια κρυφή γωνίτσα να υπάρχει παρανομία. Δεν είναι παράνομο να αγοράζεις δελτία του λότο και μάλιστα υποθέτω ότι πληρώνεις και ΦΠΑ. Επιτα είναι παράνομο να εξάγεις χρυσό στην Τουρκία; Είναι παράνομο να ανταλλάσσεις το χρυσό με ρούχα που πουλάς στην Ελλάδα πληρώνοντας φόρο; Τέλος πάντων εγώ δεν υποστηρίζω κανέναν και σίγουρα όχι λαθρέμπορους και μαφιόζους. Απλώς από αυτά που περιγράφονται δεν βλέπω την παρανομία. Εκτός από τους χαρακτηρισμούς "ΕΟ" και "χρυσοθήρες" κλπ επί της ουσίας όλες οι τελικές συναλλαγές χρήματος ΠΟΥ ΠΕΡΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ είναι φορολογημενες κανονικά. Η μήπως μου ξέφυγε κάτι; Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι, εάν (υποθετικά μιλώντας) υπάρχει τρύπα στη νομοθεσία που επιτρέπει φοροαποφυγή (και όχι φοροδιαφυγή, είναι εντελώς άλλο πράγμα, το πρώτο είναι νόμιμο και το δεύτερο παράνομο) τότε πρόκειται περί ηλιθιότητας του νομοθέτη και όχι περί παρανομίας του εμπόρου. Επίσης προφανώς το κράτος αδρανησε και επέτρεψε στους ενεχειροδανειστες να γίνουν καρτέλ. Πράγμα που απαγορεύεται δια ροπάλου και υπάρχει επιτροπή ανταγωνισμού γι αυτό. Όλο αυτό μοιάζει σαν τεράστια υπόθεση κρατικής ανικανότητας όπου προσπαθούν να κρύψουν την ολιγωρία του κράτους να κάνει τη δουλειά του και τώρα προσπαθούν να τους πιάσουν από τα λάθος σημεία. Μια επιπλέον υπόθεση είναι ότι πρόκειται περί ξεκαθαρισματος λογαριασμών όπου η νέα μαφία προσπαθεί να ξεφορτωθεί την παλιά.

hashtag

#SaveRicardo

Bukake

Sad face στην photo μωρε το γλυκουλι!

@

Και ντακφεις...απορω με δικαστες πως δεν συγκινηθηκαν απο τετοια φατσουλα....

Γνήσιος Έλλην

Και άριος φαίνεται από την φάτσα του και τον λεκέ ή τα σάλια του στο μπλουζάκι του αχαχαχαχα

Γιωργακης ο προφητης (Λεφτά υπάρχουν)

Για να σταματήσουν οι «παράνομες εξαγωγές» θα έπρεπε πρώτα να υπάρχει Ελληνική Κρατική Ραφιναρια Χρυσου ώστε όλα τα ενεχυροδανειστήρια που έχουν άδεια λειτουργιας από το κράτος μας, όσα και να αριθμούν αυτά, σύμφωνα με το βιβλίο της αστυνομίας που διαθέτουν και καταχωρούνται σε αυτό τα κοσμήματα και ότι άλλο αγοράζουν η ενεχυριαζουν ονομαστικά να πρέπει να τα παράδίνουν σε αυτήν. Ετσι θα ελέγχονται αυτοί που πουλάνε η ενεχυριαζουν για την νόμιμη κατοχή αυτών των αντικειμένων μέσω του περιουσιολογίου κι μέσω τιμολογίων (αρα λιγότερες κλοπές) και επίσης ο Χρυσός θα μένει στην Ελλάδα και θα πωλείται η θα χαρίζεται από το κράτος στην «μαμά» Γερμανία για να ξεχρεώσουμε θεωρητικά. Ουτοπική win win situation για όλους τους εμπλεκόμενους, βέβαια οι πολιτικοί που χρηματοδοτούν τις εκάστοτε δράσεις δεν θα μπορούν να πάρουν μίζα ούτε οι ενεχυροδανειστές βίλες , κότερα , πορσε και τα σχετικά . Δεν γίνεται με κέρδος λιγοτερο των 1000€ στο ένα κιλό χρυσού (από ότι γραφουν παντού ) να κάνει κάποιος τόσα εκατομμύρια κέρδος και τζίρο , λογιστικά και μόνο σε μια χώρα 10.000.000 οι τόνοι χρυσού να είναι περισσότεροι. «Βρώμικοι» τραπεζικοί Ελβετοί είμαστε η Έλληνες .. κάτι δεν παει καλά εδώ στα νούμερα που βγαζεται Μάλλον τώρα είναι η «χρυση εποχή του Περικλή» η πάντα ήταν σε αυτήν την χώρα ? Μάλλον όλη η κρίση είναι fake και κατευθυνόμενη για να επηρεαστούν οι μικρομεσαίοι αυτής της χώρας ; Χρυσές δουλειές , μετρητά εκκατομυρίων από 10-20 άτομα , χρυσάφι με το κιλό και όλοι οι άλλοι πεινάνε ;

Βαγγος

και πώς θα σταματήσει έτσι η διαφθορά; Αφού και στην σημερινή κατάσταση σημαντικό μέρος του προβλήματος είναι η κρατική διαφθορά. Δωροδοκιμένοι δημόσιοι υπάλληλοι την επιτροπή ανταγωνισμού και στα τελωνία. Δηλαδή αν είχαμε κρατική ραφηναρία γιατί θα είχαμε λιγότερη διαφθορά; Το δημόσιο είναι εξίσου διεφθαρμένο με τους μαφιόζους. Αντιθέτως η λύση είναι πλήρης απαγκίστρωση το δημοσίου τομέα από τον ιδιωτικό και δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου με ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ελεγκτές. Δεν σου κάνει εντύπωση που ο θεσμός του κληρωτού ελεγκτή δεν προωθείται; Μόλις τον επέβαλε η τρόικα στους πολιτικούς μηχναικούς, αμέσως πατάχθηκε η διαφθορά στις συγκεκριμένες συναλλαγές του δημοσίου με τους μηχανικούς. Γιατί δεν το επεκτείνουν παντού; Καλά τώρα ξέρουμε πολύ καλά την απάντηση.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sar12

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της ΕΜΥ, διατηρείται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ωστόσο το έκτακτο για την Αττική παύει να ισχύει από τις 5 το απόγευμα

gripimainagain

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά το διάστημα 8–14 Απριλίου καταγράφηκαν άλλα έξι θανατηφόρα κρούσματα, καθώς και δύο εισαγωγές ασθενών με επιπλοκές της γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

areios-mesa

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ότι  ο όρος της δανειακής συμβάσεως σε ξένο νόμισμα (ελβετικό φράγκο) με ρήτρα αποπληρωμής είτε στο ξένο νόμισμα είτε σε ευρώ, με βάση την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία με το ευρώ κατά τον χρόνο πληρωμής είναι νόμιμος - Η απόφαση είναι αμετάκλητη και  αφορά περίπου 70.000 δανειολήπτες

51