LIVE

Κορωνοϊός

Ιατροδικαστής οικογένειας Ζακ Κωστόπουλου: Καθοριστικές για το θάνατό του οι κλωτσιές στο κεφάλι

zak-kosto-1

Τι αναφέρει στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης

Το πόρισμά του για τις αιτίες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε στον ανακριτή ο ιατροδικαστής-τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια του 33χρονου.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Σωκράτη Τσαντίρη, που αποκάλυψε το VICE, τα δολοφονικά λακτίσματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τζαμαρία ήταν καθοριστικά για το θάνατό του, με τα πιο σοβαρά να είναι δυο που δέχτηκε στο κεφάλι. Υπενθυμίζεται ότι οι ιατροδικαστές στη δική τους έκθεση ανέφεραν ότι ο Κωστόπουλς πέθανε από ισχαιμικoύ τύπου επεισόδιο που συνδέεται αιτιωδώς με πολλαπλά τραύματα.

Στο δεκασέλιδο πόρισμα αναφέρεται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε και αναφέρονται αναλυτικά ποια χτυπήματα ήταν τα καίρια και συνέβαλαν καθοριστικά στον θάνατό του.

Όπως αναφέρει το πόρισμα υπογραμμίζει πως «ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής».

Όπως επισημαίνεται: «Η εγκεφαλική κάκωση δεν αντιστοιχεί σε βλάβη ενός μόνο οργάνου. Λόγω του κυρίαρχου ρυθμιστικού ρόλου του εγκεφάλου συχνά συνδυάζεται με μεταβολή στη λειτουργία πολλών συστημάτων του οργανισμού. Οι συστηματικές επιπλοκές της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης μπορεί να επηρεάσουν την έκβαση των ασθενών άμεσα, λόγω της βαρύτητας τους, ή έμμεσα οδηγώντας σε δευτεροπαθείς βλάβες [...] Όσο αφορά τον μηχανισμό πρόκλησης των σοβαρών κακώσεων κεφαλής, μετά από επισκόπηση του βίντεο σε σελίδα από το διαδίκτυο παρατηρώ ότι μετά την έξοδο του από τον υαλοπίνακα – τζαμαρία, πέραν των πολλαπλών λακτισμάτων που δέχεται επί της κεφαλής, δέχεται και ένα λάκτισμα επί της αριστερής επιφάνειας της κεφαλής και ακολούθως προσκρούει η κεφαλή με τη δεξιά της πλευρά επί ανενδότου επιφάνειας. Κατά την επιστημονική μου άποψη, το λάκτισμα αυτό ήταν εξαιρετικά ισχυρό και ικανό να προκαλέσει τις αιμορραγικές διηθήσεις των μαλακών μορίων της αριστερής κροταφικής και ινικής χώρας και αντίπλευρα θλαστικά τραύματα επί της δεξιάς πλευράς της κεφαλής. Η εν λόγω κάκωση ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να προκαλέσει τα τραυματικά ευρήματα επί του εγκεφάλου».

Στο σώμα και το κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά και τα ισχυρότερα στο κεφάλι, τα οποία είναι ξεκάθαρο πως προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, από τις κλωτσιές και τα γυαλιά στα οποία έφτανε το κεφάλι και το σώμα του την ώρα που τον χτυπούσαν. Όλα τα τραύματα λειτούργησαν αθροιστικά στο να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου, ενώ τα γυαλιά δημιούργησαν τραύματα σχήματος Γ . Όπως επισημαίνει και ο κ. Τσαντίρης στο πόρισμα του «Συνολικά, ο μηχανισμός προκλήσεως των θλαστικών κακώσεων (τραυμάτων) με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τη μορφολογία τους, είναι συμβατά με πρόκληση τους από τέμνον όργανο (π.χ. τμήματα υαλού) κυρίως στα άνω άκρα, στην κεφαλή κυρίως δια πλήξεων με θλών όργανο (π.χ. λακτίσματα) αλλά και δια πρόσκρουσης σε ανένδοτη επιφάνεια (δυο τραύματα σχήματος Γ). Τα θλαστικά τραύματα αποτέλεσαν αιτία μικρής αιμορραγίας, η οποία επέδρασσε και αυτή σημαντικά στην επιβάρυνση του οργανισμού η οποία εξελισσόταν».

Όπως εξηγεί το πόρισμα «Η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε από το Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε το τελικό γεγονός – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, χωρίς από τον νεκροτομικό και ιστολογικό έλεγχο της καρδιά, να διαπιστωθεί προϋπάρχουσα καρδιακή νόσος ή στεφανιαία νόσος και συνεπώς το οξύ καρδιακό επεισόδιο – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου (τελικό γεγονός) που καταγράφονται στην ιστολογική εξέταση, συνδέονται με τα περιστατικά του θανάτου – πολλαπλές κακώσεις σώματος και κυρίως της κεφαλής [...] Το σύνολο των τραυμάτων, αποτέλεσαν την αιτία των ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς, μέσω μηχανισμού stress (με την ιατρική έννοια το όρου, δηλαδή αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία). Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, επήλθαν σε έδαφος υγιών στεφανιαίων αγγείων και η οργανική επιβάρυνση (μέσω μηχανισμού οργανικού stress) λόγω των κακώσεων, αποτελεί την αποκλειστική αιτία».

porisma-vic1
porisma-vic3
porisma-vic4
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (80)

Συριζάκιας

Κόντρα σε όσους θέλανε την Ζάκυ ληστή, πρεζόνι, θύτη, οροθετικό, ετοιμοθάνατο απ' τα ναρκωτικά, εμείς θα τον μετατρέψουμε σε αμυνόμενο θύμα, υγιέστατο, πεντακάθαρο από ουσίες, ποιητή, ακτιβιστή, ήρωα ΛΟΑΤΚΙ. Θα μετονομάσουμε σύντομα και την Πλατεία Ομονοίας σε Πλατεία Ζάκυ και θα δείξουμε στους νέους μας, πώς τιμούμε τους αγωνιστές μας.

Ιατρος

Εσωτερικο Αιμματωμα θα ήταν το αποτέλεσμα από κλωτσιές και όχι εγκεφαλικές αλλοιώσεις που προερχονται από χρόνια κατανάλωση ναρκωτικών. Συριζαιος αυτός ο ιατροδικαστης; Με μέσον μπήκε στην θεσουλα;

@

Μια χαρά τα γράφει στο πόρισμα ο ιατροδικαστής. Η έκθεση έγραφε για έντονα συμφορημένα εγκεφαλικά αγγεία (προφανέστατα από απότομη και μεγάλη αύξηση της αρτηριακής πίεσης καθώς και ισχαιμικό επεισόδιο της καρδιάς. Ποια άλλη πάθηση εκτός από το υπερβολικό στρες μπορεί να το προκαλέσει αυτό τη στιγμή μάλιστα που δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες στο αίμα του;

Chris13

Ισόβια στα ζώα που δολοφόνησαν έναν αθώο άνθρωπο. Τέτοιοι φασίστες πρέπει να σαπίζουν στο κελί όπως ο προδότης παπαδόπουλος.

Χμμμ...

Σεβασμός στην επιστήμη.Τελικα πέθανε από χτύπημα. Ήταν μέσα στο μαγαζί.Παγιδευμενος.Δε μπορούσε να πάει πουθενά.Φωναζεις την αστυνομία,έρχεται τον συλλαμβάνει και τέλος!Ορίστε τώρα.Και αυτός πέθανε,και ίσως βρουν το μπελά τους και άνθρωποι νομοταγείς που δεν είχαν ποτέ τους καμία σχέση με αποβρασματα της κοινωνίας...(για να μη ξεχνιόμαστε κιόλας...)

Ιατροδικαστές;

Έχουν εξευτελίσει τόσο τον κλάδο τους, που δεν γίνεται να τους λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν. Δυστυχώς είναι εντελώς αναξιόπιστα τα πορίσματά τους και δεν ξέρεις πια τι να πιστέψεις. Θυμάστε τον άτυχο νεαρό στην Κάλυμνο;

Δεν κρατούσε Καλάσνικοφ,

όπως ο "Ηρωας" και "Αθάνατος" Κατσίφα, να τον μνημονεύουν οι Ναζί εδώ μέσα... Απείλησε την περιουσία του φασίστα που τον έφαγε κι ας μην του άρπαξε ούτε το στυλό του!

ALFISTI

Τσουρέκια μας τα κάνατε. Κάντε και μία μήνυση στα Ευρωπαικά Δικαστήρια να καταδικαστεί η χώρα (Ρωτήστε την Τασία την άσχημη που έκανε τουλάχιστον 200 τέτοιες μηνύσεις ) και πάρτε τα λεφτά, αφού γι αυτά γίνονται όλα με μεγάλους νικητές τους μεγαλοδικηγόρους.Αν πραγματικά ενδιαφερόσασταν για το παιδί σας θα το είχατε μεγαλώσει σωστά και όχι να ζει όπως ζούσε. Σαν γονείς και κίνημα ΛΟΑΚΤΙ κλπ αποτύχατε.

MΠOΡEI

ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΥΤΕ ΓΕΙΑ τωρα ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ(?) ΤΟΥΣ

Βγαινει

το καθε γετι να υπερασπιστει εναν επιδοξο ληστη και επιδοξο δολοφονο , ο οποιος πεθανε απο φυσικα αιτια, απλως επειδη εχει τις ιδιες σεξουαλικες προτιμησεις. Θελετε και εβροπι αμοιβαδες...

Ισμαηλ

Επιδοξος οπλοφορος ληστης με ανθρωποκτονο προθεση πεθανε απο ανακοπη. Τα προσωπικα του και οι αρρωστιες του δεν μας ενδιαφερουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης