Σταθμός η Καλαμάτα για δύο πιλότους με παραπληγία που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Σταθμός η Καλαμάτα για δύο πιλότους με παραπληγία που κάνουν τον γύρο του κόσμου

Το ταξίδι διάρκειας 10 μηνών έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

kala09
Η Καλαμάτα αποτέλεσε πρόσφατα τον ελληνικό σταθμό στον σύγχρονο... γύρο του κόσμου που κάνουν δύο πιλότοι με παραπληγία, οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος Handiflight Around the World θα ταξιδεύουν για δέκα μήνες σε δεκάδες χώρες για να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους για θέματα αναπηρίας.

Από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και από το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση» ο Guillaume Feral από τη Γαλλία και ο Mike Lomberg από τη Νότιο Αφρική έστειλαν σε όλο τον κόσμο το ηχηρό μήνυμα - «απαίτηση» για ίση μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία και πρόσβαση στην καθημερινότητα με σεβασμό και ποιότητα. Το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου από τη Γενεύη της Ελβετίας και θα ολοκληρωθεί ύστερα από 10 μήνες κι αφού θα επισκεφθούν 40 χώρες και θα έχουν διανύσει 80.000 χλμ. σε 6 ηπείρους.

Οι παραπληγικοί πιλότοι προσγείωσαν τα δύο ειδικά τροποποιημένα ελαφρά μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Flight Design CTLS στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Β. Κωνσταντακόπουλος» την περασμένη Παρασκευή, στις 09:30, πετώντας από το αεροδρόμιο της Θήβας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση» όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου και ακολούθησε συνέντευξη τύπου.

Κατά την επίσκεψη τους οι δυο πιλότοι με παραπληγία αλλά και οι δύο πιλότοι που τους συνοδεύουν με το αεροπλάνο υποστήριξης, εξέφρασαν τα θετικά τους σχόλια για το επίπεδο των υπηρεσιών και την ποιότητα του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων του Κέντρου Αποκατάστασης καθώς και για την ομορφιά της πόλης της Καλαμάτας. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, ο συνδυασμός του μοναδικού γεωγραφικού ανάγλυφου και του εξαιρετικού ηλιόλουστου καιρού μετέτρεψε την πτήση τους σε μοναδική εμπειρία και τους άφησε με εξαιρετικές εντυπώσεις.

To πρόγραμμα Handiflight Around the World

Το ταξίδι διάρκειας 10 μηνών που ξεκίνησαν έχει σκοπό, όπως εξήγησαν, αφενός την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία για ίση μεταχείριση και πρόσβαση σε μια καθημερινότητα με σεβασμό και ποιότητα, αφετέρου την κινητοποίηση των ατόμων που ζουν με αναπηρία ώστε να επιδιώξουν να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους και να συνεχίσουν να ζουν μια ζωή με συγκινήσεις.

Στο ταξίδι τους, οι δύο παραπληγικοί πιλότοι, οι οποίοι πετάνε τα ελαφρού τύπου αεροπλάνα τους χωρίς την ύπαρξη συγκυβερνήτη, υποστηρίζονται από την Διεθνή Οργάνωση Lions International και σκοπεύουν να δωρίσουν τους πόρους που θα συγκεντρώσουν στη διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Handicap International».


Κλείσιμο
Diaplasi-40
Diaplasi-44-2
Diaplasi-87
Diaplasi-96

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης