Γέφυρα ζωής με δωρεά οργάνων 53χρονου πατέρα δύο παιδιών

dorea-organon

Ο άτυχος 53χρονος κατέληξε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο - Η οικογένειά του είπε «ναι» στη δωρεά των οργάνων του χαρίζοντας ζωή μετά το θάνατο του ανθρώπου της

Ολονύχτια κινητοποίηση στο Noσοκομείο Λαμίας για τη δωρεά οργάνων από 53χρονο ασθενή που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός.

Μία ακόμη «γέφυρα ζωής» στήθηκε το βράδυ στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας προκειμένου με τη δωρεά ενός 53χρονου που κατέστη εγκεφαλικά νεκρός, να δοθεί ζωή σε δύο άλλους συνανθρώπους μας.

Ο 53χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, κατέληξε μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη οδηγώντας στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, οι συγγενείς του όμως παρά τον πόνο της ξαφνικής απώλειας του δικού τους ανθρώπου, βρήκαν το κουράγιο να δωρίσουν τους νεφρούς του και να προσφέρουν νέα ζωή σε δύο άλλους.

Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση από την Ομάδα Συντονισμού της ΜΕΘ που αποτελείται από τις εντατικολόγους Σάσα Τσιρογιάννη και Μαρία Ψωμά και τη νοσηλεύτρια Ευαγγελία Χαλτούπη σε συνεννόηση με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), προκειμένου τα πολύτιμα όργανα να φτάσουν στους συμβατούς λήπτες.

Για το λόγο αυτό, ήρθαν τα ξημερώματα στο Νοσοκομείο Λαμίας, ομάδες γιατρών από το Λαϊκό Αθήνας και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης για τους δύο νεφρούς.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ΜΕΘ Λαμίας με επικεφαλής Συντονιστή Διευθυντή τον Δημήτρη Σφύρα και Διευθυντή επίσης τον Γιώργο Κυριαζόπουλο είναι 1η ΜΕΘ περιφερειακά σε μεταμοσχεύσεις και μάλιστα σε μια περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι δε γίνονται πολλές δωρεές οργάνων και οι ανάγκες έχουν διπλασιαστεί.

ΠΗΓΗ: lamiareport

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γιάννης Γ

Ένα ανοιχτό μήνυμα. .... Ας μου το επιτρέψει ο διαχειριστής αυτής της ανάρτησης. ....... Είναι καλύτερα να είναι κάποιος σιωπηλός και να θεωρείται αυτό που είναι.  Δηλαδή βλάκας. παρά να μιλά και να αίρει την κάθε αμφιβολία για το τι ειναι.  ~Αβραάμ Λίνκολν (Αμερικανός Πρόεδρος) 1809-1865 ............................................................................. Μπροστά στην ανθρώπινη βλακεία, ακόμη και οι Θεοί είναι ανίσχυροι.  ~Friedrich Schiller (Γερμανός Ποιητής & θεατρογράφος) 1759-1805 ....................................................... Τον βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δύο ενδείξεις: μιλάει για θέματα που είναι γι' αυτόν άσχετα, και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.  ~Πλάτων (Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος) 427-347 π.Χ. ............................................................................ Over @ out

Ξυπνήστε!

Καλή η δωρεά οργάνων, πράγματι σώζει ζωές, αλλά να ξέρετε ότι τα όργανα σου τα παίρνουν όσο είσαι ακόμα "εγκεφαλικά νεκρός", δηλαδή ζωντανός!!! Τα κριτήρια του "εγκεφαλικού θανάτου" διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Δεν σας λέει κάτι αυτό; Ουσιαστικά σε σφάζουν πριν την ώρα σου, ενώ μπορεί να έχεις πιθανότητες να επανέλθεις. Ως ιδέα ωραία, αλλά να ξέρετε ότι δεν μας λένε όλη την αλήθεια.

AΛΕΞ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΦΡΟΥΣ Κ ΤΟΝ ΑΜΦΙΒΛΥΣΤΡΟΕΙΔΗ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΔΗΛ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ !!! ΑΛΛΙΩΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ. ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ....!!! ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ - ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ !!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Samson_Simera

Η ιστορία της ζωής του -Από τα πολλά χτυπήματα που είχε δεχθεί είχε κοντύνει οκτώ ολόκληρους πόντους ενώ όταν πέρναγαν φορτηγά από πάνω του είχε βγάλει 10 κιλά αίμα από το στόμα, τα αυτιά και τη μύτη