Επεισόδια στην ομιλία Πετρόπουλου και Παπανάτσιου στο Βόλο

Επεισόδια στην ομιλία Πετρόπουλου και Παπανάτσιου στο Βόλο

Σπρωξιές και φωνές μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτών που διαμαρτύρονταν για την καύση των σκουπιδιών - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

46524021
Αποδέκτες «θερμής» υποδοχής έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στο κτίριο του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας Βόλου, κατά την διάρκεια της οποίας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με πανό και συνθήματα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών.

Οι διαμαρτυρόμενοι όπως μεταδίδει το e-volos.gr, απλωσαν πανό μπροστά από το πάνελ των ομιλητών που έγραφε, «Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Ναι στη ζωή» αλλά και πολλά άλλα μικρότερα, που κρατούσαν πολίτες που στηρίζουν τον αγώνα της επιτροπή.

Δείτε το βίντεο που ανάρτησε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ενάντια στην Καύση Σκουπιδιών



Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της διαμαρτυρίας είναι να μην γίνει συζήτηση με τους πολίτες για σοβαρά θέματα και χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρεμπόδιση του λόγου. Καλούσε τους διαμαρτυρόμενους σε διάλογο ενώ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φώναζαν «έξω οι προβοκάτορες».

Κλείσιμο
Ο υπουργός χαρακτήρισε τους διαμαρτυρόμενους «προκλητικούς» που θέλουν να σταματήσει ο διάλογος και ότι αυτό που κάνουν είναι φασισμός:». «Θέλουμε στο Βόλο ένα δημοκρατικό μέτωπο στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα ξανάρθει η δεξιά και ο φασισμός, θα κερδίσουμε» δήλωσε ο υφυπουργός. Τα πνεύματα οξύνθηκαν και ακολούθησαν σπρωξίματα και φραστικά επεισόδια

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το e-volos.gr

20181124
46524021


Οι ομιλίες Πετρόπουλου - Παπανάτσιου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος προσερχόμενος στην εκδήλωση δήλωσε ότι «είναι ψέμα ότι βαδίζουμε προς τα βράχια, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά λέει την αλήθεια ότι δίνουμε παροχές στον λαό και απαντούμε ότι κάνουμε αυτό επειδή τα καταφέραμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια.

«Μετά από τόσα χρόνια "ασφυξίας" υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα θετικά στην οικονομία που εξαρχής όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας δεσμευτήκαμε ότι θα πετύχουμε. Αυτό που ειπώθηκε και χλευάστηκε όταν το λέγαμε, το παράλληλο πρόγραμμα, ήταν μία σχεδιασμένη πολιτική που σήμερα υλοποιείται» είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας.

«Δεν πήραμε από τα πλεονάσματα των παροχών που η Νέα Δημοκρατία υποσχόταν, πήραμε από τα πραγματικά πλεονάσματα, τα οποία πετύχαμε και έχουν μετρηθεί μέχρι τελευταίο ευρώ από τους δανειστές. Εάν δεν είχαμε συμφωνήσει ότι επετεύχθησαν οι στόχοι για το πλεόνασμα που είχαμε δεσμευτεί ότι θα έχουμε, για τους ρυθμούς ανάπτυξης που είχαμε δεσμευτεί ότι θα πετύχαμε, δεν θα επιτρεπόταν ούτε να βγούμε από το μνημόνιο οριστικά ούτε να έχουμε αυτές τις παροχές» συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι «από την πρώτη χρονιά δώσαμε κοινωνικό μέρισμα. Κι εκείνη τη χρονιά, αυτό που ακούμε από την αντιπολίτευση ήταν ότι εκτροχιάζουμε την οικονομία και καταστρέφουμε τους κόπους του ελληνικού λαού. Αν ο ελληνικός λαός δεν απολαύσει τους κόπους και όσα παρείχε ως δαπάνη από το υστέρημά του, αν δεν τα πάρει κάποια στιγμή με κάποιο τρόπο, ποιος είναι εκείνος που πρέπει να τα παίρνει;» αναρωτήθηκε.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου η οποία τόνισε ότι «τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού υλοποίησης του 10μήνου μας δείχνουν θεαματικά αποτελέσματα. Έχουμε υπερβεί τον στόχο κατά πολύ, πράγμα που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και στο κοινωνικό μέρισμα ως το τέλος του έτους και να είναι και ασφαλή όλα αυτά που προϋπολογίζουμε για το 2019» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «έχουμε δει και τα πρώτα στοιχεία για το 2018, έχουμε δύο δισ. παραπάνω ξένες επενδύσεις. Είναι ένα στοιχείο σημαντικό. Θεωρούμε ότι παρ' όλο που υπάρχει και η σχετική μείωση με την προηγούμενη χρονιά, είναι ακριβώς μέσα στους στόχους που περιμέναμε και αυτό περιμένουμε και για την επόμενη χρονιά, να μπορέσουμε να δούμε την ανάπτυξη μέσα από τους στόχους μας».



Πηγή: e-volos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης