Βρέθηκε το «zante girl» - Το «κορίτσι» που αναζητούσε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ!

Βρέθηκε το «zante girl» - Το «κορίτσι» που αναζητούσε ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ!

Η Λουίζα Μόρφη βρήκε το 71χρονο «κορίτσι» και εξήγησε πώς βρέθηκε στα ίχνη της

zante
Καμιά φορά η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια. Ενας Αμερικανός πολιτικός ο Τζέιμς Μπέικερ, πάνω από μισό αιώνα θυμάται ένα κορίτσι που είχε βοηθήσει στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό του 1953. Τότε είχε ψάξει, αλλά δεν την είχε βρει, τα κατάφερε όμως τώρα εν έτει 2018.

Ολοι την ήξεραν ως το “Zante girl”! Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπέικερ επί προεδρίας Ρίγκαν και Μπους, δεν την ξέχασε ποτέ και θέλησε να την ξαναβρει με τη βοήθεια μίας οικογένειας ομογενών από το Χιούστον. Οπως θυμάται ο Μπέικερ, το κοριτσάκι τότε είχε λάβει βοήθεια από εκείνον που ήταν στο νησί ως πεζοναύτης.

Δεν ήξερε πού ήταν και αν ζούσε η γυναίκα, ήξερε όμως ότι ήθελε να την ξαναδεί. Δεν ήξερε καν το όνομά της και αν ήταν ακόμα στη Ζάκυνθο. 

Τρεις φίλες του ομογενείς, οι αδελφές Christie από το Χιούστον, ήταν εκείνες που βρήκαν τη λύση και βοήθησαν τον κ. Μπέικερ που είναι φίλος τους επί χρόνια καθώς έτρωγε στο εστιατόριό τους. 

Οι αδελφές Christie έψαξαν μέσω Διαδικτύου και οι αναρτήσεις τους στο site  pappaspost.com έφτασαν σε μία γυναίκα τη Λουΐζα Μόρφη, η οποία έκανε τη σύνδεση! 

Το κορίτσι βρέθηκε! Είναι 71 νετών, ονομάζεται Γιοβάνα Ξιφίτα-Βυθούλκα και μαζί με τη Λουίζα Μόρφη έδωσαν συνέντευξη στο zantenewstime.gr.

Κλείσιμο
Η Λουΐζα Μόρφη εξήγησε πως βρέθηκε στα ίχνη της: 

«Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και με έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε με μια γνωστή μου πάρα πολύ, είχε και τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία κιόλας.

Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω το Ζante Girl.

Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της.
Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε με την «ZANTE GIRL» ».

Δείτε την Γιοβάνα Ξιφίτα-Βυθούλκα να εξιστορεί την ζωή της και την ιστορία της στο zantenewstime.gr.

Ζάκυνθος: Βρέθηκε το 71χρονο «Zante Girl» που αναζητούσε ο James A. Baker! [21/11/18]



Η ιστορία

Τον Αύγουστο του 1953, ένας νεαρός αμερικανός ναυτικός ήταν σε αποστολή βοήθειας στο ελληνικό νησί της Ζακύνθου, όπου ένας τεράστιος σεισμός είχε αφήσει άστεγους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Χιλιάδες κτίρια κατέρρευσαν στην κεντρική πόλη αλλά και στα χωριά. Οι επιζώντες περιπλανιόταν, σοκαρισμένοι από την απώλεια και την καταστροφή.

Ο Αμερικανός ναυτικός είχε μια φωτογραφική μηχανή και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της βοήθειας που προσέφερε, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας ενός νεαρού κοριτσιού που κράτησε μαζί του για δεκαετίες. Την ονόμασε «The Zante Girl».

Ήταν ο Τζέιμς Μπέικερ ο οποίος τελικά θα γινόταν ένας από τους σημαντικότερους δημόσιους υπαλλήλους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών με πολλού προεδρικούς διορισμούς σε κορυφαίες θέσεις.

Ο Μπέικερ έγινε και γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών επί Ρίγκαν και υπουργός κατά τη διάρκεια της πρώτης διοίκησης Μπους.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της θητείας του σε αυτές τις εξέχουσες θέσεις και μέχρι σήμερα, δεκαετίες αργότερα, το νεαρό κορίτσι στη φωτογραφία παραμένει άγνωστο στον γραμματέα James A. Baker III και πάντα ήθελε να ανακαλύψει ποια ήταν και ίσως να ξαναβρεθεί μαζί της.

Πηγή: zantenewstime.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης