Αργοστόλι: Ξήλωσε τελικά το γουλόστρωτo ο δήμαρχος Κεφαλονιάς

Αργοστόλι: Ξήλωσε τελικά το γουλόστρωτo ο δήμαρχος Κεφαλονιάς

Παρά τις αντιδράσεις ο Αλέξανδρος Παρίσης προχώρησε στο ξήλωμα  - Θα αντικατασταθεί με βιομηχανικό βότσαλο

goulostrwto_arthro
Ύστερα από το σάλο που προκάλεσε η είδηση ότι ξηλώνεται το περίφημο γουλόστρωτο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς και θα αντικατασταθεί με βιομηχανικό βότσαλο ο δήμαρχος του νησιού κ. Αλέξανδρος Παρίσης μίλησε στο protothema.gr και ξεκαθάρισε ότι το γουλόστρωτο θα ξηλωθεί και θα αντικατασταθεί με γουλόστρωτο όπως είναι, ενώ επισήμανε επίσης ότι θα αναβαθμιστεί η παραλιακή και θα μπουν και συστήματα εφοδιασμού σκαφών (πίλερ).

«Παρακάλεσα και έγινε μια μελέτη και θα ξηλώσουμε αυτό το γουλόστρωτο και θα ξαναμπεί γουλόστρωτο. Αυτό έχει καταστραφεί από τους σεισμούς και με τη βροχή γίνεται συνεχώς καθίζηση. Τώρα ξηλώνεται και θα μπει γουλόστρωτο και επιπλέον θα εκσυγχρονίσουμε την παραλιακή με 3,5 εκατομμύρια που κατάφερα να εξασφαλίσω για τον εκσυγχρονισμό και θα μπουν και πίλερ και ρεύμα για τα σκάφη που έρχονται», τόνισε στο protothema.gr ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης.

Ένας από τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς του νησιού το γουλόστρωτο κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1984 και 1985 επι δημάρχου Αργοστολίου Αλέκου Καλαφάτη, από εθελοντική ομάδα δεκάδων Αργοστολιωτών. Τριάντα τρία χρόνια και ύστερα από Υπουργική Απόφαση και χρηματοδότηση το γουλόστρωτο ξηλώνεται και σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού θα αντικατασταθεί με καινούργιο γουλόστρωτο.

Πηγή φωτογραφιών: kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr

goulostrwto_mesa
goulostrwto_mesa2
goulostrwto3
goulostrwto1
goulostrwto2
goulostrwto4
goulostrwto5
goulostrwto6
Κλείσιμο
goulostrwto7
goulostrato_palia



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης