Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης - Στον «αέρα» 30.000 υποψήφιοι οδηγοί

Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτές οδήγησης - Στον «αέρα» 30.000 υποψήφιοι οδηγοί

Πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών υποψήφιων οδηγών στη Μεσογείων  με κατεύθυνση το κέντρο τη Αθήνας - Εδώ και ένα μήνα δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις οδήγησης στην Ελλάδα εξαιτίας της αποχής των εξεταστών - Κατακόρυφη η πτώση στις σχολές οδηγών 

sxoles_odigon
Στην «ουρά» περιμένουν εδώ και καιρό τουλάχιστον 30.000 υποψήφιοι οδηγοί - πανελλαδικά - προκειμένου να εξεταστούν. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόνο στην Αττική υπολογίζονται σε 22-23.000 οι υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονται σε στάση αναμονής.  Από πού προκύπτει όμως, αυτή η αργοπορία - ταλαιπωρία; 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ηλιάδη Διαμαντή οι εξεταστές απέχουν περισσότερο από ένα μήνα από τις εξετάσεις, ενώ πληρώνονται κανονικά, αφού εμφανίζονται καθημερινά στο υπουργείο (μιας και μιλάμε μόνο για αποχή από τις εξετάσεις), χωρίς μόνο να λαμβάνουν το έξτρα επίδομα των 178 ευρώ για τις εξετάσεις.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται γιατί το νέο νομοσχέδιο προβλέπει το περιορισμό από δυο σε έναν εξεταστή σε κάθε εξέταση υποψηφίου οδηγού και παράλληλα την περικοπή του πρόσθετου επιδόματος των 178 ευρώ που λαμβάνουν μηνιαίως για τις εξετάσεις.

Εξαιτίας όλων αυτών οι εκπαιδευτές οδήγησης, πραγματοποιούν σήμερα πορεία  διαμαρτυρίας από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επί της Λ. Μεσογείων με κατεύθυνση το κέντρο της Αθήνας.  Η πορεία, δέκα λεπτά πριν τις 11 το πρωί, βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Η ανακοίνωση  της Ομοσπονδίας 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης καλεί τα μέλη της από όλη την Ελλάδα στην πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τρίτη 20/11/2018 και ώρα 08:00 στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών επί της Λ. Μεσογείων με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Συντονιστική επιτροπή κινητοποίησης είναι όλα τα σωματεία της Αττικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης