Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης μετά τις απειλές που εκτόξευσε κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Μέλη του Ρουβίκωνα είχαν πάει στον Ερυθρό Σταυρό για να επισκεφθούν φίλο τους που είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από τη ΓΑΔΑ το βράδυ του Σαββάτου μετά την πορεία του Πολυτεχνείου και ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με αστυνομικό που φρουρούσε αλλοδαπό κρατούμενο.
Λίγη ώρα αργότερα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος ο Καλαϊτζίδης τηλεφώνησε στον Ερυθρό Σταυρό και είπε «διώξτε τους αστυνομικούς γιατί θα σπάσουμε το νοσοκομείο».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το τηλεφώνημα έγινε από τηλεφωνική γραμμή που ανήκε στον Καλαϊτζίδη με αποτέλεσμα την προσαγωγή του, αρχικά, και στη συνέχεια στη σύλληψή του για παράβαση του άρθρου 190 του Ποινικού Κώδικα για διατάραξη της ειρήνης πολιτών.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι