«Ιερός πόλεμος» χωρίς τέλος με 74 Ιεράρχες απέναντι από τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

ekklhsiastiko_arthro

Ενώ αναμένεται η «απάντηση» της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου - Κατά πληροφορίες το Φανάρι θα πει «όχι» σε όλα - Τι φοβούνται οι Ιεράρχες

Η κατάρρευση της συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε χθες νέα κόντρα της κυβέρνησης με τη ΝΔ ενώ οι Ιεράρχες συνεχίζουν τα πυρά κατά του Αρχιεπισκόπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποστηρικτές του Αρχιεπισκόπου ανέρχονται σε 7 ενώ οι υπόλοιποι 74 βρίσκονται στην «αντιπέρα όχθη».

Ιεράρχες εκφράζουν φόβο ότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει ως φόντο τη θρησκευτική ουδετερότητα, με την οποία διαφωνεί το σύνολο των Μητροπολιτών.

Μητροπολίτες δεν έκρυψαν, πάντως, την ανησυχία τους για κινήσεις εκφοβισμού ενώ διαβλέπουν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανεβάσει τους τόνους ακόμα και να «περάσει» το σχέδιο νόμου πριν από τα Χριστούγεννα. Αν αυτό συμβεί Μητροπολίτες λένε ότι θα γίνει νέα συνεδρίαση της Ιεραρχίας ενώ η προκαθορισμένη Διαρκής Ιερά Σύνοδος είναι για τις 11 Δεκεμβρίου. Οξεία πάντως αναμένεται να είναι η «απάντηση» της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνεδριάζει στο Φανάρι στις 26 και 27 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση του Πατριαρχείου αναμένεται να είναι «όχι» σε όλα , καμία αλλαγή, ούτε στο άρθρο 3 του Συντάγματος για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας και η κατάσταση να μείνει ως έχει.

Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής διέψευσε, εντωμεταξύ, κατηγορηματικά τις πληροφορίες και τους διαλόγους που δημοσιεύτηκαν στην «Αυγή», το «Documento» και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

Σε παρόμοια διάψευση περί συζήτησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προχώρησε και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ διαψεύδοντας το δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών". Ο Μητροπολίτης Πειραιώς παραδέχτηκε ότι στις 24 Οκτωβρίου προσήλθε ο ίδιος στα γραφεία της ΝΔ, αλλά για να προσκαλέσει τον πρόεδρο του κόμματος στη γιορτή των Θεοφανείων. «Ὅταν δέν ἔχεις νομικά ἐπιχειρήματα καί ἔχεις συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, εὐχερῶς καταφεύγεις σέ σενάρια συνωμοσιολογίας, γιά τά ὁποῖα ὡς νέμεσις ἐπέρχεται ὁ εὐτελισμός καί ἡ ἀπομείωσή σου» υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

«Μοῦ ἀποδίδονται ἰδιότητες συγχρόνου «ἁγίου» καί προορατικό χάρισμα (!!!!!!!) διότι στίς 24 Ὀκτωβρίου 2018 πού ὄντως ἐπεσκέφθην τά γραφεῖα τῆς ΝΔ κατόπιν αἰτήσεώς μου, ἐγνώριζα, χωρίς νά μετέχω σέ οὐδεμία διαδικασία, τό «ἑπτασφράγιστο» μυστικό πού ἀπεκαλύφθη τό ἀπόγευμα τῆς 6 Νοεμβρίου 2018, δέκα τρεῖς μέρες μετά, στό pontium τοῦ Μεγάρου Μαξίμου ἀπό τόν Μακαριώτατο καί τόν Πρωθυπουργό».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε δηλώσεις της στο Θέμα 104,6, τόνισε ότι «η ΝΔ και ο Πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο. Και από θέση αρχής και χωρίς δεύτερη σκέψη η ΝΔ επισήμανε δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών. Το είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση μαζί τους. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να οδηγήσουμε 10.000 κληρικούς σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί χώρος ώστε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα. Και το δεύτερο βεβαίως είναι ότι δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Άλλωστε εμείς ξεκινήσαμε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία και έχουν καθαρούς τίτλους. Άρα αυτό είναι επί της αρχής μια πρωτοβουλία που είχαμε λάβει. Αυτά είναι τα δύο ζητήματα στα οποία έχουμε τοποθετηθεί».

Αντιδράσεις από τους Ιεράρχες

Για «θεαματική ανακοίνωση όπως εκινήθη από την πλευρά της πολιτείας» έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος στο ΘΕΜΑ 104,6 μιλώντας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.

«Πρέπει να προσέχουμε αυτό που είπε ο Ιερώνυμος ότι πρέπει να υπάρχει έγκριση της Ιεραρχίας. Επρόκειτο για διαθέσεις των δύο ανδρών, ήταν θεαματική η εμφάνιση όπως εκινήθη από την πλευρά της πολιτείας» είπε ο κ. Νικόλαος.

«Οι ιερείς ήταν κατοχυρωμένοι, είναι κοινωνικοί εργάτες και φορείς της πολιτιστικής κληρονομίας. Αυτό που που ελύπησε τους περισσότερους ιεράρχες είναι ότι ενώ προτάθηκε για τους κληρικούς παραμένουν οι μουφτήδες και οι λειτουργοί των άλλων δογμάτων» είπε ο κ. Νικόλαος.Παρατήρησε, ακόμα, ότι «νομίζω ότι ήταν πολύ βιαστικό, οι πολιτικοί ίσως είχαν το σκοπό τους που ήθελαν να εμφανίσουν και τον Αρχιεπίσκοπο. Οι μέρες είναι δύσκολες, προεκλογική περίοδος, πολλά και διάφορα».

Σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο «η συνεννόηση Τσίπρα-Ιερώνυμου είχε ξεκινήσει πριν από 3-4 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναζητούσε τρόπο επικοινωνίας για να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία».

Επανέλαβε, τέλος, ότι «η έκτακτη ιεραρχία ενέκρινε τα δύο από τα τρία σημεία (σ.σ. της συμφωνίας) στο τρίτο, για τη μισθοδοσία, είπε να μείνει ως έχει».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε «αδικία να δίνει η Εκκλησία την περιουσία και να έρχονται να μας παίρνουν τα λίγα που έχουμε», όπως είπε χαρακτηρστικά. Προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πως θα υπάρξουν «πολύ άσχημες εξελίξεις» στην Ιεραρχία εάν η Βουλή νομοθετήσει αλλαγές στην δημοσιοϋπαλληλική σχέση των κληρικών προτού ολοκληρωθεί ο διάλογος Κράτους - Εκκλησίας απηύθυνε από την πλευρά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τονίζοντας πως οι προτάσεις της κυβέρνησης για την μισθοδοσία του κλήρου έχουν προκαλέσει την ενόχληση 73 εκ των 82 μητροπολιτών, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ο πρωθυπουργός επιμείνει στις θέσεις του.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «το Βήμα» ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα την Πέμπτη στις 7 στον κινηματογράφο Αλκυονίδα τόνισε : «Το προβληματικό είναι ότι μιλάμε για την περιουσία της Εκκλησίας και για οφειλές της Πολιτείας χωρίς να υπάρχει κανένα νούμερο στο τραπέζι. Ρωτήστε τον Αρχιεπίσκοπο “Ποιο είναι, Μακαριότατε, το ακριβές ποσό που υποστηρίζετε ότι σας οφείλει το κράτος;”, να δούμε τι θα απαντήσει. Τίποτα, κανένα νούμερο δεν μπορεί να σας δώσει. Χωρίς έγκυρα στοιχεία, επικυρωμένα από τα αρμόδια κρατικά όργανα, δεν μπορούμε να πάρουμε καμία πολιτική απόφαση, ούτε βέβαια να αλλάξουμε αβασάνιστα την πάγια θέση της ελληνικής Πολιτείας ότι δεν οφείλει δεκάρα τσακιστή στην Εκκλησία. Γι’ αυτό έχω υποστηρίξει να περιμένουμε το Κτηματολόγιο, τα αποτελέσματα του σχετικού έργου του ΕΣΠΑ και άλλες μελέτες που πρέπει να υπάρξουν, ώστε να βαδίσουμε επί σταθερής βάσεως για την τελική συμφωνία και να κάνουμε τους σωστούς λογαριασμούς. Το “πίστευε και μη ερεύνα” και τα church statistics δεν μπορεί να είναι οι θεμέλιοι λίθοι επί των οποίων θα οικοδομήσουμε τις νέες σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας».

ΣΧΟΛΙΑ (66)

ο

Οι υπάλληλοι του Σόρος έχουν υποθηκεύσει τη χώρα, αφελλήνισαν τις τράπεζες, παίρνουν και τα σπίτια του κοσμάκη, ρήμαξαν την οικονομία και τώρα θέλουν να κλέψουν και τις εκκλησίες και να παραδώσουν τα κλεψιμέικα στα ξένα αφεντικά τους.

Αγύριγο κεφάλι

Λες ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ Χωριάτικου καφενείου, που πετάει ο ένας, όρθιος ών, μία Λαϊκίστικη ΑΝΟΗΣΙΑ και βγαίνει μέχρι την πόρτα του μαγαζιού (να τον πάρει κι ο αέρας και μήπως του κατέβει και ... καμιά ακόμη και να δει και ... αντιδράσεις των άλλων) και ξανα-μπαίνει μέσα να ...συνεχίσει!..

ΑΙΑΣ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ .ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ . ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ .

Τραγικό αλλά αληθινό..

όσοι βρίζετε την Εκκλησία και τους παπάδες ξεχνάτε πως όταν βρεθείτε με τα ραδίκια ανάποδα,Τότε θα καταλάβετε πόσο λάθος ήσαστε και πόση ανάγκη θα έχετε τότε αλλά θα είναι ΠΟΛΥ αργά...

Αγύριγο κεφάλι

Δεν τυγχάνει ...ΣΟΒΑΡΟ το "σχόλιο" σου. Δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διαλόγου και προβληματισμού και ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ Στοχασμού αυτή η ΜΠΟΥΡΔΑ!___________Ούτε στις κηδείες την ώρα του ..."καφέ" δεν λένε ...τέτοια!..

στοκος

αν όμως τελικα ο αληθινος θεος είναι ο αλλαχ η ο βουδας η αλλοι 100 που περασαν η που θα εφευρεθουν στο μελλον, καταλαβαίνεις ότι την εκατσες πολύ ασχημα καημενε.. στη θεση σου θα ημουν λιγοτερο φανατικος..

Ενώ εσύ το θυμάσαι (;)

Σε κόμμα θα ήσουν από overdose,άμα πεθάνεις δεν θυμάσαι ούτε ξεχνάς.

Ιωσήφ Βλαντημίρ Μπακουνηνάκηςς

Παπαδάκια ΤΕ-ΛΕΙΩ-ΣΑ-ΤΕ! Ο σύντροφος Αλέξης τα αλλάζει όλα. Τέλος σε θρησκείες, πατρίδες, έθνη, σύνορα, γλώσσες, περιουσίες και άλλα καπιταλιστικά κουραφέξαλα του μεγάλου κεφαλαίου της νομεγκλατούρας των πλουτοκρατών των λαϊκών αγώνων. Η λαϊκή ανθρωπιστική αριστερή Ελλάδα αλλάζει. Το λαϊκό ποτάμι της λαϊκής κομμουνιστικής μεταστροφής δεν γυρίζει πίσω. Ο λαϊκός Ελληνικός λαός τον Γενάρη και το Σεπτέμβρη του 15 αυτό επέλεξε. Λέμε όχι στο φασισμό, ναι στον κομμουνισμό. Δηλαδή εδώ που τα λέμε φασισμός-κομμουνισμός το ίδιο ακριβώς πράγμα είναι, αλλά εμάς αυτό μας είπαν να λέμε, αυτό λέμε! Ο λαϊκός κομμουνισμός για άλλη μια φορά θα σώσει την ανθρωπότητα με ηγέτιδα την λαϊκή Ελλάδα. Όλοι μαζί, Ελληνικός λαϊκός λαός και μετανάστες εμπρός για τη νέα λαϊκή Ελλάδα για το Νέο λαϊκό Αφγανιστάν! Όποιος διαφωνεί είναι φασίστας, ρατσιστής και τι άλλο είπαμε και ξέχασα; Α, και προβοκάτορας!

ελεος!

Που ζεις άνθρωπε μου,αυτοί που τελείωσαν είναι οι θεομπαίκτες συριζανελ,και ο Αρχιεπίσκοπος που ξεφτιλίστηκε και ξεμπροστιαστηκε στα μάτια όλων!Άντε λάτρεψε τη μούμια του Λένιν,και κάνε καμιά θυσία στο Δωδεκάθεο στον Ολυμπο και άσε εμάς να ζήσουμε στην πραγματική διάσταση της ζωής! Υ.Γφιλάκια στον Δία τον γκομενιάρη!

Αγύριγο κεφάλι

Πόση είναι η ΑΞΙΑ της του κλήρου ("εκκλησιαστικής") περιουσίας ΣΗΜΕΡΟΝ;_____________ΒΑΣΙΚΟ αυτό;__________Γιατί ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ να ειπωθεί; ____________Αφού βάσει αυτής της παραμέτρου, δηλαδή εάν ενεργοποιηθεί αυτή η περιουσία και καταστεί πλήρως προσοδοφόρος, ήρτηται η Συμφωνία Ιερωνύμου-Τσίπρα, διότι όσο επέρχονται εξ αυτής ΚΕΡΔΗ τόσον θα υποχωρεί η συμβολή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ στην μισθοδοσία και τις συνταξιοδοτικής παροχές του του ΚΛΗΡΟΥ.____________(Αυτά τα ΟΥΣΙΩΔΗ να σκέφτεστε και να λέτε και να προβληματίζεστε οι εδώ μέσα γράφοντες ...σχόλια. Όχι τις συνήθεις ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ-"στιχάκια" που πάντα γράφετε!.. Τσουκ! Πετάτε ένα "στιχάκι"-ΑΡΛΟΥΜΠΑ και μετά ...φύγατε!..).

Αρλούμπα

Ανεξαρτήτως του θέματος, ο τρόπος, το ύφος και ο τύπος με τον οποίο σχολιάζετε θέματα, παραπέμπει σε χρηματιζόμενο σχολιαστή με «ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ-ΣΤΧΑΚΙΑ». Αρλούμπα = κενολογία, ανοησία, φλυαρία, εμπαιγμός, αστειότης (Λεξικό Πρωΐας, 1933)

Δήμητρα

Η εκκλησία έχει προσφέρει πολλά και συνεχίζει να το κάνει και θα το κάνει,όσο ο αρχιεπίσκοπος ΣΤΕΚΕΤΑΙ μακριά από τον θεομπα'ιχτη Τσίπρα ,που έχει κολλήσει λες και είναι ερωτευμένος!....

Αγύριγο κεφάλι

Δεν είναι "θεομπαίχτης" ο Πρωθυπουργός κυρία μου. (Και "Θεός" ΔΕΝ είναι ο ΚΛΗΡΟΣ). Συμφώνησε κυρία μου. Έκανε ΣΥΜΦΩΝΙΑ κυρία μου! Έκανε μετά από μήνες ΔΙΑΛΟΓΟ γνωστόν σε όλη την Ιεραρχία η Κυβέρνηση με τον ΚΛΗΡΟ και μάλιστα στον ΔΙΑΛΟΓΟ συμμετείχαν Συνταγματολόγοι, Καθηγητές Πανεπιστημίων, ΕΙΔΙΚΟΙ του Κλήρου και έτσι κατέληξαν στην ΣΥΜΦΩΝΙΑ. Το άκουγε αυτό περί της ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ την 6.11.2018 ο Αρχιεπίσκοπος όταν το ΑΝΕΚΟΙΝΩΝΑΝ ενώπιον του Λαού ο Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος και ο τελευταίος ΔΕΝ αντέδρασε. ____________Μπορεί να έχεις ΠΑΘΟΣ ασίγαστο με την ένδοξη ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όμως να μάθεις ...ΚΑΠΟΤΕ να δέχεσαι το ΑΛΗΘΕΣ! (Έστω και εάν σε στενοχωρεί τούτο).__________Σημειωτέον ακόμη ότι στην αρχή (6/11/2018 και 7/11/ 2018 η Νέα ΣΟΥ Δημοκρατία "ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ" την Συμφωνία αυτή και είπε μάλιστα ότι ήταν έργο δικό της από παλαιά και ειδικότερα του Σαμαρά. _______Μετά όμως, υπερίσχυσαν ...δεύτερες σκέψεις, ότι δηλ. ΔΕΝ είναι Ορθόν να "λέμε" την ΑΛΗΘΕΙΑ υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ΕΚΛΟΓΩΝ!.._______Καλύτερα (σκέφτηκαν της ΝΔ) να "λέμε" ΨΕΜΑΤΑ!.._______Ήτοι (τώρα) ότι η ΣΥΜΦΩΝΙΑ δεν είναι καλή!.. ______(Αυτοί ΕΙΣΤΕ οι ΔΕΞΙΟΙ, κυρία μου!..).

@ αγράμματο κεφάλι

Όλο αυτό το μακροσκελές αναληθές σχόλιο για 0.60; Αυτό είναι εργασιακός μεσαίωνας. Να διαμαρτυρηθείς στον Καρανίκα. Πάλι καλά που την κάναμε νωρίς...

Batman με ρόμπα

Αυτά τα καρναβάλια γιατί φοράνε μαύρα,για να κόβει το πάχος;

ελεος!

Είπε ο ..ήρωας της marvel ξερω γω που έσωσε και αυτός τη χ'ωρα από τον εξισλαμισμό,και την αγραμματοσύνη!Ασχετοι ,φανατικοί και για σας σταυρώθηκε ο Χριστός αλλά που εσείς!

ioannis

Ιερώνυμος exit και μαζί Alexit

Ωμέγα

το φιλοχρήματο τεμπελοπαπαδαριο έδειξε το αληθινό του πρόσωπο ....

δημόσιοι υπάλληλοι

Σας κάνω 2 ερωτήσεις: 1. όπως είπε ο μητροπολίτης πειραιώς η περιουσια τις εκκλησιας είναι πάνω από 3 τρισεκατομμύρια, γιατί δεν δίνει στο κράτος 300 να ξεχρεωθούμε? 2. Οι Ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι με τυχερά (μαύρα), κηδείες μνημόσυνα βαφτίσια και μισθό που πληρώνει ο φορολογούμενος με εργασία (μόλις 30 λεπτά την ημερα) εάν γίνει όπως στην Ευρώπη Νομος ότι φόρο στην εκκλησια θα πληρώσει οποιος δηλώσει ορθόδοξος και να γράφετε στην ταυτότητα να δούμε αγαπητά τεκνα μου πόσοι από σας θα δηλώσουν άθεοι?

α

η περιουσια τις εκκλησιας είναι πάνω από 3 τρισεκατομμύρια; Σε ποια χωρα; Δεν εχετε συναισθηση των μεγεθων.

ΓΔ

Ουτε 1 δις ευρω δεν ειναι. ') Η εκκλησια πολυ παλια εδωσε στο κρατος το 96% της περιουσιας της με ανταλλαγη να πληρωνει μισθο. Αυτο που εμεινε παρολες τις δωρεες ειναι κατω απο 1 δις.. Ισως πολυ κατω.. Αλλιως θα ειχαν βαλει χερι και προυγουμενες κυβερνησεις

Νικηφόρος

Το ό,τι κάμποσοι παπάδες είναι φιλάργυροι, δεν δίνει το δικαιώμα σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας για μονομερείς ενέργειες. Η μισθοδοσία τους, εκτός ότι είναι μέρος παλαιότερης συμφωνίας, είναι σχεδόν μηδαμινή μπρος στη συνολική δημόσια δαπάνη. Δεν έχεις πρόβλημα να πληρώνεις μισθούς εκαταντάδων χιλιάδων τεμπέληδων και άλλα τόσα επιδόματα λαθρομεταναστών, αλλά σε ενοχλούν οι μισθοί 10000 παπάδων... 1. Ραχούλες, δάση και βοσκοτόπια έχει η Έκκλησία, όχι ρευστό. Ελάχιστα απο αυτά έχουν εμπορική αξία. Πολλά ακίνητα σε πόλεις έχουν ήδη παραχωρηθεί. 2. Το 2000 επιβλήθηκε η αφαίρεση του θρησκεύματος για λόγους και καλά «προσωπ. δεδομένων», αγνοώντας 3.5 εκ υπογραφές πολιτών. Στην Ευρώπη που επικαλείσαι, με μερικές χιλιάδες υπογραφές γίνεται δημοψήφισμα και ειναι δεσμευτικό για όλους. Τώρα θέλεις να γυρίσουμε, στο παλια, όπως μας βολεύει δηλαδή...

Κόλλα αυτοκόλλητο με τη θρησκεία σου πάνω στην ταυτότητα ρε πιθήκι

Από την Ελλάδα έχετε τελειώσει,απλά περιμένετε να σας το πει ο παπάς.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

smoirni0

Σε πλήρη εξέλιξη, από το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, το θρίλερ σε οικία στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη - Ο 35χρονος γιος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία έχει νοσηλευθεί κατά καιρούς - Επί τόπου δυνάμεις της Αστυνομίας και ειδικός διαπραγματευτής

giagia_main

Δεν υπάρχει οριστικό πρόστιμο, αλλά προσωρινός προσδιορισμός με βάση την αναφορά της αστυνομίας, λένε πηγές της ΑΑΔΕ - Πρωτοβουλία του διοικητή της ΑΑΔΕ για «δίκαιη επίλυση του θέματος» - «Να τα βρείτε από τα έξοδα κηδείας μου ή να μου κατασχέσετε το φέρετρο», απαντά η γιαγιά - Το πρόστιμο επιδόθηκε χθες στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής

66