ΣτΕ: Για λόγους δημοσίου συμφέροντος η μείωση του εφάπαξ των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας

ste12

Η μείωση αυτή δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, σύμφωνα με το ΣτΕ

Η μείωση του εφάπαξ βοηθήματος σε όσους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) συνταξιοδοτούνται έγινε για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος και η μείωση αυτή δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου(ΕΣΔΑ), αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας και απέρριψε τις αιτήσεις 6 συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων της ΕΤΕ.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει έξι πρώην υπάλληλοι της ΕΤΕ και ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας του 2013 με την οποία τροποποιήθηκε το καταστατικό του Ταμείου Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΕΤΕ.

Παράλληλα, με την ίδια κοινή υπουργική απόφαση εγκρίθηκε η αναλογιστική μελέτη και αντικαταστάθηκε το άρθρο εκείνο (άρθρο 7) του καταστατικού με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος, ενώ καθορίστηκε νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ η οποίος μάλιστα εφαρμόζεται αναδρομικά για όσους είχαν αποχωρήσει από την ΕΤΕ από 3 Ιανουαρίου 2012 και δεν έχουν λάβει ακόμα το σύνολο του εφάπαξ βοηθήματος.

Να σημειωθεί ότι τόσο το 2011 όσο και το 2013 με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ, ανεστάλη η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος, αυξήθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και επιμηκύνθηκε ο χρόνος καταβολής του από 24 σε 36 μήνες από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Τώρα, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2429/2018 απόφασή του απέρριψε την αίτηση των συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων της ΕΤΕ, κρίνοντας ότι η μείωση του εφάπαξ έγινε για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι ανάγονται στην αδυναμία του εν λόγω Ταμείου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι η μείωση του εφάπαξ βοηθήματος δεν παραβιάζει την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και την ΕΣΔΑ.ΣΧΟΛΙΑ (7)

χεχεχε

ο Αβραμο θα παει φυλακη για τη κομπινα με τα εμβολια τοτε που ηταν υπ.υγειας της ΝΔ;

Γεμίσαμε κηφήνες

Δυστυχώς οι περισσότεροι υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας διορίστηκαν με μέσον, έχουν την κάκιστη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία από την εποχή που η τράπεζα ήταν κρατική, και εξακολουθούν να είναι πολύ αγενείς με τους πελάτες. Γνωρίζω και κάποιες γυναίκες πρώην υπαλλήλους που εκμεταλλεύτηκαν το κόλπο της 15ετίας ως μητέρες ανηλίκων και βγήκαν με 15 μόνο χρόνια εργασίας σε υψηλή σύνταξη ενώ δεν είχαν γίνει καλά καλά 50 χρονών!!!

Αντισυνταγμστικες

ειναι μονον οι μειωσεις που γινονται στα γουνακια και στα λοιπα μεγαλοβυσματα του κεντρικού πυρηνα.Που θα παει, καποια στιγμη θα διαλυθει το προτεκτορατο.

Χρυσόψαρος

Να το θυμόμαστε την επόμενη φορά που θα μιλήσουν για αναδρομικά και μειώσεις στα benefits τους οι κ κ δικασταί.

επιδομα προπελας

Πασοκαρα πριν 20 χρονια ψηφιζες Πασοκ και καθαριζες.

Totenkopf

Να πουν στους Ελληνες πολίτες με ποιό τρόπο μπήκαν στην τράπεζα αυτά τα κοπρόσκυλα που θέλουν και εφαπαξάρες.

Πόπη

Μπήκαν όταν εσύ κοπροσκύλιαζες και τώρα σκυλιάζεις κιόλας που θέλεις εφάπαξ λόγω σκυλίσιας ζωής. Να ρωτήσεις όμως τον Κούλη με τι τρόπο τον ξεχώρισαν στην ΕΤΕ και του έστελναν τον χορταστικότατο μισθό στο σπίτι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hgdvw

Δρόμοι ποτάμια από Παιανία μέχρι Χαλάνδρι - Χαλάζι στην Αγία Παρασκευή - Ισχυρή καταιγίδα, ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα από την κίνηση και μηδενική ορατότητα για τους οδηγούς - Βρέχει από το μεσημέρι στα δυτικά και τα βόρεια προάστια - Χθες έπεσαν εξίμισι χιλιάδες κεραυνοί μέσα σε οκτώ ώρες, ενώ σκοτώθηκε από κεραυνό ένας 37χρονος στην Γκούρα Κορινθίας

2