Έρχονται εκλογές: Βρέθηκαν χρήματα και για νέα λεωφορεία σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

leoforio

Δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στο περιθώριο του 3ου Thessaloniki Summit

Τα χρήματα για τα νέα αστικά λεωφορεία σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα βρέθηκαν, είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Thessaloniki Summit.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι τελικώς βρέθηκαν οι πόροι για την προμήθεια νέου στόλου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ ψηφίσθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες, που «επιτρέπει, επιτέλους, να έχουμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ο οποίος θα παρουσιαστεί σύντομα, και παράλληλα θα γίνουν οι διαγωνισμοί για την προμήθεια λεωφορείων».

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ θα ενεργοποιηθεί ο νέος φορέας αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης» (ΑΣΥΘ).

Για το Μετρό

Σε ό,τι αφορά το Μετρό Θεσσαλονίκης, ο ίδιος επανέλαβε ότι τηρείται το χρονοδιάγραμμα και το 2019 θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η βασική γραμμή από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τη Νέα Ελβετία, δηλαδή χωρίς τον πολύπαθο σταθμό Βενιζέλου.

Λίγους μήνες αργότερα θα γίνει η προσθήκη της επέκτασης προς Καλαμαριά, ώστε το έργο να παραδοθεί στους πολίτες, σημείωσε ο υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

turia

 Υπουργός παρέθεσε τα… επιτεύγματα της Κυβέρνησης, αλλά δεν έδωσε λύσεις στα αιτήματά τους και έτσι από τη Δευτέρα ανακοίνωσαν κινητοποιήσεις με αρχή τη Θεσσαλία. «Οι απαντήσεις που πήραµε όχι µόνο δεν µας ικανοποιούν αλλά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να µην στηρίξει τον αγροτικό τοµέα»

nosok

Επισημαίνουν πως έχουν εξαγγελθεί και άλλες θετικές αποφάσεις απο το υπουργείο Υγείας, οι οποίες όμως δεν υλοποιούνται ακριβώς -ή και καθόλου- με τον τρόπο που εξαγγέλλονται με αποτέλεσμα οι ασθενείς να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται και να επιβαρύνονται οικονομικά