Φωτογραφίες: Τουλάχιστον 128 ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από κάθε εφημερία

Φωτογραφίες: Τουλάχιστον 128 ράντζα στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από κάθε εφημερία

Εικόνες με παρατεταγμένα ράντζα στους διαδρόμους του «Αττικόν» δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ – Τα ράντζα είναι μόνιμα στους διαδρόμους, είτε άδεια είτε γεμάτα με ασθενείς

attikon_rantza3
Το ότι η έννοια του ράντζου, του πτυσσόμενου κρεβατιού ή κρεβατιού εκστρατείας, όπως την αποδίδει το λεξικό, ελάχιστη σχέση έχει στη χώρα μας και το ΕΣΥ με ακραίες συνθήκες λειτουργίας ενός νοσοκομείου, πχ. πόλεμος, τρομοκρατική ενέργεια, φυσική καταστροφή, είναι γνωστό σε όλους. Τα ράντζα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία αποτελούν βίωμα για την πλειονότητα των Ελλήνων ασθενών.

Με αυτό το δεδομένο, οι εικόνες με τα παρατεταγμένα ράντζα στους διαδρόμους του νοσοκομείου «Αττικόν» που δημοσιοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) δεν ξενίζουν αρχικά. Όμως η προσεκτικότερη παρατήρηση των φωτογραφιών της ΠΟΕΔΗΝ, με τα άδεια ράντζα που έχουν τοποθετηθεί με τάξη και αρμονία στους διαδρόμους των δύο ορόφων του νοσοκομείου, περιμένοντας τους ασθενείς στην επικείμενη εφημερία, και ξενίζει και προβληματίζει και γεννά προβληματισμούς και ερωτήματα, γενικά για το σύστημα δημόσιας υγείας και ειδικά για το εφημερεύον νοσοκομείο.

Εικόνες ντροπής ή προετοιμασίας του νοσοκομείου; Σκηνικό κατάντιας ή απόδειξη μέριμνας των επικεφαλής ενός νοσηλευτικού ιδρύματος; Όποια απάντηση κι αν επιλέξει κάποιος, όπως κι αν επιχειρήσει να ερμηνεύσει τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, η πραγματικότητα δύσκολα αλλάζει. Τα ράντζα είναι πάντα στο «Αττικόν» , είτε άδεια είτε γεμάτα με ασθενείς. Ράντζα πριν και μετά την εφημερία. Ράντζα που προφανώς διευκολύνουν το προσωπικό που θα κληθεί να νοσηλεύσει δεκάδες περιστατικά σε συνθήκες επείγοντος. Ράντζα που ταλαιπωρούν, απαξιώνουν και προσβάλουν τους ανθρώπους που με σοβαρά προβλήματα υγείας περιθάλπονται στους διαδρόμους και σε κοινή θέα και εκτεθειμένοι σε πολλούς κινδύνους, όπως πχ τα μικρόβια ενδονοσοκομειακά αλλά και των διερχομένων.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τουλάχιστον 128 ράντζα αναπτύσσονται στο Αττικό Νοσοκομείο μετά από κάθε εφημερία. «Τα ράντζα νομιμοποιήθηκαν και είναι εκεί άδεια έτοιμα να γεμίσουν τις ημέρες εφημερίας. Μάλιστα η «Αριστερή» κυβέρνηση ζητάει την κάλυψη του κόστους νοσηλείας των ασθενών σε ράντζο από τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι δυνατόν να νοσηλεύονται οι ασθενείς σε φορεία να διασωληνώνονται σε αυτά, να πέφτουν κάτω, να μην φθάνουν οι παροχές οξυγόνου» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στηλιτεύει και την σιωπή του κατά τα άλλα λαλίστατου αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, για τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου: «Κουβέντα από Πολάκη για τον χαλασμένο μαγνητικό, για τις αναβολές στις χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων. Τι άλλο όμως να περιμένει κανείς από έναν Υπουργό που δεν σέβεται τη μνήμη των αδικοχαμένων της πυρκαγιάς στο Μάτι των οποίων ο θάνατος για να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, έπρεπε να φέρουν ιατροδικαστική βεβαίωση...» καταλήγει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.


attikon_rantza
attikon_rantza1
attikon_rantza2
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης