«Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα νικήσουμε» έγραφε το πανό που ανήρτησαν κάτοικοι από το Μάτι και άλλες πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής. Περίπου πέντε μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, ο σημερινός 36ος κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας αφιερώθηκε από τους διοργανωτές στα 99 θύματα της ανείπωτης καταστροφής.
Οι επιζώντες της πρωτοφανούς συμφοράς δίνουν τον δικό τους αγώνα να αποκαταστήσουν τα τραύματά τους και συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της διαδρομής που διανύουν οι χιλιάδες αθλητές απ' όλο τον κόσμο που έχουν έρθει στην Αθήνα για τη σημερινή γιορτή του αθλητισμού υπενθυμίζοντας την καταστροφή που ουδείς μπορεί να λησμονήσει.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.