Σύλληψη διακινητή έπειτα από καταδίωξη - Μετέφερε δέκα παράνομους μετανάστες

Σύλληψη διακινητή έπειτα από καταδίωξη - Μετέφερε δέκα παράνομους μετανάστες

Διέφυγε ο συνεργός του - Κατασχέθηκε το φορτηγό

2138980
Χειροπέδες σε έναν 29χρονο αλλοδαπό, που μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες, «φόρεσαν» χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης. Η σύλληψη επετεύχθη μετά από καταδίωξη του φορτηγού που οδηγούσε ο 29χρονος κι ενώ ο τελευταίος αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Όλα ξεκίνησαν, όταν το απόγευμα της Πέμπτης, στον κόμβο Ιάσμου της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 29χρονο, πλην όμως εκείνος δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στη συνέχεια, το φορτηγό εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε σε αγροτική οδό όπου ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 29χρονος οδηγός μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 29χρονο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 10 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 29χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης.

Το φορτηγό κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Κλείσιμο
Σε άλλη περίπτωση, το μεσημέρι της Πέμπτης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν 18χρονο αλλοδαπό που επέβαινε σε φορτηγό και, όπως προέκυψε, είχε σκοπό να παραλάβει και να προωθήσει στην ενδοχώρα 13 μη νόμιμους μετανάστες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 18χρονο στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, ενώ εντόπισαν κρυμμένους σε κοντινή απόσταση τους μη νόμιμους μετανάστες.

Και σε αυτήν την περίπτωση, κατασχέθηκε το φορτηγό και ο 18χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης