Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Τάχιστα» οι αλλαγές στο χρονικό διάστημα που απομένει

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Τάχιστα» οι αλλαγές στο χρονικό διάστημα που απομένει

Οι επικεφαλής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, συναντήθηκαν σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και αλληλοϋποστήριξης στα κεντρικά γραφεία του ΕΕΣ στην Αθήνα

es54
Τη διαβεβαίωση προς τον νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο ότι θα έχει τη συνδρομή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) στο έργο του παρείχε ο επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ) κ. Ruben Cano.

Οι επικεφαλής των δύο οργανισμών συναντήθηκαν σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και αλληλοϋποστήριξης στα κεντρικά γραφεία του ΕΕΣ στην Αθήνα, παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ), χθες το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο νέος πρόεδρος του ΕΕΣ, παρουσία των κ.κ. Κωνσταντινίδου Βασιλικής (Α΄ Αντιπροέδρου), Μοναχού Όλγας (Ταμία), Κουμανίδου Αικατερίνης (Εφόρου Υλικού), Γεωργακόπουλου Χαράλαμπου, (Συμβούλου), Παναγάκου Ευστράτιου (Συμβούλου), Κουτρούμπα Δημήτριου (Συμβούλου, Προέδρου Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Βόλου), Σεφεριάδη Σεραφείμ (Συμβούλου), Κυριακόπουλου Γεώργιου (Συμβούλου) και Φιλιππιδάκη Δέσποινας (Συμβούλου, Νοσηλεύτριας Τομέα Νοσηλευτικής) ζήτησε από τον εκπρόσωπο της ΔΟΕΣ τη συμπαράσταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, προκειμένου η Διοίκηση του ΕΕΣ να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή της, στο χρονικό διάστημα που απομένει, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Ruben Cano ότι τόσο η επικαιροποίηση του Καταστατικού του όσο και η εγγραφή νέων μελών, και ακολούθως η διεξαγωγή αρχαιρεσιών με διευρυμένη εκλογική βάση, απαραίτητες προϋποθέσεις για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συλλόγου και την εναρμόνισή του με τα διεθνή πρότυπα του Κινήματος, θα προχωρήσουν τάχιστα, σε πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας με την ΔΟΕΣ και την Ελληνική Πολιτεία.

Ο κ. Ruben Cano από την πλευρά του, αφού συνεχάρη τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο τον ΕΕΣ ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει μία στέρεα κοινωνική βάση και σύντομα να αποτελέσει παρελθόν η δυσάρεστη εξέλιξη της ενεργοποίησης της αναστολής.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν καθημερινή επικοινωνία καισυνεργασία, καθώς ήδη βρίσκονται εν εξελίξει κοινά προγράμματα του ΕΕΣ και της ΔΟΕΣ, τόσο αναφορικά με τους μετακινούμενους πληθυσμούς όσο και με την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης