Σούρλας: Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δίπλα στους πεσόντες μαχητές του 1940 – 41

sourlas_diapftora_f

«Φέτος, οι εκτελεστές, όχι μόνο του απαγόρευσαν να παραστεί στις εκδηλώσεις, αλλά και τον δολοφόνησαν για να μην συνεχίσει να ζει και να αγωνίζεται για τα ιδανικά της πατρίδας, της ορθοδοξίας, για την Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του 

Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 - 41 αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Σούρλας, «κάθε χρόνο την 28η Οκτωβρίου μας υποδέχονταν στο χωριό του, στους Βουλιαράτες στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο, που αναπαύονται οι ήρωες του Έπους 1940 – 41, για να προσευχηθεί και να ψάλει μαζί μας τον Εθνικό Ύμνο».

«Φέτος, οι εκτελεστές, όχι μόνο του απαγόρευσαν να παραστεί στις εκδηλώσεις, αλλά και τον δολοφόνησαν για να μην συνεχίσει να ζει και να αγωνίζεται για τα ιδανικά της πατρίδας, της ορθοδοξίας, για την Ελλάδα.

Για εμάς που τον γνωρίσαμε, ο Κωνσταντίνος που ξεχώριζε για τις εθνικές και κοινωνικές του ευαισθησίες, θα παραμείνει στη μνήμη μας ζωντανός και θα είναι κοντά στους ήρωες που λάτρευε και τιμούσε, για πάντα παρών στις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

@@

Ρε Σούρλα, οι Βουλιαράτες ανήκουν στη νότια Αλβανία και στο Αλβανικό κράτος και όχι στο ελληνικό κράτος; Η τουρκική μειονότητα των μουσουλμάνων στη Θράκη ανήκει στο ελληνικό κράτος ή στο τουρκικό κράτος; είναι έτσι ή δεν είναι; σεβόματε τις διεθνείς συνθήκες ή δεν τις σεβόμαστε; Και εάν ένας από την τουρκική μειονότητα ύψωνε κάπου στη Θράκη, εντός της ελληνικής επικράτειας, την τουρκική σημαία και απειλούσε με πυροβολισμούς τους Έλληνες τι θα έπρεπε να κάνει η ελληνική αστυνομία; και πολύ περισσότερο εάν, όπως ακούστηκε σήμερα "η Β.Ήπειρος είναι ελληνική(η νότια Αλβανία δηλαδή) από Έλληνες που πήγαν εκεί σήμερα στην κηδεία του άτυχου νεαρού που κακώς κρατούσε όπλο, έρχονταν σε ανάλογη περίπτωση Τούρκοι από την Τουρκία και φώναζαν ρυθμικά "η Θράκη είναι τουρκική" τότε τι θα έπρεπε να κάνει το ελληνικό κράτος; Συμμαζέψου λίγο, Σούρλα, και μην αναφέρεσαι και συγχέεις τους νεκρούς του έπους του 40 που ΄δωσαν τη ζωή τους εκεί πάνω στα βουνά για να μην εισβάλουν οι εχθροί στη χώρα μας . Αυτοί καλά βρίσκονται εκεί και αναπαύονται με τον αιώνιο ύπνο "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι".Μήν ξύνεις πληγές, Σούρλα, στους τόσο δύσκολους κι επικίνδυνους καιρούς που ζούμε και προπαντός πρέπει να σέβεσαι και να σεβόμαστε όλοι μας τις Διεθνέις συνθήκες που έχουν υπογραφεί από εμάς και όλες τις άλλες γειτονικές χώρες.

τι λες βρε

Αφού θέλεις να σέβονται όλοι τις διεθνείς συνθήκες, πρέπει να ξέρεις πως στην Β. ΉΠΕΙΡΟ, ή Ν. Αλβανία όπως θέλεις, η συνθήκη που δεν εφαρμόστηκε ποτέ , από την Αλβανία, αλλά δεν έκαναν τίποτε και οι Ελληνικές κυβερνήσεις, λένε αυτονομία της περιοχής, αυτονομία στην αναγνωρισμένη Ελληνική μειονότητα, ενώ όπως λανθασμένα αναφέρεις δεν υπάρχει Τουρκική μειονότητα στην Θράκη αλλά θρησκευτική. όσο για τον Σούρλα τώρα από τον Βόλο από το σπίτι του το παίζει πατριώτης. Ήταν εκεί, άκουγε τους πυροβολισμούς, έμαθε και δεν έκανε τίποτε. Έβαλε την ουρά στα σκέλια και έφυγε , όπως έκανε και η υπουργός. Άντε , όλοι οι πολιτικοί μην στεναχωρήσουμε τους Αλβανούς , τους Σκοπιανο΄πυς, τους Τούρκους , και τρέχετε καθημερινά τους Έλληνες.

@@

Εάν κάποιοι δεν θέλουν να εφαρμόζονται οι διεθνείς συνθήκες και να απειλούν αυτές κραδαίνοντας όπλα , τότε κακώς κατηγορούν τον Ερντογάν που θέλει και το επιδιώκει διαρκώς να παραβιάσει τη συνθήκη της Λοζάνης, η οποία καθορίζει επακριβώς τα σύνορά μας με την κακή γειτόνισσα Τουρκία΄. Εάν δεν θέλουν να τις σέβονται τότε ας πάνε να συνταχθούν με τον Ερντογάν και να του καταλογίσουν δίκαιο. Καθαρές κουβέντες.

agm8

Αν θέλεις να σχολιάζεις οφείλεις πρώτα να γνωρίζεις: Η Βόρεια Ήπειρο είναι αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα και η Ανατολική Θράκη είναι αναγνωρισμένη θρησκευτική μειονότητα! καταλαβαίνεις τις διαφορές?

@@

Δηλαδή αυτή η θρησκευτική μειονότητα(μουσουλμάνοι) είναι ελληνικής καταγωγής; και πώς έγιναν ως Έλληνες μουσουλμάνοι; Το γνωρίζω άριστα το θέμα, όσο δε μπορείς να το φανταστείς, αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και βεβαίως αφού αυτό προβλέπει και η συνθήκη της Λοζάνης πρέπει να δεχόμαστε, με βάση αυτή, ότι είναι Έλληνες αλλά μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, μιας και η θρησκεία και όχι η εθνικότητα αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανταλλαγή των πληθυσμών τότε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία....….

Συνθηκολόγε

Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 το γνωρίζεις; Κάνουν μάθημα γεωστρατηγικής αυτοί που ήταν έτοιμοι να δώσουν έδαφος κι αποζημιώσεις σε Τσάμηδες.Μην πιάσουμε τα ξεπουλήματα της Μακεδονίας. Οι Φίληδες που τιμούν και σέβονται τα αυτονομιστικά κινήματα του κάθε πικραμένου. Από τους Εθνικιστές του IRA ως τους Κούρδους της Rojava και από τους Ζαπατίστας στο Μεξικό ως τους Μάο Μάο Κατάνγκα στο Κονγκό κάνουν κριτική στους Έλληνες για την συμπαράσταση που δείχουν στην καταπιεσμένη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ μειονότητα της Β.Ηπείρου απ το ναρκο-κράτος της αλβανίας.

θεσπρωτος

Σουρλας , μια μικρη αποκλιση , απο το σουργελο ..., ( σουργελας). Εβγαλε το ( γε ) για ξεκαρφωμα ....

ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

Ατενίζω μια πατρίδα ευλογημένη από τον Θεό ΑΘΑΝΑΤΟΣ

θεσπρωτος

Εχει δρομολογηθει η πορεια του , ο θεος θα τον κανει αγγελο και η ορθοδοξια αγιο , θα εχουμε επιπλεον μια γιορτη , του Αι κατσιφα .!!!!!!!

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΓΡΑΦΕ Ο ΗΡΩΑΣ

θεσπρωτος

Ο πιστος ειναι χαζος .- Λειτουργει με τα αυτια ...Πιστευω σημαινει , αποδεχομαι ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ .....με οσα μου λενε οι αλλοι .....κλεινοντας τα ματια .

@

Να κοιτάς τα κόκκινα δάνεια, λαμόγιο, μη σου ξεφύγει κανένα φράγκο. Άσε τους στρατιώτες του '40.

Σούρ(λ)ας

Τι γράφεις ρε ανθρωπάριο μαζέψου

ΜΠΡΑΒΟ

ΜΠΡΑΒΟ ΚΕ ΣΟΥΡΛΑ -Κ. ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Patra-oplostasio

Συμμετοχή σε παραστρατιωτικές οργανώσεις εξετάζουν οι αστυνομικοί - Είχαν κάνει οπλοστάσια τα σπίτια τους - Βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα , βολίδες,  κροτίδες, αλλά και σύνεργα παραποίησης στοιχείων